Најекономично греење и ладење

Член од
28 март 2006
Мислења
17.877
Поени од реакции
12.410
200V e jacina na naponot na strujata taka ?
200 волти (или нека биде 220-230) е напонот, 63 ампери е јачината, а 12 киловати се моќност.
Кај нас вообичаено се зема 220 волти (иако негде варира, да не навлегуваме во детали) наизменична за домаќинства како константа, а се менуваат јачината моќноста при пресметките.

Не треба премногу детали за електрошколи. Има и онлајн калкулатори за пресметка "дали ќе издржи осигурувачот" во зависност од карактеристиките на потрошувачот.

Последно уредено:
Член од
27 јуни 2016
Мислења
4
Поени од реакции
3
Здраво, дали има некој искуство со HAIER TUNDRA GREEN или воопшто со HAIER како бренд? Фала ви

D

Deleted member 95595

Гостин
Здраво, дали има некој искуство со HAIER TUNDRA GREEN или воопшто со HAIER како бренд? Фала ви
nekolku tuka imame iskustva. Jas konkretno imam sekundarno iskustvo. Majka mi i tatko mi imaat, od zena mi nejzinite imaat Haier, baba i ima Haier itn. @најубав ima Haier Green kako shto prashuvash ti i @HEKOJ ima Haier od starata na r410. Isto taka i @Dr Zmigo ima Haier na r40 freon. Odlichni klimi za parite, brkaat rabota odlichno.

Член од
9 февруари 2019
Мислења
38
Поени од реакции
140
Za mesec dekemvri kuka so nadvoresna i vnatresna izolacija + Veka pvc komplet.Daisekai 9 Ras-16 na dolen sprat 50na kvadrata otvoren prostor uklucena 24/7 potrosila 358kw.....Na goren sprat Daisekai 8 Ras-16 hodnik + spalna 20na kvadrata + detska 15na kvadrata uklucena 24/7 potrosila 180kw...vkupno 2te zaedno 538kw ili okolu 2400den...SREKNA NOVA 2020god na site na forumov

Attachments

Последно уредено:
Член од
11 мај 2013
Мислења
56
Поени од реакции
153
Јас имам Haier Tudra Green 5.5-ка монтирана во дневна со кујна 42 м2 во куќа, зидови гола цигла од надвор а одвнатре само малтарено, таванот солидно изолиран и овој простор досега го загрева одлично, мнооогу сум задоволен од тој аспект. За сметки чекам да дојде декемвриската за да знам колку троши :) Ако те интересира нешто друго слободно прашај.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.335
Поени од реакции
5.411
Jas imam Haier tide green 3.5 kw i sum prezadovolen postavena e vo spalna so otvoreni vrati odlicno topli super klima e jas ja zemav 24.999 den Haier tide sega imas Haier na popust vo Setec LINK

Член од
2 август 2014
Мислења
1.798
Поени од реакции
4.158
Jas imam Haier tide green 3.5 kw i sum prezadovolen postavena e vo spalna so otvoreni vrati odlicno topli super klima e jas ja zemav 24.999 den Haier tide sega imas Haier na popust vo Setec LINK
Aj ne širi dezinformacii: vo SETEC nema bukvalno totalno ništo od HAIER. Ovie pak davaat popust na nešto sto ne postoi, a be ludnica e ova ne država.....

Член од
16 март 2019
Мислења
3.335
Поени од реакции
5.411
Aj ne širi dezinformacii: vo SETEC nema bukvalno totalno ništo od HAIER. Ovie pak davaat popust na nešto sto ne postoi, a be ludnica e ova ne država.....
Druze ako primeti vo Setec ja dodale Haier tide i Haier Brezza ( a porano ovie modeli gi nemase vo Setec ) porano od Haier samo tundra imaa vo Setec taka da najverovatno naskoro ke dobijat nova pratka na Haier inverter klimi.

