- Член од
- 13 април 2010
- Мислења
- 368
- Поени од реакции
- 219
Да не знаете каде можам да најдам компресор за клима LG 5.5 KW ?
А и види како мудро ги преќутува постовите од бугарскиот форум и други постови што не му одговараат. Само ако има потреба да се плука по некој бренд тогаш ги пушта роговите.@Strelec абе лепи те убија за грее кинескиве тезгериња, па АHRI стандарди вадиш како се било исто или замисли дури и послабо од грее. ај што го уништи форумов него и те утепаа со факти крајни корисници. инаку тоа и ми беше целта пошто немам време да се заебавам со твоиве бели мерачи и сликички од Финска. грее и остали кинези се години назад со инвертер технологија од Јапонците и остали. Каде ти се сертификатите каде ти се моделите точно напишани а не оваа маска сега друга маска за иста надворешна единица.штом нема еуровент надвор од дискусија и точка. и ај кази дали останаа од пекачите грее зашто само тоа би зел ако е на промоција, ако нее е ќе земам vivax пекач.
Eve i jas se podnoviv so inverter pred 30 dena: Vivax acp-12CH35AEQI R32
A eve i nalepnicata od vnatresnata edinica (tuka ima detali za klimata).
Прегледај го приврзокот 198613
Ova e od vremeto koga imase mali smetki za struja so Mitsata. Sega so amberov ne se ni osmeluva da prikaci faktura. Togas tvrdi deka ne se greel so 200 W sega tvrdi deka hansolot greel so celi 100 W. Ama i znael deka autofanot se resava so eden ziden kontroler i deka klimata sto ja imal togas bila najekonimicna kaj nas sto se se prodavla.... E zatoa e nedostizen.Pa ni na mene ne mi se dopagja i sto sea, sum se greel so toa sto imam, mislis ja neznam deka 70m2 ne se great so edna 3,5ka i deka barem uste edna mi treba ?
Nego sto zakljucok pokusavas da izvadis ti sto se grees na drva ? Ako ti e pak muabetot za On/Off e isto so inverter kupi si On/OFF klimi napraj merenja pa dokazi deka e isto.
Mene mi e sosema Ok potrosuvackata i verovatno sekoj porazumen tuka ke go izvadi istiot zakljucok. Da ne sakas so 200W da gream 50m2 ?
Prvo po kvadraturata sto ja imam i vtoro sto neraboti Automodot kako sto treba i sakam realno imam potroseno kako nekoja prosecno eftina 5,5ka sto na -10 ke izvadi maksimum 3 do 4KW.
Klimata mi rabotela manuelno na 3 ili 4brzina sto e maximum izduv za nea....za toa sum zborel X pati deka manuelno ja rabotev. Dogrevani so parno e samo spalna odnosno prostor koj e predaleku i ne go fakja klimata, i toa samo pred spanje za da kacat 1-2stepena toa se 2 radijatora po 1saat pred spanje. Sto e do mene nemorase ni da dogrevam, za decata go pravev toa. Za slednata sezona ke bide namesten i ziden kontroler i ke se resi Auto modot i sigurno i pomalce ke potrosi.
Ovaa klima e edna od najekonomicnite sto se prodava kaj nas....Energetska klasa A+++ na -10 dava 3,6KW i COP =3,1...sve e super, samo toa napisanoto vazi ako grees na 20C i ako e stavena vo prostor 30-35m2 i toa dobro izoliran. Ja ne se falam so potrosuvackata kaj mene COPot e =2 zaradi nacinot na rabota i kvadraturata, ja samo informiram i uleti na informacija prvo se nezahvalni, vtoro so mocani 5posta nemas nikakov pridones na temava i ne ti dolikuva da mi repliciras. I nemas so sto, nemas klima se grees na kjumbe.
Za 6000den za 4meseca se 1500den mesecno na greenje, bez PVC prozori i bez stiropor na fasada...so ovie pari ti pola kubik drva mozes da kupis.... ama deka ke zgrees so toj pola kubik slicna kvadratura malo morgen.
Porano se greev so panelki Sega mi se prodadeni no od licno iskustvo Thermor se br.1Кој бренд на радијатори и панели е најдобар? Термор или некој друг?
Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk
За 15-16м2 1.5kw или 2kw?Porano se greev so panelki Sega mi se prodadeni no od licno iskustvo Thermor se br.1
Edno prashanje za tie shto podolgo vreme imaat Mitsubishi klimi. Nekokku pati imam prochitano (i toa ne samo od Strelec) deka autofanot na Mitsu klimite ne e dobar. Shto znaci toa? Kaj mene se e na Auto i nemam cuvstvo deka neshto ne rabotat kako treba....
Ako e ok izolacijata vo prostorijama kade sto ke zagreva panelot togas 1.5kw ako e prosecna malter obicna fasada bez PVC prozori togas 2kw panel.За 15-16м2 1.5kw или 2kw?
Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk
Blagodaram, koj moze i ima potreba da si kupi klima spored sopstvenite potrebi za greenje (klimite obicno se poim za ladenje).So zdravje da si ja koristis i dolgo da te sluzi inaku e so Toshiba kompresor GMCC KSK89D53UEZ