- Член од
- 21 октомври 2011
- Мислења
- 1.758
- Поени од реакции
- 2.571
Еве оваа лани ја скенирав за истиов муабет на оваа тема. Тогаш некаде ги правевме и математиките за потрошувачката, според кои е сосема реална. Дома сме 2+2.Aj sega ovie sto trosat po 850- 1000 den mes za struja neka gi slikaat nivnite smetki

Оваа е за јули месец, сигурно е влезена и климата за ладење. Другите месеци се повисоки, 1000-1500 зависи од месецот. (На одмор бевме во септември, не сакаш да ја видиш таа сметка

Па ваљда од ова:E kako toa se pisuva cudenje? Ili me podisprasuvas sto e greac a?![]()
Или некој од постовите околу. Брзо расте темава, а не ми се чита повторно.Hmmm ok, samo mene od tvoevo objasnuvanje pak ne mi e jasno kako toa ednata ke dade 12 t.e 8KW poveke toplina i moze da zgree stan primer od 100m2 koga i taa od 4KW ke dade isto 65C voda vo radijatorite
Назад на темата:
За овој месец просечна потрошувачка на климата за греење ми е 5kW/h дневно. Вклучена е 24/7. Само овој период не е репер затоа што дневните температури се многу високи и поголемиот дел од денот воопшто не работи климата. Во дневната не е падната под 22 степени, а во спалните под 20. Сега се сите врати отворени, кога ќе залади сериозно, ќе биде друга приказна.