Најстресна професија

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.032
Техничка поддршка кај кабелски оператор (нарочито ако е неквалитетен). Замисли постојано да паѓа интернетот и сите пациенти да ти ѕвонат...:vozbud:

Kmet

tatko
Член од
21 август 2009
Мислења
0
Поени од реакции
0
pozarnikar

jas mislam deka najstresA I NAJSERIOZNA PROFESIJA E PROFESIJATA POZARNIKAR.Istite pri rabota izlo#eni se na 8 opasnosti.Dokoklku ve interesira 'ke gi nabrojam.

Z

Zona Pelucida

Гостин
На ургентен да работиш е доста стресно,секако не кај нас,пошо прво треба кафе да попијат докторите,па ако умреш умреш,јебига.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
На ургентен да работиш е доста стресно,секако не кај нас,пошо прво треба кафе да попијат докторите,па ако умреш умреш,јебига.
За разлика од кај нас во културните земји пациентот пред да умре му даваат кафе :).
Една од стресните професии е и вршењето обдукција, односно копање по мртвите тела! :nesvest:

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
jas mislam deka najstresA I NAJSERIOZNA PROFESIJA E PROFESIJATA POZARNIKAR.Istite pri rabota izlo#eni se na 8 opasnosti.Dokoklku ve interesira 'ke gi nabrojam.
ова се однесува на пожарникарите какви што требало да бидат! Имам комшија што работа во пожарна, и 4ца секоја вечер пијат по 1 шише ракија, со кола го носат секоја вечер дома!
Еднаш во животот се најдов во пожар, успеав сам да се извлечам а пожарната дојде 3 часа откако пожарот сам се угаси! Во новина пишуваше дека не се проширил заради брзата интервенција на пожарната!!!!!:nerv:
Во гостивар оделе да гаснат со празни цистерни....... така што не им е и баш стресна, барем на македонскиве:nenene:
Во последдно време најстресно е да работиш во фирми каде што се прави чистка бидејќе можеш цело време да бидеш на норма и секоја вечер да се плашиш дека може да те има на списокот на технолошки.........:nesvest:

TE-EN

кибицер
Член од
18 септември 2009
Мислења
50
Поени од реакции
5
Моето искуство покажува дека за мене најстресна работа е работа во автосалон,ова го кажувам лично за мене бидејќи јас бев и менаџер и продавач и одговорен за обезбедување кредити и буквално се во еден автосалон на кој му се потребни минимум 5 вработени и секој да си го води својот сектор,и покрај тоа имав голем успех во работата,ама на крај пукнав и се откажав од работата,инаку нема на планетава за мене друга работа што би ја работел со поголема желба,и нормално успехот следи заедно со желбата :salut:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Пак ќе ве потсетам дека најстресна професија во светот е да се биде НЕВРАБОТЕН,и без пари или други приходи од некаде.Постресно нешто не постои,особено доколку НЕВРАБОТЕНИОТ има фамилија од неколку члена на кој треба да им донесе леб.:toe:

Член од
27 февруари 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
јас мислам дека ДРВОСЕЧАЧ е нај стресна работа :toe::toe:

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Првин треба да се дефинира што е стрес, па тогаш да се зборува за стресни професии.
Ај јас кратко да не филозофирам:
- Стрес е оној момет кога човечкиот мозок почнува да размислува за некое дејство што треба да се случи ( ден два час два минута ), оној момент кога човечкиот мозок ке увиди дека после минута две час два што може да се случи и дали ке се случи, дали може да се заврши работата, можни проблеми при дадената задача и можните последици ако не се заврши работата се вика стрес или стресна ситуација.
Пример: идеш на работа, но касниш - соопбраќајка пред тебе или гужва, знаеш дека денес не смееш да касниш имаш важни документи да му предадеш на шефот од кој зависат воето покачување на плата. Тој момент се вика стрес.
Горе доле ми се чини дека сум јасен, а според горе спомнатиот пример испаѓе дека секоја професија е стресна и воопшто целиот живот е стресен, но најботно е како да се справиме со стресни моменти и да не дозволиме да дојде до стрес.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Форензичар. Не се џабе скоро сите, со ножот во едната, со шишето вотка во другата рака.
Имам шанси а и желба да ја работам оваа професија, но знам дека нема да можам да го издржам тој притисок а да не попуштам пред пороците.

С

Спенсер

Гостин

ова е број еден... една најмала грешка... и ке испариш,ке те снема...

хирург? твојот живот не е во опасност...
менаџер?? исто така...

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Секој ќе си тера на своја воденица, така што ќе кажам брокер.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571

ова е број еден... една најмала грешка... и ке испариш,ке те снема...

хирург? твојот живот не е во опасност...
менаџер?? исто така...
Бр 1....

Секој ќе си тера на своја воденица, така што ќе кажам брокер.
Терај си ти, али можеш само пари да изгубиш, има професии кај што можеш живот да изгубиш:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom