Се е ок..се сложувам ..Задоволен сум од топлината во просторијата а и потрошувачката е иста како претходно. Жена ми излезе од под ќебе а јас сум на кратки ракави и спремен. Кога видов дека со претходната клима не бива работава, седнав и пресметав шо ми треба. Ниту прашуавав некој, ништо. Ги погледнав карактеристиките на климите и ги намалив за 1/3, па така барав. Имаше и други клими ама оваа беше 57000 и нудеше најмногу, на хартија се разбира. Епа тоа - 1/3 и излезе најдобра понуда. Точно како што ми треба. Јас не викам дека возам мерцедес, само кажувам дека возам кола од средна класа. Верувај ми кога ќе ти кажам дека во јануари кога имаше две три моќи по -10, ефна ноќ не спиев и мерев како работи. Напишав погоре, не трепнува на толку ниска температура. Дали е добро оптимизирана? Не. Дали модулира ниско? Не. Ја користам на фан 2 и 3 освен кога сакам да мерам некој перформанс. Дали модулира воопшто? Да. Над тие фамозни околу 400в модулира по цел распон до 2670, (ако ми е точен мерачот) нагоре и надолу о најчесто е во зоната од 600 до 1200в па исклучува. Кај пријатели и познаници сум ги гледал и овие другиве клими од негова класа и оваа е звер за нив.
Амбер не е совршен производ има маани и недостатоци како и сите други. Во споредба со овие од 100000, разликата е мерцедес и ај да речеме некој голф или форд фокус. Ама едно е сигурно, грее страшно дури и премногу со пристојна потрошувачка. Максимум шо ми потрошила за едно деноноќие е 14 кв на -10 преку ноќ и 0 преку ден. Вообичаено во просек од 8 до 10 кв. За мене прифатливо
Но како сеа те грее кога не оди испод 400w ,значи во вакво време ја чекаш со часови да упали..А топлиот воздух оди на плафонот и веднаш се јавува голема разлика во температурата на подот и плафонот..и се мрзнеш..
Барем кај мене е така а тоа е закон на физиката
Освен ако не живееш во зграда,каде те греат од долната страна..
Пак овде не бранаме марки и модели..и не значи оти згрешив при купување,и сеа сум глуп,или мора да бидам задоволен..
Секој уред кој ќе го купиме,откако ќе го користиме и споредиме со други,можеме да дадеме мислење..
но на реална и рационална основа ослободени од предрасудите,диетата и гордоста..
. Кога видов дека со претходната клима не бива работава, седнав и пресметав шо ми треба. Ниту прашуавав некој, ништо. Ги погледнав карактеристиките на климите и ги намалив за 1/3, па така барав. Имаше и други клими ама оваа беше 57000 и нудеше најмногу, на хартија се разбира. Епа тоа - 1/3 и излезе најдобра понуда. Точно како што ми треба. Јас не викам дека возам мерцедес, само кажувам дека возам кола од средна класа. Верувај ми кога ќе ти кажам дека во јануари кога имаше две три моќи по -10, ефна ноќ не спиев и мерев како работи. Напишав погоре, не трепнува на толку ниска температура. Дали е добро оптимизирана? Не. Дали модулира ниско? Не. Ја користам на фан 2 и 3 освен кога сакам да мерам некој перформанс. Дали модулира воопшто? Да. Над тие фамозни околу 400в модулира по цел распон до 2670, (ако ми е точен мерачот) нагоре и надолу о најчесто е во зоната од 600 до 1200в па исклучува. Кај пријатели и познаници сум ги гледал и овие другиве клими од негова класа и оваа е звер за нив.