Член од
2 декември 2019
Мислења
8
Поени од реакции
4
Ja bi go prasal clenot @Elcin dali pred da ja kupi mu predocile kakvi Performansi ima ovaa klima pri greenje??
Primer dali nekoj mu objasnil deka navodnava 5.5ka koga ke mu treba greenje (a ne ladenje) na -7C nadvor nema da bide 5.5ka i ke dade samo 3.18Kw koga najveke ke mu treba greenje?
Za ova kako kraen kupuvac nemora ni da znae za Eurovent ne pa da go tolkuva, zasto istoto go ima napisano i proizvoditelot okolu performansite...ama dali od strana na proizvoditelot...potocno zastapnikot-prodavacot mu e kazano ova?
Link
PdesignH (Average)=3.6kw
Na -7C ke dade samo 3.18kw....i pod -7 pocnuva dase pali grealkata, Bekap grealka 560W (grealka, panelka, kalorifer sto ke mu se najde po doma)
Ako ova e Japan za vas neznam...kolku sto gledam samo cenata e Japanska, 50.000den.
Прегледај го приврзокот 224977
Snagata :)
Прегледај го приврзокот 224975
Grealkata od 560W
Прегледај го приврзокот 224976
@Strelec , malce zadocnav so komentarot megutoa ova so go imas napisano ima golema logika , denovive koga padnaa temperaturite za da stoplam do 23stepeni treba da ja namestam na 28 na fan 4.sto vsusnost deluva so moknosta kako, 3,5kw so kosta 50000
P.s inache imav porachano toshiba suzumi plus ama poradi promenata star model so nov mi ja namesti ovaa kako zamenski model .
Автоматски споено мислење:

Ти да го прашаш членот Јелцин кој му вршел монтажа пошто кажа дека дошол некој и му дотурал фреон. На нова клима
Очигледно е дека има грешка во монтажата.
Не се влажни!
Freon trebase da se doturi poradi dolzinata na cevkite, megutoa I posle toa nema nekoja znacitelna promena, mozhebi ochekuvav premnogu ednostavno tolku I e silata na klimata ..

Последно уредено:
Член од
29 август 2008
Мислења
5.915
Поени од реакции
4.411
Druze ako primeti vo Setec ja dodale Haier tide i Haier Brezza ( a porano ovie modeli gi nemase vo Setec ) porano od Haier samo tundra imaa vo Setec taka da najverovatno naskoro ke dobijat nova pratka na Haier inverter klimi.
Od vraboten vo setec.momentalno tamu ima samo St,i Midea .dr,klimi nema ...ili tie sto gi ima se po edno parce rasprskani po salonite...

Член од
2 август 2014
Мислења
1.798
Поени од реакции
4.158
Ocekuvaat pratka na inverter klimi do krajot na januari a moze i porano najkasno rekoa pocetok na februari taka mi kazaa koga se javiv. Vo Setec
Nevidena glupost e da davaš popust na nešto što go nemaš nitu vo izlog nitu vo magacin, a treba možebi da go imaš po tri meseca....ne se raboti samo za klimi, pola asortiman im e na popust na nepostoečki lager i ti se najde sega da prodavaš za niv nešto što go nemaat nitu pak će go imaat.
Dovolno će beše da mu kažeš na čoekot deka uvoznik na HAIER e ENERGIJA od Skopje.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.335
Поени од реакции
5.411
Nevidena glupost e da davaš popust na nešto što go nemaš nitu vo izlog nitu vo magacin, a treba možebi da go imaš po tri meseca....ne se raboti samo za klimi, pola asortiman im e na popust na nepostoečki lager i ti se najde sega da prodavaš za niv nešto što go nemaat nitu pak će go imaat.
Dovolno će beše da mu kažeš na čoekot deka uvoznik na HAIER e ENERGIJA od Skopje.
Druze greska si jas ne rabotam prodazba i ne sum prodavac na klimi i bela tehnika imam druga profesija
A toa sto vikas vo Energija tocno oni se uvoznici na Haier Carrier i Toshiba no Haier tundra vo Energija e 27.990 den a vo Setec bese redovna cena 25.000den odnosno na popust 23.000den ima razlika vo cenata i ti samiot tvojata Haier tundra ja zema od Setec a ne od Energija.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.971
Поени од реакции
8.196
Сетек се одамна мизерија, на страната му стојат стари Плејстејшни кои се демек намалени од 30.000 на 24000, а тоа му е моменталната цена без попуст.

Би се замислил неколку пати за наредно купување од сетек, само ги менуваат сликичките демек на попуст ама ништо не е!!!

Член од
16 март 2019
Мислења
3.335
Поени од реакции
5.411
Би се замислил неколку пати за наредно купување од сетек, само ги менуваат сликичките демек на попуст ама ништо не е!!!
Jas se prasuvam od kade gi nabavuvaat Setec Haier klimite bidejki se poevtini od Energija a znaeme deka uvoznik za Haier vo Mk e Energija togas od kade Haier vo Setec ?

Kajgana Shop

На врв Bottom