Тие имаат клима уред,Ти кога ќе купиш,истото те чека.Site tuka spijat do meracite i imaat satorce do nadvoresnata da brojat defrosti, eksperti nevideni.
Isto ima i luge alergicni na greaci, otekuvaat celite.... Hahaha
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тие имаат клима уред,Ти кога ќе купиш,истото те чека.Site tuka spijat do meracite i imaat satorce do nadvoresnata da brojat defrosti, eksperti nevideni.
Isto ima i luge alergicni na greaci, otekuvaat celite.... Hahaha
Šta ti konkretno smatraš pravom stvari i realnošću prema kupcima? Pa ne kupujem ja Eurovent klimu već Fujitsu.Na to i ja mislim. Ne znam za taj test luca14, ali ako to znaci da Luca 14 nije dobro pokazala na eurovent testu, onda je to prava stvar i realnost prema kupcima. Da znaju sta da ocekuju. Lose se verovatno pokazala, ali ce to ljudi da saznaju pre nego kupe-pa je nece kupovati

So povlekuvanje na Toshiba Suzumi 16 ,neizina zamenska e sega Shori16 ,nesto ne so slicni performansi i karakteristiki kako prethodnikot,i nameneta za do 30m2 neizoliran prostor i 40m2 izoliran prostor,rangirana vo sredna klasa na modelite na Toshiba.Da kaze nekoj nesto za toshiba SHORAI EDGE RAS-B16J2KVSG
![]()
TOSHIBA SHORAI EDGE RAS-B16J2KVSG-E / RAS-16J2AVSG-E по супер цена од 74.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 5.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
Mene mi rekoa deka e za 55 m2So povlekuvanje na Toshiba Suzumi 16 ,neizina zamenska e sega Shori16 ,nesto ne so slicni performansi i karakteristiki kako prethodnikot,i nameneta za do 30m2 neizoliran prostor i 40m2 izoliran prostor,rangirana vo sredna klasa na modelite na Toshiba.
I sekako so potkrenata cena za 100 evra,a inace soliden model koj nema da ve razocara.
Ako ja najdis so popust negde ubavo bi bio,a ako ima uste i od starite Susumi pa makar bile i 18 btu,so popust za nekade 63000 denari,e poarna opcija,oti e so dvoen rotacionen kompresor.
Srednite modeli na Toshiba,od 18 btu,pa natamu se so dvoen rotacionen kompresor,a do 16 btu ne se.
Za ladenje sigurno ke gi izladi i 60 m2 ,ama za toplenje malo sutra,sem ako imas nekoe ekstr izolacij,ili polupasivna kuka.Ja imam doma,i zadovolen sum od neize ,odnosno od Suzumi 16,ama za do 40m2 vo solidna izolacija,Bitolska zima.Za 55m2 baraj 24btu Toshiba SUZUMI 24,po cena od 82k.Mene mi rekoa deka e za 55 m2
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
majstor-nova-freon-kondenzator, eden kup rabotiNa sprat imam edna antika koja denovive prpvat ja pustiv i ne saka da ladi. Vadi E4 error. Dali znaete do sto moze da e? Favorit chfa0802430 e modelot.
Procitav niz net nesto i sekade veli majstor. Ama majstor letovo malo sutra, ako e pogolem problem podobro nova, pobrzo ke dojdat. Iscisteni filtri. Internet veli ide u defrost bidejki nekade ima propust. Moze li nesto jas da napravam? Koga ja pustam vrti samo kako ventilator, ne pocnuva motorot.
Stavi Sliki od klimata Vnatresnata Edinica i Dalecinskoto da vidime kako e podesena ( i najubavo prvo napravi restart na klimata isklucija od steker pocekaj 5 minuti i povtorno vklucija )Na sprat imam edna antika koja denovive prpvat ja pustiv i ne saka da ladi. Vadi E4 error. Dali znaete do sto moze da e? Favorit chfa0802430 e modelot.
Procitav niz net nesto i sekade veli majstor. Ama majstor letovo malo sutra, ako e pogolem problem podobro nova, pobrzo ke dojdat. Iscisteni filtri. Internet veli ide u defrost bidejki nekade ima propust. Moze li nesto jas da napravam? Koga ja pustam vrti samo kako ventilator, ne pocnuva motorot.
Stavi Sliki od klimata Vnatresnata Edinica i Dalecinskoto da vidime kako e podesena ( i najubavo prvo napravi restart na klimata isklucija od steker pocekaj 5 minuti i povtorno vklucija )
Ako ne uklucuva kompresorot moze e kondenzatorrot pregoren zatoa ne startuva klimata so rabota
Kako i da e stavi sliki od klimata i dalecinskoto.

Ovaa klima e so Mitsubishi Compresor proizvedena vo Chigo fabrikata vo kina moj sovet ti e povikaj monter servis i neka ja popravat najverojatno e kondenzatorotSega ke ja isklucam, inace ne bese u stek cela godina. Vcera koga razladi porucok proraboti i mislev deka ne e pustana. Sabajle isto rabotese ok, koga se stopli max nadvor otkaza
Eve sliki
Прегледај го приврзокот 299583
Прегледај го приврзокот 299584
Znaci do kaj 40 m2 za greenje ke zadovoluva do kaj -10 nadvoresna temperaturaZa ladenje sigurno ke gi izladi i 60 m2 ,ama za toplenje malo sutra,sem ako imas nekoe ekstr izolacij,ili polupasivna kuka.Ja imam doma,i zadovolen sum od neize ,odnosno od Suzumi 16,ama za do 40m2 vo solidna izolacija,Bitolska zima.Za 55m2 baraj 24btu Toshiba SUZUMI 24,po cena od 82k.