abe aman , zemi izvadija i isfrlija od 5ti sprat spasise i sebe i nas ....Momentalno Nadvoresna Temperatura 4°C T.S.T Lomo 3.5kw inverter ( oem Gree Lomo Eco ) vo 28m2 pustena na 22°C i Fan Ventilator 3 raboti on-off nikakva modulacija samo on-off ciklusi i suvi defrosti UZAS
Te dupit….hahahaMomentalno Nadvoresna Temperatura 4°C T.S.T Lomo 3.5kw inverter ( oem Gree Lomo Eco ) vo 28m2 pustena na 22°C i Fan Ventilator 3 raboti on-off nikakva modulacija samo on-off ciklusi i suvi defrosti UZAS
Pa mene mnogu ne me zanima taa matematika kako i sto rabotela bitno da mi e toplo, inaku Mitsu se br.1, samo koga ke uspete da mu dokazate na StrelecТвојата Аери веројатно не "работела" ни 12 од вкупно 24 часа а потрошила дупло повеќе (под "работела" подразбирам всушност да дува топлина, а не да стои уклучена ама да дреми во тој познат он-офф мод на работа)
Мојата работела 24/24 со просек 200w и потрошила упола.... ништо импресивно што викаш...
Ама во право си.... имрепсивноста не е во разликата во тие 3-4 kw....
I aerito doma bez fallow me raboti on/off bes defrosti samo.Momentalno Nadvoresna Temperatura 4°C T.S.T Lomo 3.5kw inverter ( oem Gree Lomo Eco ) vo 28m2 pustena na 22°C i Fan Ventilator 3 raboti on-off nikakva modulacija samo on-off ciklusi i suvi defrosti UZAS
Aeri vo sporedba so T.S.T e super bidejki T.S.T Lomo i so Vkluceno Follow me ( IFeel ) raboti on-off plus suvi defrosti i od Gree Servis velat normalno e seto toa a ne e normalno taka nitu eden klimatizer da raboti za sporedba Haier Tide 3.5kw odlicno raboti vo sporedba so T.S.T koe e UZAS Zatoa velam od kineskive klimatizeri Midea Haier Vivax se mnogu solidni vo sporedba so Gree i Tosot - T.S.T koj se Uzas so Visoki Modulacii on-off ciklusi i suvi defrosti.I aerito doma bez fallow me raboti on/off bes defrosti samo.
Da. Potpolno zaboravete na auto režim i prva brzina pri greenje.Haier 3.5 цело време уклучена, преку ден 24/25 степени на ауто фан, преку вечер 19/20 степени фан 1. Во просторија од 24-25кв.
На моменти како да не може да затопли доволно. Горе воздухот е топол, ама долу мн ладно. Дали нешто погрешно правам?
Така ли ..Da. Potpolno zaboravete na auto režim i prva brzina pri greenje.
Auto e skoro isto so prva brzina bidejći za kratko se prefrla vo najniskata brzina sto e nedovolno da go meša vozduhot vo prostorijata, topliot vozduh od klimata ne odi dovolno daleku od nea i se natrupuva gore kaj plafonot što mnogu brzo rezultira so off režim.
Dovolno e da izberete fiksna vtora brzina i se će se sredi duri i potrošuvačkata se namaluva, treta e ušte poefikasna, vozduhot će se meša mnogu podobro i će dobiete T vo prostorijata onolku kolku ste zadale.
Na ladenje e obratno, tamu e najdobro pak što pomal izduv, imate na daljinskoto tivok režim, togaš protokot e ušte pomal od prva brzina.
Znači moja preporaka na greenje vtora ili treta brzina (perkite ne gi čepkate gi ostavate kako što e pri puštanje na defolt), a na ladenje tivok režim i se će si bide OK.
A da prestaneš da se raspravaš so mene, da ne učiš fizika i da navresuvaš, pa da počneš da pomagaš so korisni soveti na nekomu komu treba pomoš?Така ли ..
Мал фанот топлиот воздух се набива во плафонот..
А каде се набива топлиот воздух кога ќе престане со работа климата..
Според тебе на подот..!!!
Немаш ни перде ни срам..
Самобендисан манипулатор..
Zgolemi fan ne na auto pr, 2 ako se 3 brzini+turbo...Haier 3.5 цело време уклучена, преку ден 24/25 степени на ауто фан, преку вечер 19/20 степени фан 1. Во просторија од 24-25кв.
На моменти како да не може да затопли доволно. Горе воздухот е топол, ама долу мн ладно. Дали нешто погрешно правам?
Апсолутно точно. Таа прва брзина е бескорисна кога станува збор за греење.Da. Potpolno zaboravete na auto režim i prva brzina pri greenje.
Auto e skoro isto so prva brzina bidejći za kratko se prefrla vo najniskata brzina sto e nedovolno da go meša vozduhot vo prostorijata, topliot vozduh od klimata ne odi dovolno daleku od nea i se natrupuva gore kaj plafonot što mnogu brzo rezultira so off režim.
Dovolno e da izberete fiksna vtora brzina i se će se sredi duri i potrošuvačkata se namaluva, treta e ušte poefikasna, vozduhot će se meša mnogu podobro i će dobiete T vo prostorijata onolku kolku ste zadale.
Na ladenje e obratno, tamu e najdobro pak što pomal izduv, imate na daljinskoto tivok režim, togaš protokot e ušte pomal od prva brzina.
Znači moja preporaka na greenje vtora ili treta brzina (perkite ne gi čepkate gi ostavate kako što e pri puštanje na defolt), a na ladenje tivok režim i se će si bide OK.
Јас не дојдов да имресионирам никого..и немам потреба од тоа оти тоа е суета..Но секогаш ја зборувам вистината и не поднесувам извртување и лаги..A da prestaneš da se raspravaš so mene, da ne učiš fizika i da navresuvaš, pa da počneš da pomagaš so korisni soveti na nekomu komu treba pomoš?
Tebe forumov ti služi za postojana raspravija. Ne e ubavo da se raspravame ovde i smetame. Mene samo mi dokažuvaš kolku si ograničen za tehnikava,a drugive sigurno ne gi inpresioniraš so tvoeto poznavanje na problematikava. Zatoa dopri se ne prodolžuvaj....
zosto toj ist topol vozdux e na 2mn pred klimata pa topliot vozdux povtorno taa go zema i ke iskluci, ako ima ifeel pustiЗишто не директ под клима кога лептирот е поставен на најдолна позиција, тоа нели е најдобро го дува долу на ппдот ладниот воздух?Прегледај го приврзокот 355772