@Gocka/
Momak razlikuvas ti letni od zimski gumi ?
Priksakava e ....si bila edna letna klima Mitsubishi FH-VE (do -15C), ama imalo i zimska verzija zvana
HyperHEATING FH-VEHZ (do -25C) (Z=Zubadan).
Прегледај го приврзокот 198630
Koga se ismejavavte na grejacite kaj Gree....eve i na VEHZ i stavile greac pa taa mesto do -15 sega zamisli molimte moze da gree ihaaa do -25C ?? mozda i do -30 a ?
Прегледај го приврзокот 198631
VEHZ ima PdesignH=4 i pomal SCOP od VE, ili da ti prevedam pojse trosi
AMA i pojse gree posebno na ladno
Прегледај го приврзокот 198628 Прегледај го приврзокот 198627
Ja ja smeniv za VEHZ samo sto tebe ne ti teknuva, a ja smeniv zasto u ladnata zima 2016/17 ne go ispolni ocekuvanoto! Defrosti na sekoj saat, toni voda isturi taa zima i cel parking go poploci so mraz, komsiite samo vikaa po mene kolite nemozea da gi izvadat od mrazot. Baska so AutoFanot koj de na 3ta de na 4ta crta trebase da go shaltam prema toa dali u denot nadvor e minus ili toplo, ko brzi postar bev so daljinskoto i samo shaltaj od 4ta u 3ta, od 3ta u 4ta. Na AutoFan od vtora brzina nemrda klimava...a so vtora duva samo so 380m3 sto e premalku za da odrzuva temperatura vo 30~40m2 u laden den(termometarot sve poladno pokazuvase), treta Fan brzina e veke 552m3 cetvrta 792m2 ama rucno ako ne gi smenis sama nemrda od tie 380m3 so koi mozes samo spaiz ili hodnik da zagrees na -7C ili -15C