Pa do sega so klimava sum nemal nikakov problem.Super shto spodeluvash iskustvo. Bravo. Edinstveno bi ti preporachal dane ja stavssh na 30 na dalinskoto, dzabe ja opteretuvash, 25 bi ti bilo sosema ok. Isto taka, bi te prashal da kazis malku okolu odrzuvanjeto na klimava. Poshto dolgo vreme ja imash, dali si ja cistel nadvoreshnata, dali si imal nekakov problem pa da baralo servis i slichno? Ovde site shto sme na klimi bi sakale da go stigneme tvoevo, da gi imame klimive po tolku vreme![]()
Cistenjeto go pravam na sekoj mesec dena filteri ,ke gi isperam vkada so mlaka voda ,zatrseam malce i bez da gi susam so fen ,tuku direkno gi stavam vo klimata i odma ja strtuvam,duri i ne ja isklucuvam ponekogas samo ke ja namalam na 1-va brzina.
E sega navoresnava edinica nikogas ne ja imam iscisteno,taa samata si se cisti,prku defrostot,i e dosta cista,dodeka sasijata kako sto edal gospod ima prasina na neize.
A vnatresnata ,hm- sram mi e GNASOSANA da kazam prv pat posle sedum sezoni,mislam pred prosloto leto.Mi bese strav da vikam od ovi sto gi vikate kvazi-majstori-goa monteri pa morav sam da ja iscistam i za pocetok se plasev ama sivelam mecka strav mene nestrav.Si odvoriv youtube i pocnav.
Go izvadif kapakot i pravo vkada,zadov ARIS sredstvo za omastuvanje so pumpica go isprkav ubavo ,postoi taka eno 10 -15 minuti i so cista cetka za fabanje na ogradi od okolu 5cm go istriv i oplaknav ,kako nov go naprajv.
E sega so prajme so ova cudovo na zidot zakaceno?
1.Isklucuvanje od napon
2.ja otstafif elektronijata bes da gi kolku sto mozev,ja pomeriv na krajnata strana i so najlonse ja svitkav i zalepiv,da ja izoliram od ponatamosnite operacii so ke i gi pravam.
3.zedov dbe vreki,najlonski-dnoto im go isekov i megusebno gi povzav,da dojdat kako edna celina od okolu 2metri i edniot del od vrekata go opsijav -zalepiv so krep traka od onaa kniznana,na dolniot del od klimata,a drugiot kraj na vrekata vo edna kofa,moze i od polikolor-bilo kakov sad ja staviv.
4.So ARISOT to sredstvoto go isprskav izmenuvacot na toplina-skoro celo go potrosiv ookolu 0.5l i ja ostaviv 15 minyti da posedi .
5.zedov cetceto i do kja sto moze cistev trzav na izmenuvacot,zatesten i izmrsen-gnaotiluk neviden,cesle nemav od ona specijalnoto ko za klimi ama ne bese i ubo istrijena .
6.So pumpata za loznicata so edo 5 litri voda zeska na okolu 70C