Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Samo sakav da proveram vo živo kako izgledaat ovie čuda od klimi, a ne da kupuvam, a se iznervirav od neprofesionalnosta na rakovodstvoto..... a inače moe mislenje za GREE e deka ne se ni podobri ni pološi od drugite koga se sporeduvaat klimi od ist cenoven rang.

Nema da ti dokažuvam deka si vo golema zabluda. no toa e samo tvoj problem. Samo te molam nemoj da seeš otrov naokolu.
Znam deka mislis da sum vo golema zabluda,i deka odis po principot na zakonot na fizikata i deka ne e mozno.
Za tebe Fonkoto(on-of) sto ti e vo vizba,Tudrata,Mitsuto LN,AP, Toshibata daisekai,shorai,i ostanati,sto ne sum gi spomnal se e isto,po stedlivost ili se tuka nekade +- 5do10% razlika.
Uste skeptici gledas na videata na Zlate so negovata Mitsubishi LN,i ne ti se veruvadeka se mozni tolkavi COP vrednosti sto prezentira.Jas mu veruvam oti i jas imam slicna na nego masina, i znam deka e toa mozno ili e priblizno tocno,oti i kaj mene dava slicni rezultati mozi nesto poslabi.
Jas ne sakam da siram omraza na forumov,i se izvinuvam ako sum te navredil,ili ako mislis deka navreduvam.
Ti posakuvam i ti da imas edna podobra masina pa da stavis termometar,na vlez i izlez,pa samiot da se uveris,vo COP vrednostite.
I za mene site televizori se isti,bitno e koga gledam fudbal,da ima zvuk i trevata da e zelena,a gi ima po cena od 300 do 2000eu.

Грее се најголемите манипуланти на пазарот особено со овие Нордик сериите..до -30,two stage.оууу,.кои немаат модулација и се наменети за северните земји..А клима без модулација е глупост невидена (Особено ако се работи за поголем простор)..
Но и тоа се вика маркетиншки трик и стратегија за освојување на пазарот и успеаа во тоа.. и тоа со застарена технологија и тоа треба да им се честита... оти продадоа повеќе Амбери во Мк отколку сите други јапонски брендови заедно..
И сеа каков маркетиншки трик имаат јапонските брендови и увозници-Никаков невидена багра која нема ни сервис ни ништо,само да видите кои неранимајковци ги носат овие јапонски клими...секако со чесни исклучоци ..
И сеа човек му доаѓа да се запраша како оваа багра од луѓе кои се тотално неспособни ги земале да ги дилаат овие принципиелни брендови??..
Одговорот е пари,,нема ништо ни од Јапонци само пари ги интересираст.
Поука..во трговијата важи правилото..
Кој превари тој ќе товари..

Znam deka mislis da sum vo golema zabluda,i deka odis po principot na zakonot na fizikata i deka ne e mozno.
Posle i ne se stava zapirka. Tebe fizikava ti e sporedna ama klimive za žal ja koristat baš nea i sposobnosta na gasovite koga menuvaat agregatna sostojba da ..... ne e bitno ... malce nekogo go interesira zošto i kako.
Inače kratko kolku će bide klimata efikasna i ekonomična zavisi od COP-ot koj go postiga na kompresorot, izvršniot element za ekspanzija (kapilara ili ventil), upravuvanjeto na ventilatorite i goleminata na površ. na oddavanje na izmenuvačite.
Očigledno ne si razbral za procentot od 5-10% ili pak sum bil neasen, ne možeš on/off da sporeduvaš so inverter ( ti možeš u stvari za da bideš što posarkastičen)....jas inače sporeduvam klimi opremeni so slični vgradeni delovi i slični prodažni ceni i odgovorno tvrdam deka imaat slična efikasnost bez razlika japonec kinez.

Грее се најголемите манипуланти на пазарот особено со овие Нордик сериите..до -30,two stage.оууу,.кои немаат модулација и се наменети за северните земји..А клима без модулација е глупост невидена (Особено ако се работи за поголем простор)..
Но и тоа се вика маркетиншки трик и стратегија за освојување на пазарот и успеаа во тоа.. и тоа со застарена технологија и тоа треба да им се честита... оти продадоа повеќе Амбери во Мк отколку сите други јапонски брендови заедно..
И сеа каков маркетиншки трик имаат јапонските брендови и увозници-Никаков невидена багра која нема ни сервис ни ништо,само да видите кои неранимајковци ги носат овие јапонски клими...секако со чесни исклучоци ..
И сеа човек му доаѓа да се запраша како оваа багра од луѓе кои се тотално неспособни ги земале да ги дилаат овие принципиелни брендови??..
Одговорот е пари,,нема ништо ни од Јапонци само пари ги интересираст.
Поука..во трговијата важи правилото..
Кој превари тој ќе товари..
Zal mi e za tebe, delis soveti, mislenja…zvucis, izgleda si propadnat kafanski menazder.

Не ги карајте промоторите :) Тие завршуваат работата и свесно и несвесно и кога се чесни и кога не се :)
Да не беа промоторите на Грее овде на форумот и мојот добар пријател кој работи во Грее овде во Белград, никогаш немаше да купам клима уреди од мојот потпис.
Благодарам.

Sakam klima inverter za greenje prostorija od 20m2 vo kukja (sto e poladno od stan)
Dali cini ovaa od setec:
Midea FOREST Nordic + SMART MSAFBU-12HRDNX-QRD0FGW/MOX133-12HFN8-QRD0GW
Ili ako ne, sto e podobro ?
Nesto od Vivax ili Gree?
Midea se odlicni e sega ako sakas drug predlog togas

Od VIVAX Aeri+ 3.5kw

Od Haier Tundra Green 3.5kw

Ај вака другари, лично искуство кој ја користел Toshiba Shorai Edge 13ka нека сподели.

Da ne imas merac ili da ne znaes odprilika kolku trosi koga dvete rabotat?
Уште поважно е колку троши кога едната работи на минимум.

Како и да е од парапетни ретко некој да е незадоволен за греење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom