не сум пробал, а и нема никад, ма колку вкусно било
gulaš sa testisima od ždrepca
Testise od ždrepca, kilogram po osobi, ostaviti u marinadi (2/3 vode, 1/3 sirće, malo belog vina) da odstoje celu noć. Pre pripreme iseći testise na kolutiće i na masti krčkati, na tihoj vatri, da otpuste vodu. Dodati belo vino, papriku, mnogo belog i crnog luka i ostaviti da se kuva. Dodati mirođiju i hajdučku travu, biber, so i, posle sat i po kuvanja, dodati kašiku meda ili nekoliko kockica čokolade za kuvanje. Po želji, u toku kuvanja dodati pečurke i ljute paprike. Jelo se služi bez garnirunga, a uz njega najbolje ide suvo belo vino, po želji špricer.
Erović kaže da se testisi mogu naći u kasapnicama i da je cena oko 200-250 dinara po kilogramu.
"Najukusniji testisi su oni od bikova (tzv.beli bubrezi), ždrebaca i nojeva. Ipak, koliko ljudi toliko ukusa. Nekima se dopadaju testiti nekih drugih životinja", kaže on za londonski "Dejli mejl".
Najveći afrodizijaci su, prema njegovim rečima, od ovnova i ždrebaca.
"Svi testi mogu da se jedu. osim, ljudskih, naravno", kaže Erović.
http://www.mondo.rs/v2/tekst.php?vest=111451