Novata klima uste se ceka neso im se oduzi vo ics pa da se nadovrzam i ja so info od starava klima pa neli eb..e clenot u temava ako nemas merac za potrosena struja
(iako na nekoi clenovi dobro bi im doslo dodatno i po eden merac na k.. koga ke se zapalat vo prepiskive
) ...
Vaka vika starava Filia KFR-35GW on/off koja ne se gasi ich postavena e na 30c i povremeno se namaluva na 28c koga e pretoplo i ponekad na 26c koga se izleguva na prosetka na saat dva. Gree solidno izoliran prostor otvoren okolu 40m2 dnevna vo koja odrzava 23-24c merena so termometar soben neli i preku otvorena vrata uste 17m2 spalna kade sto e stepen dva poladno. Merev period od tri dena otprilika:
16-17-18/11/15
Kw/h: 54.5
Max Watt: 1882.7 (18/11/15 vo 02.17h)
Time&Price1(skupa6.61d): 56.25h=240.8d
Time&Price2(eftina3.3d): 21.58h=57.7d
Time&PriceTotal: 78.23h=298.5d
Iskaca grubo okolu 2800den ke izlapa klimava za ovoj mesec ako ostanat vakvi temperaturive do krajot na mesecov. Cenam ne e losa u performans i potroshnja od aspekt deka e 10+ godini iako mn malce koristena (poveke od godina ipol vkupno nema raboteno od koga e montirana).
Maximalno t.e najveke momentalno potegnala vo sredata vo 02.17h pa dali mozam da zaklucam deka togas bilo najlado nadvor vo merenite 3 dena ( ispravete me ako gresam) a do koja nadvoresna temp ke uspee da odrzuva vnatresna 23c temperatura na prostorov bas me iinteresira ako nekoj ima mislenje..?
Inace toa pucketanje i kaj mene se slusa od nadvoresnata ponekad i mislam deka toa si e normalno kaj klimive i sekade kaj sto materija se zagreva i ladi.