Eve korisnici koi ne se fushleri i realno ja opisuvaat rabotata na svoite uredi, bugarski sajt koj veke nekolku pati se naveduva na ovoj forum, kolku tolku se razbira
Прегледај го приврзокот 198591
500 - 570 wati minimalna potrosuvacka i potoa gasi
Прегледај го приврзокот 198592
mu komentiraat na covekot deka toa lici na konvencionalna on-off klima
odgovorot negov e - barem drugi da ne se zaebat
Прегледај го приврзокот 198593
Vistinata za minimumot na greeto od 130 wati po servisno
ISKLUCEN KOMPRESOR I VKLUCENI GREACI = klimata ne raboti ali ima minimum potrosuvacka od SAMO 130w i posle nemala euovent bla,bla, e ke nema
Прегледај го приврзокот 198595
Potvrda i od drug korisnik deka raboti kako ON-OFF 580-600 w
Isto komentira deka dava golem shum a ne duva silno, greeto i se e mozno, koj saka ohh/off izvolte.
Друже ја веќе година дена тупам дека Амберот е најлошиот избор на пазарот, ама никој не слуша, го читнав ова но ме мрзеше да споделам, 09 минимум од 500w си еба мајката.
FH има на ладење минимум од 130w и пониско, на топлење го немаат дозволено тој минимум, само поради тоа што на таа потрошувачка ќе работи само вентилаторот, без компресорот и ќе дува ладен воздух кој е непријатен да бидеш околу него.
Fh25 најниско што ја имам видено да работи е 280 така нешто но ако ја ставиш рака дува млако, не ладно ама млако ако спушти уште малку надоле, сигурно ќе биде ладно.
Остајте го стрелчо шо ве мота и пак манипулира дека висок coп е постигнат само поради тоа што работела он офф климата.
Хаха па логички ако беше така сите он офф најефтини клими ќе имаа висок COP.
Висок COP/SCOP се постигнува само и само кога климата со помала потрошувачка дава поголема топлина, нешто што може да се измери, еуровент да го измери, а трачарењето со он/офф мало сутра.
А кога сме веќе кај модулација,
Еве ја мојата 35 во 35-40 квадрати како модулира со температура на издув 35, шо ако падне потрошувачката пониско ме интересира колку ќе биде температура на издув.
https://youtu.be/HSFvdxFfncw
И многу, ама наајмногу мнооогу ме интересира коа Hansolot топли со 107w баш ме интересира колку е температурата на издув ако имаме податок дека на 275w најекономичната топла клима со најголем SCOP топли со едвај 35 степени на издув, колку ќе биде издувот на не толку економична клима на хансолот со 107w, одприлика -10 степени на издув и ладно бричење [emoji2958][emoji16]
Sent from my iPhone using Tapatalk