овие стварно сопреа производство на леб. Од 20 го качија на 36, некаде и 50 па и тоа им е малце не им чини. Аздисало све упм.
А ти продава еден сунѓер од 400 грама.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И преполн со адитиви далеку од над дозволеното во ЕУ и затоа кога ќе го исечеш внатре е шуплив а после првото парче се суши и фаќа кора за само пола саат.Овие газди да отвореа пекари во било која западноевропска држава ќе беа затворени од тамошните инспекции за само 24 часа.Во Меркатор кој важи за најскапиот маркет во Словенија еве како изгледа полубел леб од 1кг кој чини 1.79 евра:овие стварно сопреа производство на леб. Од 20 го качија на 36, некаде и 50 па и тоа им е малце не им чини. Аздисало све упм.
Ako sakame da bideme realni, treba da priznaeme deka I surovinite (brasno) I energensi (struja, nafta) se mnogu poskapeni. Jasno deka ako imas povisoki trosoci, ke imas I povisoka izlezna cena.овие стварно сопреа производство на леб. Од 20 го качија на 36, некаде и 50 па и тоа им е малце не им чини. Аздисало све упм.
Ako mozes da kazes od kade ti se vakvi informacii? Eventualno da spodelis podatok kolku e granica na tie aditivi vo MK vo sporedba so EU... Inaku, ke ispadne lupanje na pamet...И преполн со адитиви далеку од над дозволеното во ЕУ и затоа кога ќе го исечеш внатре е шуплив а после првото парче се суши и фаќа кора за само пола саат.Овие газди да отвореа пекари во било која западноевропска држава ќе беа затворени од тамошните инспекции за само 24
Ne bidi glup I prost.@Mister No - Види им ги добивките на пекарите и немој да какаш многу.
Ne bidi glup I prost.
Barem malku da imas poznavanje od ovaa tema, ke znaes deka najmala marza imaat od ovoj leb (I pekarite, I marketite)
И преполн со адитиви далеку од над дозволеното во ЕУ и затоа кога ќе го исечеш внатре е шуплив а после првото парче се суши и фаќа кора за само пола саат.Овие газди да отвореа пекари во било која западноевропска држава ќе беа затворени од тамошните инспекции за само 24 часа.Во Меркатор кој важи за најскапиот маркет во Словенија еве како изгледа полубел леб од 1кг кој чини 1.79 евра:
Mercator Spletna Trgovina | Dostavljamo Na 99% Naslovov
Obiščite Mercator spletno trgovino in izbirajte med 13.000 izdelki, naročila dostavimo ob vsakem vremenu na 99% naslovov, do najvišjega nadstropja.trgovina.mercator.si
Абе види го профитот тапчо еден, не ми збори за маржи.
Тетке, ти наместо као домаќинка да засукаш тоа ракавите и да замесиш некој перек по дома, кисниш цел ден на интернет, па си тргнала баварски переци од по 110 денари да купуеш бе.Денес купив два баварска перека и кога видов колку ми наплатија, коса ми се крена..претеризам невиден...110 ден.
пекарите се отепаа лапајки пари.
Што да правам кога работата ми е на компјутер,па може и да работам и на форумов да висамТетке, ти наместо као домаќинка да засукаш тоа ракавите и да замесиш некој перек по дома, кисниш цел ден на интернет, па си тргнала баварски переци од по 110 денари да купуеш бе.
Тој маж ти за греота бе!
Кизнајшопрајте вие тамо.Што да правам кога работата ми е на компјутер,па може и да работам и на форумов да висам..Тие за доручек си ги земав.
пс
ако толку го жалиш мажми, да ти го дадам????
Valjda samo glup covek misli deka privaten biznis treba da se raboti bez profit...Абе види го профитот тапчо еден, не ми збори за маржи.
Super, ete odlicna ideja za site so slicen stav... Otvori pekara, pravi pereci, so pomalku "preterizam" davaj 2 za 100, I lapaj pariДенес купив два баварска перека и кога видов колку ми наплатија, коса ми се крена..претеризам невиден...110 ден.
пекарите се отепаа лапајки пари.
Vidi, odamna sum nadvor od ovoj biznis I ne gi znam momentalnite ceni. Ama nekako ne sum siguren deka cenata na brasno, nafta, struja.. sega e pomala od pred godina /dve...да бидеме реални, тоа со сировините не се никакви аргументи.Сега кога цените на енергенсите и сировините паднаа...
Valjda samo glup covek misli deka privaten biznis treba da se raboti bez profit...
да бидеме реални, тоа со сировините не се никакви аргументи. Во најголемата криза ги напумпаа цените и им се виде сладок профитот. Сега кога цените на енергенсите и сировините паднаа, они ќе покачувале пак.