Најекономично греење и ладење

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Da vi ja uprostam rabotata zosto Gree e br.1, zatoa sto proizveduvaat za :
1. Mitsu
2. Daikin
3. Carrier
4. York
Site se proizvoditeli na klimi, ne se OEM kako C&H/VIVAX(nekogas),SINCLAIR,INVENTOR/TOYOTOMI.....[DOUBLEPOST=1546175322][/DOUBLEPOST]Eve vi uste eden podatok, 1'200'000 klimi za DAIKIN i toa za pazarot vo Japan, godisno.[DOUBLEPOST=1546175353][/DOUBLEPOST]Zatoa ne kazuvajte nebulozi.

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.236
Поени од реакции
351
Da vi ja uprostam rabotata zosto Gree e br.1, zatoa sto proizveduvaat za :
1. Mitsu
2. Daikin
3. Carrier
4. York
Site se proizvoditeli na klimi, ne se OEM kako C&H/VIVAX(nekogas),SINCLAIR,INVENTOR/TOYOTOMI.....[DOUBLEPOST=1546175322][/DOUBLEPOST]Eve vi uste eden podatok, 1'200'000 klimi za DAIKIN i toa za pazarot vo Japan, godisno.[DOUBLEPOST=1546175353][/DOUBLEPOST]Zatoa ne kazuvajte nebulozi.
Каква хистерија си
Со другар ти Коста си во ист салон на грее?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Krokodilski solzi da leete, dzabe vi e.
Vo momentov na pazarov nas nema poseriozen brend od GREE TOCKA. I ajde da ksnete malce, vreme rucek e. Na zdravje.

Член од
22 ноември 2018
Мислења
326
Поени од реакции
622
Ti izgleda nemozzes da zapomnis sto zboram, TEST VO ZIVO , IST PROSTOR , DVE KLIMI , I SITE NA KUP....TI/MURTO....KOJ SAKA.[DOUBLEPOST=1546174777][/DOUBLEPOST]
Koga ke gi stavime vo ist prostor ke vidime sto e sto, ima li tuka nesto nejasno.
Замисли да требаше сите клими да ги носиме во ист простор да ги мериме ...ууууппссс постои веќе таква лабораторија се вика знаеш како ;)

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.236
Поени од реакции
351
Замисли да требаше сите клими да ги носиме во ист простор да ги мериме ...ууууппссс постои веќе таква лабораторија се вика знаеш како ;)
Како сакаш да знаат кога нема такви резултати за кинезаријата

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Член од
23 ноември 2016
Мислења
525
Поени од реакции
511
Krokodilski solzi da leete, dzabe vi e.
Vo momentov na pazarov nas nema poseriozen brend od GREE TOCKA. I ajde da ksnete malce, vreme rucek e. Na zdravje.
Ne te vregam,seriozno mi e zal za tebe. Sizofrenijata e bolest,a ne karakterna osobina. I ti ne si sakal ama toa e.Simptomite gi imas,poveke licnosti,ti se prividuvaat raboti, haluciniras,paranoi deka site se protiv tebe.Sto porano pocnes so terapija,tolku podobro za tebe. Ti posakuvam dobar oporavok

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.965
Поени од реакции
8.185
Не ги носат во лабараторијата затоа што за клима што ја рекламираат А+++ од 50000 денари ќе покаже цоп 2

Член од
2 декември 2018
Мислења
72
Поени од реакции
86
Poveketo sme novi korisnici na inverteri osven ova prodavacive i monterive ( prevaranti ) vise site doznavme koj se.Sega ke se pronajdat i odma ke pocnat da rugaat , mesto da si gledaat rabota , a nie korisnicite na klimi da si spodeluvame iskustva.I sto ke merite sto ke dokazuvate ne e samo sto ke izmeris za 15 min i tolku nego kako i kolku ke raboti taa klima . Da pocekame 2-3 godini pa ke se zalime - falime.Aj sega namestetesi sakana temperatura i ubavo pominete gi praznicive.

Член од
29 декември 2018
Мислења
14
Поени од реакции
8
Jas nikakov konkreten odgovor ne dobiv dosega, kakva klima bi mi odgovarala za 12m2 dnevna soba taa mi e prioritet, a zaedno so salonot i kujnata se 20m2(zasega ne se spoeni no planiram potamu), budzetot mi e 30 000den...

