- Член од
- 30 март 2012
- Мислења
- 376
- Поени од реакции
- 234
Ovoj protocen izgleda mnogu podobro izrabotan od mojot poranesen siemens, celiot e so bakarni cevki za razlika mojot bese so plasticni a bakar samo na pocetokot i krajot na lavirintot. Ama pak so kw se tuka, nemam razlog tebe da ne ti veruvam ama nemas ni ti mene, za topla voda pustavme samo na topla i morav preku ventil da go namalam protokot da bide poslab za da ima topla kako treba da ne mora na slavina da se macime da koregirame. Membranata najverojatnov ti e ispod onoj rele so x3 kontakt platini i narandzast poklopec. Jas ne bi kupil povtorno protocen, prvo zasto se dosta skapi, matematik na potrosnja na struja za moj nacin na koristenje isto kako i obicen, zui strujata i imav feeling kako da sum na elektricna stolica, tri fazi se vrzuvaat bez nulata...Ако успееш да издржиш 10 секунди да ја држиш раката кога е на максимум топлата вода, ќе ти го дадам и бојлерот и климата.
Едит: на која мембрана мислиш?
Mal edit, mene e mozno pozabrzano da mi nastradala membranata poradi koristenje na hidrofor a hidroforot znae da digne 6 bara pa da padne na 2.5 bara a koga ce padnese ispod 3 bara pocnuva membranata da gi isklucuva kontaktite i ja prekinuva faza po faza, e taa igra bese dosta cesta koga imase restrikcii na voda a toa e jako maltretiranje na membranata za razlika ako imate konstanten pritisok na vodovodnata mreza ne bi trebalo membranata da go trpi ova maltretiranje taka i vekot bi trebalo da i bide pogolem. Tetovo e Raqa najzagaden grad (denes samo 16.9 pati) i pod sarplanina a bez voda.
Последно уредено: