- Член од
- 3 март 2020
- Мислења
- 2.413
- Поени од реакции
- 5.068
Ау! Ај што не е грд, ама па и плус многу грд?Гослинг е многу грд

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ау! Ај што не е грд, ама па и плус многу грд?Гослинг е многу грд

Братче најди го моделот и спецификацијата и види во потрошувачка при греење..секој модел од сите клими може да има различни компресори, но мене ме интересираше некој дали има некоја од тие клими да каже како е задоволен и дали модулираат со мала потрошувачка, а да не се инвертери само на хартија.
колку што знам некои користат Rechi (кинески) компресори, други Highly (на Hitachi се ако не се лажам..)
братко за наоѓање и ќе најде и ќе споредува и ќе донесе логично решение според податоците ама прашањето е колку се веродостојни тие податоци, зар не гледаш дека производителиве и дилериве а зинат а излажат,Братче најди го моделот и спецификацијата и види во потрошувачка при греење..
обично имаш минимум,просечно,и максимално.Проста работа како грав...
Ако нема такви податоци тури и пепелта и на климата и на брендот
Ovaa klimaБи сакал да Ве замолам за мислење, искуство, препорака...било каква помош
Во услови кога сите 3 модели од сликата се горе-доле (најлаички кажано) блиску по однос на сите параметри, што би било deal breaker? Буџетот на располагање е тој, до 32,000 МКД.
Инаку, живеам во куќа и инвертерот планирам да го користам за греење на само една просторија
- површина~ 20m2,
- висина на таван 2,8м - напомена: куќата нема плоча меѓу спратови
- два надворешни ѕида, едниот на север/северо-исток, другиот на исток,
- дрвени прозори (двокрилни) - ориентација: север, северо-исток
Благодарам однапред на одвоеното време.
Прегледај го приврзокот 335571
Za Vivax 18 AERI+ koga prasav mi kazaa deka e poveke za ladenje toj model.. za greenje AEMI ili AUJI modelite.Ovaa klima
![]()
VIVAX ACP-12CH35AERI+ R32 по супер цена од 29.990 ден.
Последни количини по МЕГА АКЦИСКА ЦЕНА на најбараниот и најпродаваниот VIVAX 3.8kw (12ка ) ИНВЕРТЕР клима уред R-Design ( ACP-12CH35AERI+ R32 ) со греачи на компресор и кондензат, висока енергетска ефикасност, ефективно греење до -25, Smart WiFi контрола и голем број на дополнителни функции...klimi.mk
Vivax AERI+ e odlicen model za Greenje i LadenjeZa Vivax 18 AERI+ koga prasav mi kazaa deka e poveke za ladenje toj model.. za greenje AEMI ili AUJI modelite.
Vistina? Ima poveke modeli/sifri.. koja e razlikata

kolku m2 e prostorot i kolku te koshta vo grejna sezona ?neznam za mitsuto ama ja se gream so ras-22 i sum prezadovolen. Odrzava temperatura bez ic oscilacii i raboti na min fan cela zima. Ne ja ni osekam. E sea staena e uprostor so 10ka stiropor i troslojni stakla. Vo slabo ili neizolirano neznam kako bi rabotela.
Во таков случај одиш во инспекција и ти ги враќаат парите,и плус го тужиш продавачот за обештетување,а претходно ја пракаш климата на тестирање за се си има своја постапка..братко за наоѓање и ќе најде и ќе споредува и ќе донесе логично решение според податоците ама прашањето е колку се веродостојни тие податоци, зар не гледаш дека производителиве и дилериве а зинат а излажат,
и недај боже после да се пожалиш од производот триста ќе ти ги дадат: де не знаеш да ја користиш, де немаш изолација, де лажеш...
5.1 scop ПРИ КОЈ PDesignH? Ако е 2.6 врска нема тој сцоп, ако е при 3.6 тоа е фантазија од клима.Pa taa se vodi kako zamena za suzumito… i 5.1 ima scop sto mnogu mi se svigja![]()