Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@Vanlok Te prasav zatoa sto izeksperimentirav so takov pomal 2-3l koj obicno e namenet za spalni sobi t.e 12-15m2 koj nikako ne uspevase da zgolemi poveke od 7-8% vlaznosta za 10h rabota a posle so pogolem konkretno na gorenje:
http://www.gorenje.com.mk/proizvodi...znuvaci-i-odvlaznuvaci-na-vozduh/h50dw/514397
koj e namenet za prostorija od 50m2 i e pomokjen i relativno brzo ja zgolemuva vlaznosta i dodatno ima dobri funkcii..plus ti si tamu rabotis seuste da ne ima gips i slicni materijali kesi otvoreni sto go cekaat utresniot den tie plus ti kradat pomalku vlaga od vozduhot :D
Inace go imam ovoj ured i mozam da kazam deka e odlicno funkcionira ama e kompliciran za punenje voda a eve na primer ako ti e vo najmala brzina pusten celo vreme min ednas dnevno ke moras da go dopunuvas. Za lugje osetlivi na suv vozduh definitivno pomaga ovlaznuvacot osobeno koga se onie denovi na suvo ladno so jaki minusi.[/quote]

Темата беше на кратко заклучена, сега е вратена во функција.
goran0505 е казнет, но не и баниран, нека го сфати ова како јавна опомена. Следен испад ќе значи и бан од тема + казнени.

...namenet za prostorija od 50m2 i e pomokjen i relativno brzo ja zgolemuva vlaznosta i dodatno ima dobri funkcii..

Не гледам како „литражата“ е било како важна, освен од аспект на капацитетот на резервоарот. Поретко да го полниш. :)

Сега погледнав, 25 вати е потрошувачката и на мојов овлажнувач. Ваљда моќноста е директно пропорционална на потрошувачката. Јас колку што лаички ги разбирам, нема голема филозофија во уредиве - електромотор за тој делот што вибрира, и вентилаторче.

Интересно кај тој Горењето што си го линкал, е што наводно има и јонизатор. Ама искрено, Горење денес само препродава кинезарија, не знам дали воопшто прават нешто нивно повеќе (шпоретите наводно да, и баш Горење земав). Муабетот ми е, не би верувал дека сигурно има и јонизатор - можеби е некое кинеско објаснување за „попатно јонизирање“ преку водената пареа. ;)

Темата беше на кратко заклучена, сега е вратена во функција.
goran0505 е казнет, но не и баниран, нека го сфати ова како јавна опомена. Следен испад ќе значи и бан од тема + казнени.

A ovie trojca Vanlok, Vedar i Strelec se nagradeni sto me provociraa, vredjaa tri dena?
Nema problem, utre ce ti napravam report za sekoe nivno vredjanje

е за „попатно јонизирање“ преку водената пареа. ;)

Kinez kinezosan e ovlaznuvacot toa nema muabet ama ko da ima pojako motorce zasto apla isfrla poveke parea vo odnos na drugite poobicni sto sum gi videl kaj drugari na dve mesta. Jonizatorot e od dolnata strana mal vlez vo koj vleguva vozduhsto znaci valjda se mesa posle vnatre so ladnata parea ama ne veruvam deka postignuva nekoj znacitelen efekt i od ona sto imam istrazuvano ako se sekjavam i ne me fakjaj za zbor muabetot bese deka generalno site ovie jonizatori sto se prodavaat za po doma ustvari nemozat tolku mnogu vozduh da iz-joniziraat za da bi nastanala znacitelna razlika vo domot koja bi se pocuvstvuvala i deka se raboti za pomodarski marketing..

Последно уредено:
Колку лошо портретирање на Кирк Даглас во Трамбо. I am Spartacus, lol. Имаше и други слаби дијалози но ОК.
Брајан Кранстон ѕвер, сосема заслужена номинација.

Пошто почнавме со навреди, редно е да вметнеме и малку политика па да се испцуеме како луѓе. :)

Сметката за прошлиот месец ми беше вкупно 5000 денари со Даикинот. Сеуште ја немам пуштено цел месец без гасење бидејќи имаше топли денови.
Се на се за клима од 600 евреја одлично сум задоволен со топлината во станот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom