Најекономично греење и ладење

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Абре стрелчо пак гледам ме спомнуваш без муда у твои постови.
Шо да ти снимам шо да ти сликам, имаш видеа колку сакаш од мене.
Ja celo video so strim ti posvetiv ne se javi.....na -4,7C ama nigde te nemase pod jambolijata dremese sea se javuvas.
Ne mi se prai muabet sea so tebe....ako sakas pak nekoja klima da ti sitnam podobra od taa prethodnata sto ti ja sitnav i da te zgree saglam bez jambolija kazi :)
Livcevo so saati ostana suvo nit voda od defrost go izede nit butur..:D
Nekoj Shakic sto merel i na kolku merel nebitno....na nego li ke se vadite ?
Daj kaj vas da vidime na -7 kolku ste se ladele-greele....pola sat 55.....smeski

Последно уредено:
L

lleeoo

Гостин
Ja celo video so strim ti posvetiv ne se javi.....na -4,7C ama nigde te nemase pod jambolijata dremese sea se javuvas.
Ne mi se prai muabet sea so tebe....ako sakas pak nekoja klima da ti sitnam podobra od taa prethodnata sto ti ja sitnav i da te zgree saglam bez jambolija kazi :)
Livcevo so saati ostana suvo nit voda od defrost go izede nit butur..:D
Posle places zosto te prijavuvaat ova livceto zakaceno na klimata e dno c c c c[DOUBLEPOST=1520377229][/DOUBLEPOST]
Kazi kolku smetka imas so se srames aj ne kazuvaj kazi kolku kilovati potrosi oa nie ke si preracuname:)))

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Sto se smees, toa mi e zadnja smetka, u Vero...prasa za smetka....tolku e
I Za 8mi mart da ne treba da ti pisam za smetka

L

lleeoo

Гостин
Ne veruvam tj da paaaris vo vero ti si mi nekako za na kaj kam:))8[DOUBLEPOST=1520377778][/DOUBLEPOST]
Aj aj slikni ja smetkata da vidime aj moze i video so posveta toa e vo tvoj stil:))))

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Imas pravo Kam bilo....stedam i malku trosam :D

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Ne veruvam tj da paaaris vo vero ti si mi nekako za na kaj kam:))8[DOUBLEPOST=1520377778][/DOUBLEPOST]
Aj aj slikni ja smetkata da vidime aj moze i video so posveta toa e vo tvoj stil:))))
Pisi na PP.....bas bi te zapoznal...i ti so smetkata dojdi da porazgovarame za tvojot stil

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Поздрав дечки,
Нов сум на форумов и гледам дека има дечки со големо искуство и знаење по однос на темава.
Ме интересира вашето мислење за клима уред LG 12 EN инвертер 3,5 кој што го купив пред неколку дена и тоа пред се како се имаат покажано по основ на квалитет, издржливост, перформанси и сл. Инаку намената му е пред се за затоплување на дневна соба со кујна околу 25м2 висина околу 3м за меѓупериод (инаку моментално се греам на дрва).Куќата има изолација од 5см.
Поздрав
Еве ти корисничко искуство .....мислам дека е истиот модел...со 2 год гаранција на 3та година се расипува компресорот/Еуровентот :( Шмрц :D
https://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-861#post-8200788

Последно уредено:
Член од
12 ноември 2017
Мислења
17
Поени од реакции
55
@Nikola Gp ako bi bil ljubezen da spodelis iskustvo za Tundrata 5.5kata kako se pokaza vo ladnive denovi..? Veruvam ima mnogu interesenti.. Istoto vazi i za @orce6624 @Dr Zmigo ubavo bi bilo da spodelite za 3.5kite..
Malce konstruktivna diskusija ne bi bilo na odmet..
Zd
@Nikola Gp ako bi bil ljubezen da spodelis iskustvo za Tundrata 5.5kata kako se pokaza vo ladnive denovi..? Veruvam ima mnogu interesenti.. Istoto vazi i za @orce6624 @Dr Zmigo ubavo bi bilo da spodelite za 3.5kite..
Malce konstruktivna diskusija ne bi bilo na odmet..
Zdravo i od mene posle podolgo vreme.Go pratev forumov ama nekako ne mi se dopagjase diskusijata pa ne sakav da se mesam.So klimite pominav odlicno kako sto kazav od Noemvri ne se izgaseni ili gi gasam za da isperam filtri ili koga e potoplo ja gasam pomalata.Za dekemvri smetka za struja 5800,za Januari 6000.Fevruarska ne e stasana seuste.Ne nabaviv merac na potrosuvacka na struja samo znam deka izmeriv na izduv 54-55 C.Doma vo dnevna ne e spustena temparaturata ispod 23C zosto postaveni se klimite preku den na 26 a navecer na 24C.Sega vo potopliov period 3.5kw e izgasena pa se toplam samo so 5.5Kw.Za cela zima imase problem samo koga se topese snegot bese golema vlaznosta pa pogolemata imase pocesto defrosti(od prilika na sekoj saat)Mozam samo da primetam deka iako se dvete klimi od ist proizvoditel razlicno raboti elektronikata:pomalata pravi poretki a podolgi defrosti i e potivka vo toa,a golemata kratki i pocesti so pogolema buka.Jas sum generalno zadovolen,sto imam los raspored doma toa e druga prikaska pa malce blokira izduv od klimite, gi remeti vnatresnite sondi i oscilira na temperatura.Generalno za dvete klimi dadov 68 000 den. so montaza e sega za sega sum vratil okolu 20000 den po moe.Znaci doma e toplo kako sto kazav nemozam da stedam deteto nesaka da odi vo gradinka i doma se cuvame i nemam mnogu opcii.Zdravje vo bliska idnina planiram nadvoresna izolacija i drug raspored na klimite pa bi stedel povekje.Pozdrav uste ednas do site na forumov spodeluvanje iskustva neka bide osnovnoto bez razlika koj sto ima ili posakuva od primarno ekonomicno greenje.Ubav den

Kajgana Shop

На врв Bottom