Најомилено чоколадо?

Која ви е омилена чоколада зошто?

• Вкупно гласачи
    920

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.549
Oбожавам чоколадо ,не е важно какво е,само да е млечна

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
Знчи јадам секакво благо, немам ден во животов а да не сум изела нешто благо значи НЕМА!!! Би му дала нобелова награда на тој што му текнало даго произведува.:pipi: А чоколади сакам секакви, ама највеќе Најлепше жеље, ни Милка ни ништо не и парира!!!(Освен оние оригинал Швајцарскине чоколади) каде што е доволно да изедеш 1 коцка и ќе се чувствуваш како да си изел цела Милка.

~angela~

mladiot matematicar
Член од
29 август 2008
Мислења
226
Поени од реакции
25
jas ne mozam da oddelam edna omilena cokolada, poso sum mn po blagoto taka da, i milka mi e ubava, i dorina, i tobleronata :D mmmmmmmmm

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
дефинитивно киндер јајце пошто има играчка во него а може и ноне да ти се падне

Член од
6 јануари 2010
Мислења
55
Поени од реакции
19
milka luflee- мојата слаба страна.... уххх... просто неодоливо...мјамиии

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
Лешник-Пионир моментално ми е нај нај :)

davidov

Rab božiji
Член од
5 март 2010
Мислења
0
Поени од реакции
0
Čokoladni Deda Mraz za dečju tortu

Evo kako ja upropašćujem Milku Čokoladu

Za početnike kako što lepše da ukrase dečju tortu i iznenade svoje klince uz pomoć jednostavnog silikonskog kalupa

Kupi se što finija čokolada u prodavnici (može i za mešanje a može i Milka zavisi od ukusa i mogućnosti )a zatim se u posudi sa duplim dnom rastopi na vatri .Specijalni DAVIDOV kalup od silikona se namaže sa zejtinom kao odvajačem i kašikom nanosi topla čokolada a silikonskom četkom razmazuje po kalupu pazeći da se dobro popune sve šupljine.Nanosi se sloj po sloj čokolade a izmedju možete staviti žele bonbone ili bademe i lešnike (ako je čokolada skuplja ne treba ništa od toga ).Izmedju nanošenja dva sloja čokolade možete kalup ostaviti u hladnjaku da se ćokolada bolje stegne. Kada ceo kalup popunite do vrha (oko 500 gr čokolade )ostavite u hladnjaku da se dobro stegne preko noći a sutra ga ili služite samostalno ili stavite preko dečje torte kao ukras

Член од
6 јануари 2010
Мислења
248
Поени од реакции
54
ja najvise jadev od onie so bea edno chokolado golemo a u nego isti chokoladi ali mali samo isti po forma ne znam kako se vikase toa chokolado ali uspomeni mi pali u mozok sekad koa otvaram drugo chokolado se osecam kao da sum go izvaral toa chokolado abe prva ljubav zaborava nema

S

StereoLove

Гостин
Ау чоколадооооооооооооооооо:vozbud:Милка, Нестле,Дорина...ама сега има едно многу поубаво кое го обожавам.Се вика Луна.Мора да го пробате:pipi:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Обожавам чоколада, секој ден јадам, коа е чоколадо у прашање не прибирам, јадам секакво па ако треба и од оние за готвење нека е

Член од
20 јули 2009
Мислења
865
Поени од реакции
600
Evo kako ja upropašćujem Milku Čokoladu

Za početnike kako što lepše da ukrase dečju tortu i iznenade svoje klince uz pomoć jednostavnog silikonskog kalupa

Kupi se što finija čokolada u prodavnici (može i za mešanje a može i Milka zavisi od ukusa i mogućnosti )a zatim se u posudi sa duplim dnom rastopi na vatri .Specijalni DAVIDOV kalup od silikona se namaže sa zejtinom kao odvajačem i kašikom nanosi topla čokolada a silikonskom četkom razmazuje po kalupu pazeći da se dobro popune sve šupljine.Nanosi se sloj po sloj čokolade a izmedju možete staviti žele bonbone ili bademe i lešnike (ako je čokolada skuplja ne treba ništa od toga ).Izmedju nanošenja dva sloja čokolade možete kalup ostaviti u hladnjaku da se ćokolada bolje stegne. Kada ceo kalup popunite do vrha (oko 500 gr čokolade )ostavite u hladnjaku da se dobro stegne preko noći a sutra ga ili služite samostalno ili stavite preko dečje torte kao ukras

a od kaj da najdam vakov kalap

Член од
20 јули 2009
Мислења
865
Поени од реакции
600
TOBLERONE............

NA BRAT MI KAKO POMAL MU KUPIJA TOBLERONE 3,5 KG 1 MESEC GO JADEL..SAKAM I JA TAKVOOO

Член од
5 февруари 2010
Мислења
290
Поени од реакции
58
:vozbud:Јадам чоколадо, но не сум зависник од него. Инаку едно од најслатките чоколада ми е Милка, но има и многу други чоколада и чоколатца кои ги обожавам. мммм... :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom