Најпотценети и најпреценети актери/актерки?

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Во последно време ДеНиро многу ми е попаднат во формата,остај шо старее зема улоги во бедни комедии..човекот како да незнае кој крај да го фати...и ми е така преценет
и плус тоа го скрши златниот глобус lol

F

Frankie Yale

Гостин
Најпреценети актери се Бен Афлек и Киану Ривс, појма немаат дечките од глумење, а најпотценети ми се Едвард Нортон и Ралф Фајнс, одлични глумци...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Најпреценети актери се Бен Афлек и Киану Ривс, појма немаат дечките од глумење, а најпотценети ми се Едвард Нортон и Ралф Фајнс, одлични глумци...
Од каде Нортон потценет? Човекот го има вистинското место во филмската индустрија. Уште Оскар фали да ќари, ама има 40 години, што значи и тоа верувам ќе се случи.

F

Frankie Yale

Гостин
Од каде Нортон потценет? Човекот го има вистинското место во филмската индустрија. Уште Оскар фали да ќари, ама има 40 години, што значи и тоа верувам ќе се случи.
Потценет е со самото тоа што не е меѓу најпопуларните актери на планетата и нема оскар :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.440
Поени од реакции
6.094
Хм,Едвард Нортон го има вистинското место во филмската индустрија но од другата страна кај пошироката публика(кај лицата што гледаат чат пат филмови а не се филмомани) е непознат.Ова ви го тврдам.А тоа најверојатно се должи од тоа што нема глумено во филмови со енормни буџети или тако звани блокбастери.Од другата страна тоа е добро ,барем според мене.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Потценет е со самото тоа што не е меѓу најпопуларните актери на планетата и нема оскар :)
Очигледно имаме различна перцепција. Е сега прашањето е кои се тие најпопуларни актери на планетата? А за Оскарот, има време. Језда досега требаше да добие барем еден, ама има актери кои начукале и години и имаат одлични улоги, па сепак немаат Оскар. Тврдам дека Нортон ќе го добие тој фамозен Оскар, само нека не глуми во филмови како Стоун.

