T
Tetro
Гостин
сакам, чоколадо и тоа сега
Evo kako ja upropašćujem Milku Čokoladu
Za početnike kako što lepše da ukrase dečju tortu i iznenade svoje klince uz pomoć jednostavnog silikonskog kalupa
Kupi se što finija čokolada u prodavnici (može i za mešanje a može i Milka zavisi od ukusa i mogućnosti )a zatim se u posudi sa duplim dnom rastopi na vatri .Specijalni DAVIDOV kalup od silikona se namaže sa zejtinom kao odvajačem i kašikom nanosi topla čokolada a silikonskom četkom razmazuje po kalupu pazeći da se dobro popune sve šupljine.Nanosi se sloj po sloj čokolade a izmedju možete staviti žele bonbone ili bademe i lešnike (ako je čokolada skuplja ne treba ništa od toga ).Izmedju nanošenja dva sloja čokolade možete kalup ostaviti u hladnjaku da se ćokolada bolje stegne. Kada ceo kalup popunite do vrha (oko 500 gr čokolade )ostavite u hladnjaku da se dobro stegne preko noći a sutra ga ili služite samostalno ili stavite preko dečje torte kao ukras