Најекономично греење и ладење

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Ne zaboravaj deka montazata e bitna i ako ti nudat monter sto ne e ovlasten i go nema na garanciata na takov klocata...Kodus ili KikiTerrm ke gi baras..
Dali 7 ili 15 dena nebitno kolku ke pocekas, pogolem zijan ke imas ako nekoj neovlasten so prezime Markovski ti go zakacat za montaza
Ja zemav, se pogodi da ima odma termin za sreda, Sase Kodus.

Член од
29 август 2019
Мислења
1.260
Поени од реакции
3.008
Imam jas konzolna Gree 18K, top e klimata.
Сигурно е топ... штом од толку активен член на форумов не се појавила ни една слика (да не спомнувам па податок за ефикасност).

Ja zemav, se pogodi da ima odma termin za sreda, Sase Kodus.
Со здравје и долго да те служи!
Се надеваме дека ќе останеш активен член на темава и ќе споделиш реални и непристрасни искуства со овој модел.

Член од
1 април 2014
Мислења
285
Поени од реакции
186
Sto mislite koj od ovie 2 modela?

Cenata na Hisense e mnogu privlecna, toshiba motor, pogolem protok na vozduh, pojaka za greenje, isto citav deka firmata odamna se bavi so ovaa dejnost. No me misli buchavata na vnatresnata edinica 56 db.

I nekoj ako ima iskustvo so nekoj od niv, citav mnogu losi ocenki za wifi android aplikacijata (pogotovo za hayer) deka nemozele da se povrzat, a toa mi e mnogu bitno da raboti.

Ke se koristi na vikendica, temperaturite tamu malce se povisoki i od Skopje, klimata ḱe bide vovlečena vo terasa (znači ḱe ima zavet).

Prozorcite se novi PVC 4 sezonski stakla so 6 komori na profilite.

Termo fasada so stiropor 8cm planiram Septemvri, da ne puka lepakot na toplo letovo.

Prostorot koj treba da se gree/ladi e 37m2.

I da dodadam deka treba da ima opcija za remote palenje, ko ḱe stignam da mi bide zatopleno, ili ne sum probal, dali rabotat onie Vifi utikači, primer da se ostavi uklučena i samo preku android ap da se pušti struja vo nea? Ili pak ḱe treba i toa i Vifi opcija na samata klima?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Последно уредено:
Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Сигурно е топ... штом од толку активен член на форумов не се појавила ни една слика (да не спомнувам па податок за ефикасност).

Со здравје и долго да те служи!
Се надеваме дека ќе останеш активен член на темава и ќе споделиш реални и непристрасни искуства со овој модел.
Jas nekolku pati kazav deka imam Gree konzolna 18k, prezadovolen sum so greenjeto/ladenjeto, stavena e vo izoliran prostor (dneven prostor od kuka) od 70-80m2 so otvoreni skali.
Na niski temperaturi bez nikakov problem go gree prostorot.
Imam uste eden multisplit na Gree 28K so 4 vnatresni konzolni, i uste edna 12K konzolna.
Vkupno gream 260m2, 24/7, bez gasenje samo reguliranje na temperatura, nikogas ne e pod 25C preku den, navecer 20C.
Smetkata za struja vo zimski period, so ostanari uredi (gi ima mnogu) ne e poveke od 15'000 do 20'000.
Bez greenje, smetkite se od 5'000 do 7'000 mesecno.
Nemam vreme da se slikam so nea t.e. so niv, nitu da spijam do nea/niv i brojam defrosti, ZATOA STO IMAM POPAMETNI RABOTI VO ZIVOTOT.
BITNO MI E DEKA SUM STOPLEN I SMETKITE SE SUPER.

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.752
Поени од реакции
2.564
Некој искуство со вакво чудо? Вреди или џабе фрлени пари?

Ова работи со вода на принцип на евапорација. Можеби би било корисно за на тераса, но за дома или за во затворена просторија заобиколи го во широк лак.

Член од
25 декември 2018
Мислења
541
Поени од реакции
559
Jas nekolku pati kazav deka imam Gree konzolna 18k, prezadovolen sum so greenjeto/ladenjeto, stavena e vo izoliran prostor (dneven prostor od kuka) od 70-80m2 so otvoreni skali.
Има едно се вика телефон со камера, сликаш и ставаш слики од климата ... 95% од кориснициве имаат ставено слики од нивните клими ...

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Има едно се вика телефон со камера, сликаш и ставаш слики од климата ... 95% од кориснициве имаат ставено слики од нивните клими ...
Ti rekov, nemam vreme za gluposti.

Член од
2 август 2014
Мислења
1.798
Поени од реакции
4.158
Ова работи со вода на принцип на евапорација. Можеби би било корисно за на тераса, но за дома или за во затворена просторија заобиколи го во широк лак.
Taka e. Evoporacija ili adijabatsko ladenje e ladenje bez prenesuvanje na toplina.
Dobro e za mesta so mn. visoka T i suv vozduh, na primer za Avstralija. Rasprštenite sitni kapki na voda pravat da ni e prijatno kako da sme pokraj nekoj vodopad....
Se koristi vakvo ladenje navlažuvanje za otvoreni prostori so luđe terasi, restorani, letni bavči, trgovski centri, ponataka vinski podrumi, hidratacija na ovošje i zelenčuk, namaluvanje na prašina vo industrijata, namaluvanje na T vo plastenici.....
Inače možat da ja spuštat T na nadvorešniot vozduh i do 15 C, ama vnatre ne e za upotreba.

Kajgana Shop

На врв Bottom