Најпотценети и најпреценети актери/актерки?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
За мене први на памет кои одма ми текнуваат кога ќе се спомене најпреценет актер/ка се Том Круз и Камерон Дијаз. Ама одма во истата )
И Бред Пит и Анџелина Џоли заедно у комплет.
И Николас Кејџ, затоа што City of Angels имаше преголем потенцијал, а неговата глума го утупи филмот, башка хемија меѓу него и Мег Рајан - НУЛА.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
И Николас Кејџ, затоа што City of Angels имаше преголем потенцијал, а неговата глума го утупи филмот, башка хемија меѓу него и Мег Рајан - НУЛА.
Бред Пит најпреценет? Пола негови филмови се хитови и тоа баш заради него. Зошто мислиш дека е преценет?

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Бред Пит најпреценет? Пола негови филмови се хитови и тоа баш заради него. Зошто мислиш дека е преценет?
Пошто според мене појма си нема од глумење (освен у 4 -5 филмови преку сила) и хитови му се, пошо жените паѓаат на неговата т.н убавина (мене не ми е ни убав, али ајде за вкусови не се дискутира). Добра репутација, малце харизма, добра реклама и ете ти глумец заради кој ќе се продаваат филмовите.

Значи кога го гледам како глуми се напињам...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Ајде па вие Brad Pitt го направивте Ashton Kutcher, ништо не знае човекот на лепота проаѓа :)
12 Monkeys кој не го гледал да го гледа: "you dumb ass holes i'm a mental patient i'm supposed to act like this" :pos:

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ајде па вие Brad Pitt го направивте Ashton Kutcher, ништо не знае човекот на лепота проаѓа :)
12 Monkeys кој не го гледал да го гледа: "you dumb ass holes i'm a mental patient i'm supposed to act like this" :pos:

Го немам гледано, ама видов сега дека е од 1995. Постарите филмови ок, донекаде му се ок (не сите), затоа и реков 4 - 5 филмови преку сила. Од новиве кажи ми што глума прикажа во Господин и Госпоѓа Смит?
Не е Ештон Качер, тој е па понеталенитран и од Том Круз (А за да јас мислам дека некој е понеталентиран од Том Круз, значи стварно катастрофално глуми), ама просечен актер е. И просечен му е одлична оцена според мене.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Кога ќе заглавиш во Блокбастери како г-дин и г-ѓа Смит, нема многу глума таму, земаш пиштолот и пукаш што е можно повеќе :)
Иначе Brad Pitt е супер и во 12 Monkeys, Fight Club и во Snatch, Sleepers, Seven, и посебно ми се допадна во Interview with the Vampire. Од 2000 наваму најмногу ме бендиса The Mexican а повеќето филмови понатаму не му беа тешки: 3 дела Ocean, Babel кај што немаше многу минутажа, Troy, Inglorious Bastards (пак со мала минутажа). Што е и нормално, работел што работел сега сака да си наплати со лесни филмови и брза заработувачка.
Аха, да не заборавам, епизодата во Friends со Jennifer Aniston е priceless!

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.440
Поени од реакции
6.094
Бред Пит си има одлично изиграно 5 + е сеа проблемот е што 80 % од жените(да не испаднам дискриминатор ајде ке ги спомнам и педерите :)) го гледаат како секси мужјак а не неговата глума а другите 20% го мрзат затоа што другите 80% го обожавале....

А за жена му Џоли-не е само Лара Крофт и госпоѓа смит , погледнето од поновиве(да не речите само од старите некои) Changeling од иствуд ке се уверите ;)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.089
Пошто според мене појма си нема од глумење (освен у 4 -5 филмови преку сила) и хитови му се, пошо жените паѓаат на неговата т.н убавина (мене не ми е ни убав, али ајде за вкусови не се дискутира). Добра репутација, малце харизма, добра реклама и ете ти глумец заради кој ќе се продаваат филмовите.

Значи кога го гледам како глуми се напињам...
Достоен за титулата добар глумец е Пит. Ме мрзи да дискутирам. Еве почни со инстант-примерот од Иосоно за да се увериш.
Тука се и, my personal favourite, каде после Fight Club најмногу ми се допадна како одглуми, Meet Joe Black. Sleepers, Snatch, Se7en, Troy.. да не се повтарам.

А за другиот пост, дека бил просечен, види дали сите oценки му се просечни како 4 или 6, овде;
http://www.imdb.com/name/nm0000093/board/nest/141638187

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Достоен за титулата добар глумец е Пит. Ме мрзи да дискутирам. Еве почни со инстант-примерот од Иосоно за да се увериш.
Тука се и, my personal favourite, каде после Fight Club најмногу ми се допадна како одглуми, Meet Joe Black. Sleepers, Snatch, Se7en, Troy.. да не се повтарам.

А за другиот пост, дека бил просечен, види дали сите oценки му се просечни како 4 или 6, овде;
Се слагам! Можда не е талент како Шон Пен или Филип Сејомр Хофман ...но да се каже дека е лош не може.Има изиграно доста добро во многу филмови.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Мене како актерка многу ми се допаѓа Лора Лини, кога и да ја гледам на екран ме воодушевува со изведбата, а со години останува во сенка на некои извикани имиња.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Па imdb уопште не ми е показател за нешто, посебно не оцените.
Значи филмовите на Бред Пит се добри како филмови, ОН не ми се свиѓа како глуми. Кога е во друштво со поквалитетни глумци и он изгледа како да глуми одлично, прекрасно, итн итн, затоа што е зависен да има некој околу него да ги прикрива неговите мани како глумец.
Нема сила на светов што ќе ме убеди дека е НАДпросечен глумец или дека е било што освен еден обичен просек.
Да, не е Ештон Качер (фала Богу), ама не е ни Ал Пачино. :smir:

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
За Бред ти кажаја, го делам мислењето со вот4е.

За Анџелина:

http://www.imdb.com/title/tt0172493/
http://www.imdb.com/title/tt0824747/

мајсторски одглумени улоги. Само шо мислам дека имат доста промашени улоги, кај шо си го занемарвит нејзиниов потенцијал.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
За Бред ти кажаја, го делам мислењето со вот4е.

За Анџелина:

http://www.imdb.com/title/tt0172493/
http://www.imdb.com/title/tt0824747/

мајсторски одглумени улоги. Само шо мислам дека имат доста промашени улоги, кај шо си го занемарвит нејзиниов потенцијал.
На ова треба да се додаде и GIA..:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Да ја дигнам темава од мртвите со еден извореден глумец, фантастичен! страшно подценет!

Barry Pepper!

Еве уште неколку доста кавалитетни и подценети!

Benicio Del Toro, Ray Liota, David Morse, James Cromwell.

Толку сега за сега, ако се сетам на уште некој ќе наведам.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Нови актери во листата,

Michael Rapaport,

Luis Guzman

R. Lee Ermey