Windfucker
Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
- Член од
- 30 април 2010
- Мислења
- 8.459
- Поени од реакции
- 15.326
Не знам каква ти е ситуацијата, ама можеш да разгледаш да инсталираш уште една обична сплит клима во просторијата што сакаш да ја затоплиш.Знам јас дека најдобро е со клима со инвертер, ама не ми се исплати да ја купувам бидејќи веќе имам клима со сплит систем со која се греам и во декемри и во март. а два месеци јануари - февруари не ми се исплати да купувам 600 евра инвертер клима, и се мислам меѓу некои француски панели термор и ова со мермерниве плочи. Инаку типот кажа дека мермерната плоча го грее зидот и после зидот ја испушта топлината. По ова ти што го кажуваш испаѓа дека иста струја ќе трошам (планирав да земам 1.5 киловатна панелка за помалата соба, и 3 киловатна за во големата), само не знам кое ќе биде поефикасно. Изолацијата е иста и во двете соби.
Пример http://www.technomarket.com.mk/product_detail.php?product_id=09026057, оваа е НЕО ЛЕД која троши 1,2 КВ, но добиваш 3,5 КВ скоро исто колку и панелите и цената не е лоша, мислам дека и компресорот е Тошиба што е навистина ветувачки за квалитет. Негативно е што мислам дека има проблем со ефикасноста на многу ниски температури.
Јас планирам кај мене така, една поголема инвертер за во дневна и спална по потреба да затоплувам или пак ладам во лето со сличен клима уред.
Чисто информативно која цена се панелите?