Најекономично греење и ладење

Член од
28 февруари 2014
Мислења
36
Поени од реакции
8
Од што може климата не доволно да грее ? Односно дува прилично ладен воздух

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Од што може климата не доволно да грее ? Односно дува прилично ладен воздух
Мерка за "прилично-ладно/топло e Целзиус се мери со термометар кој отчитува во °C кој не ги немате спомнато ....kolku e vo °C "прилично" на издув и колку е °C во просторот?
Мерка Прилично во ISO непостои...исто како што непостои мерка ладно ми дува или топло ми дува....се мери тоа во °C
Ако климата е угасена пола ден дур сте биле на работа, за пола саат на +0°C надворешна температура ДА Ладно ке дува на индоор од 12Ц, ке и треба уште 3 саати да затопли оти климата не е ќумбе да зрачи со 300°C .
Ајде следниот

Последно уредено:
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Најчести јавувања деновиве...до вчера им течело од климите по 2литра вода ама сеа имале проблем што овие 2-3дена ни капка вода нетечело.
Е па задува ладен ветер, температурите опаднаа ама и влажноста опадна од 90% на 40%....ама не им е јасно, сакаат да им тече вода, ако нетече вода нешто проблем имало....иди разбери се сеа.

Последно уредено:
Член од
16 март 2019
Мислења
3.336
Поени од реакции
5.412
Најчести јавувања деновиве...до вчера им течело од климите по 2литра вода ама сеа имале проблем што овие 2-3дена ни капка вода нетечело.
Е па задува ладен ветер, температурите опаднаа ама и влажноста опадна од 90% на 40%....ама не им е јасно, сакаат да им тече вода, ако нетече вода нешто проблем имало....иди разбери се сеа.
Toa e druze nikako na lugevo da im se objnasnat nekoj raboti
Sto ljudi sto cudi .

Член од
28 февруари 2014
Мислења
36
Поени од реакции
8
Тст е климата, за греење на соба од 20-21 квадрати со пвц врата и прозори. Пуштена е накај 14 часот, на 28-29С°.

Член од
4 мај 2007
Мислења
230
Поени од реакции
186
Coek uci dodeka e ziv eve bas sega gledam edna emisija za onie sto se great na drva vo svajcarija i nauciv deka ogin se palelo od gore nadole, a ne obratno kao sto cel zivot sum mislel deka e mnogu pomalku cad i mnogu podobro sogoruvanne na drvoto

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Тст е климата, за греење на соба од 20-21 квадрати со пвц врата и прозори. Пуштена е накај 14 часот, на 28-29С°.
Пуштена е накај 14 часот, на 28-29С°.
I ?
Ako vo 14 e pustena vo 19h dojdi toplo ke bide, sto e problemot?
Ako ja pustis vo 14 i dojdes vo 15 a ti e ladno , ke ti tekne deka porano treba da ja pustis

Член од
16 март 2019
Мислења
3.336
Поени од реакции
5.412
Jas imam TST 3.5kw i sum prezadovolen ja pustam vo 6 sabajle ja gasam vo 23 casot noke ne ja ostavam bidejki spijam vo prostorijata i nemozam na toplo da spijam ne sum naviknat e sega ako ti ne spies kade sto ti e klimata ne ja gasi neka raboti 24/7 jas ja pustam na 23°C na FAN 2 momentalno mi e na 24°C i siper e vo prostorijata taka da ako spies kade sto ti e klimata gasija ako nespies tamu togas ne ja gasi jas ja gasam bidejki spijam kade sto mi e montirana klimata a pri spienje mi smeta toplo.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.336
Поени од реакции
5.412
@L.i.n.a.a
Koga ne si doma stavaj ja na 20°C koga si doma na 24°C ili 26°C zavisi dali sakas potoplo pak ke kazam ako ne spies vo prostorijata kade sto ti e klimata togas najdobro najekonomicno e da ne ja gasis da raboti nonstop 24/7

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.303
Netocno
Daisekai serija 10 seuste ne e ni proizvedena poslednata verzija e 9ka
Zoxor ima Daisekai 6ta serija
Прегледај го приврзокот 226658
a moze da se 6 komada kako sto kazuvas kaj nego instalirani, 3 bea na slikata zatoa i 3 napisav, nebitno, mrazulcite se gledaat i nspisal deka ke treba da gi pusti grejacite, za gjabe ne gi stavil. Problemot e sto lesno ne se mestat, treba 12dupki da se izbusat za da go fiksira grejacot, treba stegi da imas i od niv da netece voda.
Прегледај го приврзокот 226659
Se misli na golemina ne serija

D

Deleted member 95595

Гостин
@mdeni Ne se razbiram od gradeznishtvo, ama go prashav tatko mi, samo beton bilo kaj erkerite, nemalo cigli, ne znam sega tochno shto znachi toa.
@FlegmaFX Malterisana e, ako ti bese toa prashanjeto.

Kako i da e, ke ja sredam rabotata.

@Strelec Od site na forumov, bash ti se pogodi degenerichki komentar da dajsh. Te drzit ljubomorata gledam sho ne zedov Gree. Kako i mnogu drugi, taka i jas koga prv pat se zapoznavav so nachini na greenje imav ogromna doza na skepticizam za greenje na klimi i se gledat to vo mojot post sho go iskopa ri od pred 3 godini. I ne gledam nishto strashno tuka, edino shto mdeni, za razlika od tebe, ne e debil i fino lepo si mi odgavaral, i za chudo ne sakashe nishto da mi prodajt. Mnogu si zloben brat, teshko decata sho si gi vospituvash.

Kajgana Shop

На врв Bottom