Imaš nekoj fiks razmisluvanja i toa e toa.
Mene me naprae puzder, parafraziram: "kako moželo da ima uednačena T vo prostorijata ako klimata raboti on/off i ne modulira so 200W" i ušte "senzorot e glupost da se pomera so toa ne se dobivalo ništo".....
Eve kaj mene so mala igra so senzorot imam situacija sega koga e toplo klimata ne odi pod 400W, pali gasi no jas na zadadeno 22C imam baš 22C i baš me briga so kolku W raboti, vo prosek potrošila 325W/h vo 40 m2 , ova e četvrta zima, vo minatite 3 ne greeše i vo najladnoto (ne 40 tuku 30m2), nemavme potrebi od dodatno greenje, tivka, neprimetna, jas zadovolen.
Ama
@ROBERT 11 vika izričito deka ne može toa e rezervirano samo za japonci, abe gluposti teški.
Što ako kinezov moj ima softverče koe zelo vo predvid deka gore e +2-3C od podot i deka klimata će odi vo režim on/off koga e potoplo pa se pali pobrzo i ne čeka po pola čas da padne T vo prostorijata?
Inače senzorot morav da go premestam bidejći klimata e blisku do lev bočen zid ( moraše tuka da bide) inače pak dobro bi rabotela.
Haierov vredi da se kaže koga isklučuva kompresorot duva ušte malce, gi podiga perkite i turbinata zapira so vrtenje, a pak dobro meri na usis da vkluči na vreme kompresorot, kako samo uspeale glupive kinezi ne znam.
Koga nadvor e pod 6-7C milina si modulira, ne gasi gree sve pet, odmrznuva na minusni T baš koga treba i kolku treba, jas pak zadovolen.