Во последни 15 години дали сум купил 20 леба и тоа кога ми снемало од домашниот бидејки имам машина со која имам направено околу 1500 леба а квалитетот е неспоредлив така што јас не сум зависен од пекарите.pa fer e toa... 110 denari e veke realna cena kade moze i profit da se napravi. vie se zalite za 40....
Автоматски споено мислење:
sto ne otvoris pekara?
Автоматски споено мислење:
Ти очигледно не си излегол подалеку од Македонија.На таа големина која вештачки ја прават со помош на адитивите лебот треба да тежи 800 а не 400 грама.Дали некогаш рачно си месел леб?Се кладам дека во животот тесто не си фатил во рака чим тврдиш дека најмалку хемија има во нашиот леб.Словенскиот леб фаќа мувла после трети ден а нашиот купечки остави го една недела ништо не му е.Овие работи само ми ги потврди албанец пекар кој живее и работи во Крањ а го запознав во автобус кога се враќав од Љубљана.Ako sakame da bideme realni, treba da priznaeme deka I surovinite (brasno) I energensi (struja, nafta) se mnogu poskapeni. Jasno deka ako imas povisoki trosoci, ke imas I povisoka izlezna cena.
Toa e matematika, ne azdisuvanje...
Автоматски споено мислење:
Ako mozes da kazes od kade ti se vakvi informacii? Eventualno da spodelis podatok kolku e granica na tie aditivi vo MK vo sporedba so EU... Inaku, ke ispadne lupanje na pamet...
Автоматски споено мислење:
Duri, bi rekol deka obicniot leb (ovoj sto sega mu ogranicija cena) ima najmalku hemija vo sporedba so drugite. Osven (mozebi) tonus. Site drugi se polni so hemija...
I sega, sto napravija? Vladata, "vo interest na narodot" ja ogranicuva cenata na obicniot leb (sto ionaka imase najevtina cena) , pekarite ako nemaat ekonomski interest - ne go proizveduvaat toj leb, I narodot ima opcija da mesi doma (ne znam kolku ova ke bide popularno) ili da kupi od specijalniot leb... Sto e I poskap, I so poveke hemija...
Последно уредено: