Најшабанска песна која сте ја слушнале (за ремет секако)

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Дадо Полумента - Кафа еспресо
I zato sam cu uci u kafe, Subota je ludilooo, ali ja cu naci separe i odma zvati te na brooooj.
Ритам за кршење што да ти расправам.:pos2::pos2::pos2::pos2:

Acctic

Диџеј во подем :)
Член од
8 јануари 2009
Мислења
97
Поени од реакции
6
Шпиуни су меџу нама :vozbud:

buba18

God is a DJ
Член од
8 јануари 2009
Мислења
358
Поени од реакции
10
''malo viski malo koka kola'':pos2::pos2::pos2:i taa ''crno mece''-ne znam od koj e
ccc:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
22 ноември 2008
Мислења
415
Поени од реакции
11
Абе одма вртам станица или канал кога ќе слушнам вакво нешто! Едноставно алергична сум!:shok:

Член од
16 април 2008
Мислења
2.524
Поени од реакции
2.376
За песна не знам али Аца Лукас е дефинитивно најголем селјак кој пее шабанерија.... П.С. Ја мрзам оваа музика ако може да се нарече музика...

Член од
29 август 2008
Мислења
255
Поени од реакции
23
Темава ја отварам се со цел малце внимание да им се даде на дечките што ја праат оваа музика...малце да ги изругаме...а не да им се дивиме
Мој предлози се
1.Semsa.Ѕ - Volele se oci crne i zelene
2.Boban Zdravkovic-Ne dolazi u moj stan
3.Saban Saulic - Sneg Je Opet, Snezana.
4.Sinan Sakic - Pijem na eks
5.Muharem Serbezovski - Sine moj
има и други ама не ми текнува сеа зе сеа...се надевам ке се наполни листата со мн други

***бројката не го означува рангот на песните***

Интересна работа која ја приметив во врска со темава.
Сакаат као да им се ругаат на луѓето што слушаат фолк музика а од друга страна истите тие познаваат толку многу артисти и песни од нив што дури и јас како 50% фолкер не ги познавам. Стварно интересно.
Јас да речеме не слушам сериозна музика ниту пак рок и да ме прашате не познавам двајца изведувачи на рок музика...просто кажано, не ме интересира.
Е ај сеа да не испадне дека сум како црна овца во темава ке наведам и јас неколку како што ги нарекувате шабанарски песни (само што Шабан е легенда а за овие другиве незнам).

Нада Топчагич - заклањаш ми сунце
Зорица Брунцлик - Хајде Јано коло да играмо

ај доста е мада знам многу повеќе :pos2:

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Еве една Македонска

Фаредин - Еј девојко

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Една моја пријателка на Запад има магистратура од балкански фолклор и не може да се доначуди од каде, при преубави традиции (барем во Македонија) излезе овој хук и драње, овој примитивизам и кич ?!? :kesa:

Па срамота е до немајкаде воопшто да се протежира нешто вакво под рубрика музика.

Еве една најшабанска од кај татариве, и тоа со политичка порака:

.

Kajgana Shop

На врв Bottom