Еурокрем на леп + Јогурт = (верувале или не) вкусно е. А еден мој другар јадел муда од октопод (ама не знаел дека е тоа) бидејќи имало многу сличен вкус на пилешко :pos2:
Татарски бифтек. Еднаш јадев и никогаш повеќе. Тоа ти е живо месо мелено со разни зачини го малтретираш (месиш) еден саат во памучна ткаенина и треба да стане како паштета и така живо го мачкаш на леб и јадеш (се разбира ако можеш). Инаку специјалитетот потекнува од времето колку што знам на татарите кои биле номадски племиња па бидејќи често се селеле од едно место на друго немале време да готват, па земале живо месо од добиток го ставале под седлото на нивниот коњ и така цел ден додека тие го паселе добитокот месото под седлото со помош на потта на коњот и постојаното налегање од седлото се правело и станувало готово за јадење вечерта кога ќе се врателе од пасење на добитокот.
Во Германија кога бев јадев нешто..не знам што беше..знам дека имаше некој чудно убав сос преку некои чудно убави колбаси...беше многу убаво!
Постариот ми брат знае да направи некои чудни комбинации кои некогаш не се ни осмелувам да ги пробам:nesum:.
црви и жаби. ццц хаха, се зафркавам
Па шо знам јас некоја си морска храна шо мислев дека никојпат нема да ја пробам зш наизглед е мн грда а уствари е фкусна
незнам дали имате пробано врапче, секоја година за Божик јадеме пржени врапчијна и тоа на гладно, татко ми ги лови, а мајка ми ги спрема баш се убави :smir:
имам јадено и смокви со сирејне (суви смокви)и др раб со неможам да се сетам моментално
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.