Член од
1 октомври 2018
Мислења
386
Поени од реакции
787
Nabrzina gi razgledav poslednive 5-7 strani i moze da vi kazam deka:
1. Goleminata i tezinata na nadvoresnata ne znaci po avtomatizam golema mok
Gree U-Crown 45kg max 5.4 KW
Mitsubishi LN 35kg max 5.4 KW
Gree Amber -30 45kg max 7.2 KW
Daikin UruruSarara 50kg max 9.0 KW
Panasonic HeatCharge 40kg max 9.2 KW

2. Gree imaat toplinski kapacitet, samo nemaat ekonomicnost. Jas Hansolot go imam pusteno da zagreva i koga sobata e izladena, i vo rok od 1 cas uspea da krene od 14 na 22 stepeni. Duri i da vlece po 1.8KW kolku sto e deklariran maximumot, poveke mi se isplaka odkolku da bide cela vecer gree cela vecer na so 1KW. Problemot kaj Gree, konkretno kaj Hansolot koj go imam, e visokata potrosuvacka na odrzuvanje.

Glavniot problem najverojatno lezi vo greacot. Znaci do sega kolku i da bila opterena klimata saketo nema zamrzanto. Site defrosti se suvi. Kako klimata da gubese zdiv. Ova mozebi se dolzi na eve kako sto citam jakiot greac od 150tina W. Ova isto taka znaci deka namesto planiranite 0.85KW/h, kolku sto kazav deka mi e granicata na isplatlivosta za greenje so klimata dobivam 1KW.

Bas me interesira dali voopsto postoi moznost da se iskluci greacot?

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.965
Поени од реакции
8.185
Jas nikakov konkreten odgovor ne dobiv dosega, kakva klima bi mi odgovarala za 12m2 dnevna soba taa mi e prioritet, a zaedno so salonot i kujnata se 20m2(zasega ne se spoeni no planiram potamu), budzetot mi e 30 000den...
Најдискутираните клими за тие пари се:
Хаиер Тундра 12
Вивакс Аери 12
Грее Ломо ЛЦ 12

Сите три се отприлика тука со перформанси, сите ќе те грејат до -15.
Од тие што имаат пишувано тука најмногу има за Тундра 12 и Аери 12 и сите се задоволни. Ретко кој има купено Грее Ломо ЛЦ (бифша ЛОМО ЕКО) за да знаеме повеќе

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Nabrzina gi razgledav poslednive 5-7 strani i moze da vi kazam deka:
1. Goleminata i tezinata na nadvoresnata ne znaci po avtomatizam golema mok
Gree U-Crown 45kg max 5.4 KW
Mitsubishi LN 35kg max 5.4 KW
Gree Amber -30 45kg max 7.2 KW
Daikin UruruSarara 50kg max 9.0 KW
Panasonic HeatCharge 40kg max 9.2 KW

2. Gree imaat toplinski kapacitet, samo nemaat ekonomicnost. Jas Hansolot go imam pusteno da zagreva i koga sobata e izladena, i vo rok od 1 cas uspea da krene od 14 na 22 stepeni. Duri i da vlece po 1.8KW kolku sto e deklariran maximumot, poveke mi se isplaka odkolku da bide cela vecer gree cela vecer na so 1KW. Problemot kaj Gree, konkretno kaj Hansolot koj go imam, e visokata potrosuvacka na odrzuvanje.

Glavniot problem najverojatno lezi vo greacot. Znaci do sega kolku i da bila opterena klimata saketo nema zamrzanto. Site defrosti se suvi. Kako klimata da gubese zdiv. Ova mozebi se dolzi na eve kako sto citam jakiot greac od 150tina W. Ova isto taka znaci deka namesto planiranite 0.85KW/h, kolku sto kazav deka mi e granicata na isplatlivosta za greenje so klimata dobivam 1KW.

Bas me interesira dali voopsto postoi moznost da se iskluci greacot?
Mozes slobodno da go isklucis.
Sto se odnesuva do min na Hansol, tuka ne si vo pravo. Ima korisnici koi postirale min na Hansol, mislam GT1.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.998
Поени од реакции
1.282
Ајде малце тајм аут, го измив филтерот со жешка вода и не дочекав да се исуши, туку по сугестии на некој членови го ставив и ја пуштив климата на греење. Веќе неколку дена кога е пуштена климата на дување, мириса на риба :tapp: Се работи за стара он/оф клима, но досега не сум го имал овој непријатен мирис. Чаре ?

Kajgana Shop

На врв Bottom