Најдобрата сцена на (оваа недела: Том Хенкс)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Одиме малку поконкретно на тема најдобри филмски сцени. Еднаш неделно, бираме најдобра сцена на одреден актер, а ќе започнеме од чичко Џек Николсон, кој во својата кариера сними одлични филмови како One Flew Over the Cuckoo's Nest, The Shining, Batman, The Postman Always Rings Twice итн...

Сепак, моја омилена сцена со него е од еден помалку познат филм: A Few Good Men, во кој заедно со Том Круз направија една сцена која ќе се памети:

Вашиот избор за најдобра сцена на Џек Николсон?

P.S.
Целта не е да залепиме 10 сцени во еден пост, туку секој да си направи избор од една сцена. (Видео не е задолжително, може со објаснување). Ќе се преброиме на крајот.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
You can`t handle the truth!!!
Да не ја ставам истата сцена што ја ставил Ио, и мене ми е омилена со него, една од омилените мои сцени воопшто ми е таа.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.400
Поени од реакции
25.253
Кога морав да бирам една, се мислев меѓу оваа и скоро сите сцени каде го глуми Џокерот, ама сигурно некој друг ќе ги прикачи нив.

Последната сцена од As good as it gets, Џек Николсон според мене ја има една од најдобрите улоги токму во овој филм, сценава е незаборавна... (y) Одличен филм бај д веј, топла препорака од мене да го изгледате.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Нормално, некој мораше да ја постира сценава:

Поморбидна насмевка здравје. А и кој би рекол дека една од најлегендарните филмски реплики на сите времиња е настаната поради импровизација на главниот актер.

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
можда не му е најдобра,ама не му е ни најлоша. Башка и gimme shelter на стоунси во позадина му дава некој шмек

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Време е да го смениме Џек и да го ставиме актерот кој мислам дека е дел од најомилените актери на членовите на цел подфорум Филм и Тв - Едвард Нортон.

Ајде да видиме која негова сцена ви оставила најголем впечаток.

За мене тоа секогаш ќе биде последната сцена од неговиот прв филм Primal Fear, секој пат кога ја гледам го има истиот ефект врз мене. Извонредно. А кога само ќе ми текне дека ова била неговата прва улога, цар!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Било што од Fight Club
Како не... :)

Primal Fear крајот е врв, воедно и една од најдобрите одиграни улоги евер. После тоа на второ место ми е сцената од почетокот на American History X.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.362
Како не... :)

Primal Fear крајот е врв, воедно и една од најдобрите одиграни улоги евер. После тоа на второ место ми е сцената од почетокот на American History X.
А бе добро не ми беше 100% сериозен коментарот :D
Според мене во АH X беше најдобар (и во уште еден друг филм што во моментов не ми текнува :facepalm:)

Kajgana Shop

На врв Bottom