Jas te prijaviv brat.....]
Prvo ne mi se ulizuvaj....brat ja i ti niti sme niti ke bideme.
A toa sto si se navredil od banalni raboti pa si me prijavil neka ti sluzi na cest.
Za mene navredata treba da ja gledas na druga strana....eden Gigant kako "M" brendot sto si go odbral vo 12ki stava komprsorce od 7.000btu, ili prodava buda za mumrezi....
Sme videle podosta 12ki so 9.000btu (9cc3) kompresori sto gore dole sepak rabotat nominalno na +7.....no ovaa tvojava za 3,5Kw nominalno ke raboti na 90Hz.
(Nauci go prvo poimot Nominala pred da vlezes u replika)
Takov gabarit na kompresor od 7cc3 za USA rezidenti "M" gi vgraduva samo vo edinici od 9.000btu(slika u prilog) i tie 9ki tezat po 30kg a ne 25kg, no nikako ne gi vgraduva vo edinici od 12.000btu.
Dali tebe ke ti posluzi WN35 u par so FH verovatno da.....no ne sekoj bi ja koristel WN u par so druga klima i treba da znaat deka klimava ne e za primarno greenje na 30~35m2 pa pogotovo ne na slabo izolirani prostori....OSVEN ako im se dovolni 2Kw vo ladnoto (-10 i podole), sto znaci treba da se mnooogu dobra izolacija, ili da ziveat negde pojuzno.
WN35 so kompresor KNB073 so 7,3cc3 volumen moze da e samo priblizno 7300btu sto se pokloppuva so testot od 2,2Kw na Nominalni 60Hz....a za da izvadi 3,5Kw ova kompresorce treba da zavrti na 90Hz i toa na +7C nadvoresna....dosega vakvo stedenje na kompresor u niedna klima nemam videno.