Si igram so Daikinot vo spalna (sobata e 10m2, a klimata e 2.5kw) vo momentov. Pushten e od kaj 22h vecherva i na pochetok se "issili" so celi 620w edno pola minutka (vo sobata beshe 19C mereno na podot koga go pushtiv, a toj e namesten na 20C i na minimum brzina na perka vo sleep mode).
Raboti so 3 rezhimi vo period od 17min. Pochnuva edno 3-4 min na 190w pa spushta na 160 edno 5-6 min (vkupno raboti 10min) pa se gasni i samo go vrti vozduhot edno 7min i povtorno pochnuva so rabota posle tie 7min ugasnat. Vo momentov vo Sopishte vika deka nadvor e 16stepeni. Kukjava ima 10cm izolacija i trojno staklo na prozorcite. Smeshki e vo momentov da raspravame potroshuvachki i chuda znam, ama bidejkji mi e prvo greenje so klimava denes mi se vide interesno malku da ja sledam kako se pali/gasi.
So ogled deka ziveam na partizanska i doma mi e ludnica spalnava so Sopishte mi e apsolutna tishina (na mobilniov vika 13decibeli od jas shto disham koga e izgasnata klimata), se slusham kako disham. Koga duva klimava "buchavata" se dvizhi od 16 do 22 decibeli
Eve i eden kolazh od sliki