јако, со некој бесплатен софтвер им ги има направено фациве пореално него нетфликс што има милиони фрлено на тоа
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Druze 63 amperi tie se glavnite osiguraci potoa idat 32 amperi pa 16 amperski taka da tocno 63 amperi tie osiguraci se glavni pred broiloto a nad broiloto odat 32 amperski osiguraci i vnatre vo razvodnata tabla vo kukata / stanot 16 amperski i 20 amperski.
tocna konstatacija koga si ucel.... evn za elektricna energija za domakinstvata po faza montieaat 32A osiguraci.... od kaj ispadnaa 64A? tie se montieaat na industriski objekti.Кога јас учев електрика пред броило беше строго забрането поставање осигурувачи. Тогаш не постоејаа осигурувачи од 32А, туку 35А. 35А се ккористеа само по исклучок, како и 50А кои ретко се користат. Можеби сега има некои промени, меѓутоа факт е дека каблите и понатаму остануваат исти (гледано во пресек), па и осигурувачите (снагата) мора да останат исти.
Не гледајте каде какви осигурувачи се поставени туку какви ТРЕБАЛО да бидат поставени. Тоа што некој сам вршел поправки и преправки или мајсторот дали од незнаење или од други причини си работел по свое е друга работа.
Druze kaj mene uste na vremeto koga bese ESM taka namestija pred broiloto vo kutijara 3 osiguraci od 63 amperi nad broiloto 32 amperski taka mi se namesteni od togasno ESM i posle jas koga gi menjav vnatresnite toplivi osiguraci elektricarot vnatre vo kukata mi stavi avtomacki 16 amperski osiguraci i 20 amperski.Кога јас учев електрика пред броило беше строго забрането поставање осигурувачи. Тогаш не постоејаа осигурувачи од 32А, туку 35А. 35А се ккористеа само по исклучок, како и 50А кои ретко се користат. Можеби сега има некои промени, меѓутоа факт е дека каблите и понатаму остануваат исти (гледано во пресек), па и осигурувачите (снагата) мора да останат исти.
Не гледајте каде какви осигурувачи се поставени туку какви ТРЕБАЛО да бидат поставени. Тоа што некој сам вршел поправки и преправки или мајсторот дали од незнаење или од други причини си работел по свое е друга работа.
Kade vide da recam da uklucis trofazen boljer na monofazna struja? Jasno rekov kakov osigurac treba za takov bojler. Procitaj go ubavo prasanjeto pred da se pravis pameten i takvi odgovori da davas.Трофазен бојлер од 18кв да уклучиш на монофазна струја? Никаде, ете каде.
Kade vide da recam da uklucis trofazen boljer na monofazna struja? Jasno rekov kakov osigurac treba za takov bojler. Procitaj go ubavo prasanjeto pred da se pravis pameten i takvi odgovori da davas.
Sve elektricari tuka od koa pocnaa da merat kolku im trosi klimata. Svasta be!
@mdeni aj ova mene objasni mi go ne te razbrav bas.63A и 200в се 12кв. 3 клими би повлекле околу 5-6кв во максимална потрошувачка.
Ај препрочитај пак. И не е исто со се.@mdeni aj ova mene objasni mi go ne te razbrav bas.
Kako toa 63A se 200в ?
Cekaj ova 63 A i 200в dali se ( volti ) zaedno se e 12 kw taka li e ? ? ?Ај препрочитај пак. И не е исто со се.
200V e jacina na naponot na strujata taka ?63A и 200V се 12KW.