Za Multisplit koga se izbira sekoj Proizvoditel dava spisok koi vnatresni mozat da se priklucat.
Ja
prasav dali na sovetuvaniot model od clenot MXZ-3F68VF moze da se priklucat Niskomontazni/Konzolni edinici, ama nedobiv odgovor.
Odgovorot e NEMOZE, i predlogot e ispraten od lik koj pojma nema zatoa i nema odgovor.
Eve i ZASTO NEMOZE.
MXZ-3F68VF e mnogu star Multisplit motor od tamu negde 2018/2019 i ima pretrpeno nekolku promeni bajagi golemi, od promeni na elektroniki i ploci, dodavanje freon od 1.4 na 2.4kg ili celo kg falelo vo osnovniot model.
Da poentiram, servisnoto e
ovde.
So vreme motorot MXZ-3F68VF trpel izmeni pa stanal MXZ-3F68VF2, i MXZ-3F68VF3.
Прегледај го приврзокот 349006
Izmeni vo modelite
Прегледај го приврзокот 349007
I za kraj Mozni kombinacii na vnatresni edinici koi mozat da se spojat na sekoja od verziite, i za predlozeniot motor MXZ-3F68VF fino si pisuva deka Konzolna/Niskomontazna (koja Mitsu ja vika Floor standing)....ne podrzuva nadvoresnata od prvata anticka verzija MXZ-3F68VF, podrzuvaat samo ponovite verzii so ispeglanite ploci, popravenite greski i anomalii V2 i V3.
Прегледај го приврзокот 349008
Taka da ukratko kazano ova go ukazuvam za da razberat lugeto deka i Mitsu znae da si najde greski sam na sebe, pa ist model so godinite gi isprava i moze da postojat poveke modifikacii na modelite.
Ama i tie neispravenite so mana mora da zavrsat negde i da gi kupi nekoj