F

Frankie Yale

Гостин
Очигледно имаме различна перцепција. Е сега прашањето е кои се тие најпопуларни актери на планетата? А за Оскарот, има време. Језда досега требаше да добие барем еден, ама има актери кои начукале и години и имаат одлични улоги, па сепак немаат Оскар. Тврдам дека Нортон ќе го добие тој фамозен Оскар, само нека не глуми во филмови како Стоун.
А факт е дека не е популарен колку некои глумци како на пример Бен Афлек, Бред Пит или Леонардо ДиКаприо а заслужува... Јас првпат го приметив во Score и од тогаш знаев дека е одличен глумец, има одиграно одлични улоги ама сепак не е толку познат колку што треба да биде... А за оскар, ќе го добие, Ал Пачино првпат доби во 92ра...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Постов ќе има роднинска врска..:)
Потценет-Ерик Робертс. Уште од дете го гледам човеков на екраните, и има изиграно што ти не, од мафиозо до геј, и пак имам чувство дека сосем незаслужено паѓа во сенката на својата сестра Џулија Робертс, која пак од друга страна мислам дека е најпреценетата актерка на сите времиња, освен Ерин Брокович, ама баш во ништо друго не ми оставила впечаток. Уствари кога ќе се потсетам, кога ќе ми го спомнат нејзиното име ме асоцира на два филма, едниот го кажав , другиот е Убава жена. И чуму толкави хонорари и обожавање на ликот и делото на Робертс? Беше првата актерка која зела 20 милиони долари за филмска улога. Никогаш нема да ми биде јасно зошто.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Хм,Едвард Нортон го има вистинското место во филмската индустрија но од другата страна кај пошироката публика(кај лицата што гледаат чат пат филмови а не се филмомани) е непознат.Ова ви го тврдам.А тоа најверојатно се должи од тоа што нема глумено во филмови со енормни буџети или тако звани блокбастери.Од другата страна тоа е добро ,барем според мене.
За тоа дека е непознат кај многу луѓе тоа е точно.
А во врска со блокбастерите, ќе мора да изигра и во некој таков за да си го добие името насекаде. Да биде познат да биде на рамништо со Ди Каприо, Бред Пит и ред други ќе мора да одглуми во некој блокбастер (немора да биде којзнае што филмот само да има нули во буџетот од кои што ќе ти се сврти во мозокот и да има одлична реклама). Според мене додека Нортон не го направи тоа нема да биде познат кај сите.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
За тоа дека е непознат кај многу луѓе тоа е точно.
А во врска со блокбастерите, ќе мора да изигра и во некој таков за да си го добие името насекаде. Да биде познат да биде на рамништо со Ди Каприо, Бред Пит и ред други ќе мора да одглуми во некој блокбастер (немора да биде којзнае што филмот само да има нули во буџетот од кои што ќе ти се сврти во мозокот и да има одлична реклама). Според мене додека Нортон не го направи тоа нема да биде познат кај сите.
Апсолутно не мора, актерот не се цени во тоа дали глумел во блокбастери или не. Блокбастери се филмови за правење пари и ништо повеќе. Сосема други се филмовите во кои се стекнува име и слава. Роберт Де Ниро на пример, во кој блокбастер има играно?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Апсолутно не мора, актерот не се цени во тоа дали глумел во блокбастери или не. Блокбастери се филмови за правење пари и ништо повеќе. Сосема други се филмовите во кои се стекнува име и слава. Роберт Де Ниро на пример, во кој блокбастер има играно?
Фала јасно дека не се цени по блокбастерите, ама тие се тие филмови што ќе му ја донесат филмската слава и да биде познат низ целиот свет . Тој и овака е познат далеку од тоа дека не е, ама едноставно не е тоа тоа, како на пример со другите актери кои се на негова возраст.
Иако да до нека е можеби добро тоа што не глуми во блокбастери, ама само до некаде. Барем според мене.
А Де Ниро си е приказна за себе тоа е веќе друга работа :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Те разбирам што сакаш да кажеш, ако глуми во блокбастер ќе нема ни едно дете што нема да има слушнато за него. Тоа горе долу така е. Но сите тие актери кои глумат во блокбастери (со ретки исклучоци) веќе се докажале во помали, подобри и често култни филмови. Мислам дека Нортон не е потценет, секој кој сака филмови знае кој е и што е, ги има гледано неговите филмови и барем јас немам слушнато негативен коментар за него, за разлика од многу „попознати“ актери. Сега, Нортон нема лик на акционен херој па и не може да се појави во главна улога во Инсепшн, Матрикс и слични филмови. А може и да не сака, има и такви актери. Едноставно, така добиваат повеќе кеш, но тоа време можеле да го искористат за некој филм по кој ќе ги запамтат, поради некоја инзвонредна и тешка улога.

Врвот на Нортон се Primal Fear и American History X, иако Fight Club е закон филм таму немаше така тешка улога како во овие два.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Те разбирам што сакаш да кажеш, ако глуми во блокбастер ќе нема ни едно дете што нема да има слушнато за него. Тоа горе долу така е. Но сите тие актери кои глумат во блокбастери (со ретки исклучоци) веќе се докажале во помали, подобри и често култни филмови. Мислам дека Нортон не е потценет, секој кој сака филмови знае кој е и што е, ги има гледано неговите филмови и барем јас немам слушнато негативен коментар за него, за разлика од многу „попознати“ актери. Сега, Нортон нема лик на акционен херој па и не може да се појави во главна улога во Инсепшн, Матрикс и слични филмови. А може и да не сака, има и такви актери. Едноставно, така добиваат повеќе кеш, но тоа време можеле да го искористат за некој филм по кој ќе ги запамтат, поради некоја инзвонредна и тешка улога.

Врвот на Нортон се Primal Fear и American History X, иако Fight Club е закон филм таму немаше така тешка улога како во овие два.
Проба Нортон и со блокбастер, тоа е улогата на Хулк. Мислам дека му е единствен обид да биде вклучен во блокбастер, кој баш на крај и не излезе така.
Инаку има и Де Ниро глумено во блокбастер, филмчево со Стилер, Meet the parents е класичен блокбастер, со приказна од поинаков калибар.

Kajgana Shop

На врв Bottom