Jas sega od 1-02-2015 go prikluciv bojlerot od 80l na Rade Koncar od amzovo vreme. Na moe iznenaduvanje pokaza deka vlece i do 3.400 W. Bas me zainteresira koj mi lapa tolku struja vo stanov ( mi dojde smetka od 8000 den, doduse za 35 dena). Gledam deka ako nikoj ne se kape, samo za licna higiena, 3 clena, staven na sredna vrednost, taman da se iskape eden dobro, sekoja noc lapnuva 1.5 Kw x 3.3 = 5 den x 30 = 150 den. Ova e bez kapenje, so kapenjata ce vidime kako ce odi.
Bojlerot ima dobra dosta debela izolacija i zatoa ne mi se frla. Ne mi se frla uste od edna pricina: po useluvanjeto vo stanot nekade 1987 god, na dve godini morav da smenam 3 pati bojler, poradi visokiot pritisok od ( jas sum na prv sprat) od 5-6 bari na pumpata od hidroforot, se dupnuvaa kazanite.I sto napraviv, kupiv nov kazan za R. Koncar, go odnesov vo Tane Caleski kaj mojte prijatelcinja vo Kicevo, tie toplo go pocinkaja ( celiot go brcnaja vo rastopen cink) , ne ona galvansko stranje od 15 mikrona zastita, tuku ubavo oblaganje so nekolku milimetri cink. Eve go bojlerot raboti vece preku 20 godini.... samo ete me iznenadi so tolkava snaga, gledam segasnive se ili 2 ili 2.5 Kw.