Најпотценети и најпреценети актери/актерки?

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Затоа тука е ИоСоњо да ги исправи грешките :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Madeleine Stowe

Глумеше во добри филмови како The Last of the Mohicans, Twelve Monkeys, We Were Soldiers... но никогаш не се наметна како топ актерка иако имаше потенцијал за тоа.

V

Viktor g

Гостин
Јас ќе се задржам на нашава сцена и како најпотценети ќе ги ставам : Рубенс Муратовски , Лазар Бараков
а како преценети ликови кој многу ме нервират : Сашко Коцев тоа се типови кој незаслужуват да бидат актери а не пак да ги фурат толку

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Cillian Murphy
Прекрасен актер, има се што е потребно, талент и универзален изглед за да одигра од психопат до маченик. Мислам дека уште ја нема добиено вистинската шанса да се покаже...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Madeleine Stowe

Глумеше во добри филмови како The Last of the Mohicans, Twelve Monkeys, We Were Soldiers... но никогаш не се наметна како топ актерка иако имаше потенцијал за тоа.
Абсолутно, ја спомнав во мојата мини листа на најдобри жени актерки во "генерална дискусија" кај прекрасна уште и одлична глумица, реткост! :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Cillian Murphy
Прекрасен актер, има се што е потребно, талент и универзален изглед за да одигра од психопат до маченик. Мислам дека уште ја нема добиено вистинската шанса да се покаже...

Имаше одлична улога во Red Eye (2005/I)

Абсолутно, ја спомнав во мојата мини листа на најдобри жени актерки во "генерална дискусија" кај прекрасна уште и одлична глумица, реткост! :)
Сигурно сум видел ама кој да памти само кликам по темиве... :)

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
најпреценет глумец на сите времиња е Бред Пит не е лош глумец но не и најдобар мислам дека повеќе го зимаат заради тоа што е ултра згоден!

најпотценет и не мислам дека има сите горе доле се ценети така барем имам јас впечаток!

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
најпреценет глумец на сите времиња е Бред Пит не е лош глумец но не и најдобар мислам дека повеќе го зимаат заради тоа што е ултра згоден!

најпотценет и не мислам дека има сите горе доле се ценети така барем имам јас впечаток!
Таман мислев дека ја затворивме дискусијава :)
Ај читни поназад има неколку страни за ова, за да не мора да ти реплицираат одново :smir:

--- надополнето ---

Ryan Gosling , во категоријата потценети.
Го гледав првпат во Notebook каде одглуми одлично. После читав дека за снимањето на филмот, како за оној делот во кој треба да глуми осаменик, земал шатор и две недели кампувал сам во областа каде што се снимало. Тоа се вика посветеност! Го гледав уште во 3-4 филма од тогаш и секогаш ми остава добар впечаток. Во моментов го очекувам Blue Valentine , филм кој излезе во декември (ќе го биде на двд за месец дена веројатно) и има одлични критики. Би требало да е нешто во стилот на Notebook, иако трејлерот повеќе му личи на нешто како Before Sunset...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Николас Кејџ е еден од најпреценетите актери. Не ми е јасно на која база му ги давале улогите во големите филмови. Значи кај него не постои никкава трансформација кога се работи за филмска улога, истата фаца и глума ја употребува за секој филм. Дури неверојатно е колку сите негови изведби се слични.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Николас Кејџ е еден од најпреценетите актери. Не ми е јасно на која база му ги давале улогите во големите филмови. Значи кај него не постои никкава трансформација кога се работи за филмска улога, истата фаца и глума ја употребува за секој филм. Дури неверојатно е колку сите негови изведби се слични.
Порано беше добар, сега е тапа, во право си не донесува ништо ново на екранот, истите изрази, истиот став, истата глума (колку да се заврши побрзо)

Ова е резултат и на големината на овие глумци т.е. моќта која е причина за понатамошно прогледување низ прсти од режисерите т.е. страв да се спротистават на просечната глума за да не се соочат со моќната Кејџ фамилија, истиов случај се провлекува и за други актери, затоа го ценам многу Алан Бол кој има храброст да ги критикува и најголемите актери (без разлика на последиците) и го вади максимумот од нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom