Најдобар фудбалер за 2010 година - FIFA Ballon d'Or 2010

Кому би му ја доделиле оваа најпрестижна награда?

• Вкупно гласачи
    223
I

IBIZA SOUND

Гостин
Не може да гласа за Чави и Иниеста, бидејќи се Шпанци, а за Меси: па и ти да ме силуваш скоро секоја утакмица, нема да гласам за тебе.
toa i ja se zacudiv zs ne glasase za xavi ili iniesta,no ne znaev deka za spanci nemozis da glasas :)
a za messi jasno e zs ne glasal :vozbud:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.342
Поени од реакции
15.624
Јас само се надевам дека Nike на Марс не прави толку длабоки џебови како Nike на Земјата, инаку кој ќе го бара пак Меси по џебовите на Марсовците, ако имаат некого како Лусио во тим да речеме?
Nike на земјата почнала да прави шорцеви со поплитки џебови. Според последните информации, Nike се одлучил за овој чекор откако Самуел, Лусио, Занети и дружината ги злоупотребиле длабоките џебови за да ги скријат Меси, Ибрахимовиќ и нивните соиграчи за да победат во Лигата на Шампионите. Исто така, друга радосна вест за фановите на Јувентус е тоа дека можно е токму оваа титула од ЛШ да им биде одземена на Интер поради прљави игри.

Buji Buton

Manijak :P
Член од
4 мај 2010
Мислења
929
Поени од реакции
228
Nike на земјата почнала да прави шорцеви со поплитки џебови. Според последните информации, Nike се одлучил за овој чекор откако Самуел, Лусио, Занети и дружината ги злоупотребиле длабоките џебови за да ги скријат Меси, Ибрахимовиќ и нивните соиграчи за да победат во Лигата на Шампионите. Исто така, друга радосна вест за фановите на Јувентус е тоа дека можно е токму оваа титула од ЛШ да им биде одземена на Интер поради прљави игри.
море колку си духовит жими се мауахахаха :tapp:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Зашо упропастуеш добар хумор ебаго... Јес дека навиваш за тој тим шо го заебаваат ама прими шала бе, одлика е на големи луѓе!
Џабе му објаснуваш..човекот според постовите не прима шала и дотолку е искомплексиран што се што ќе прочита сериозно и буквално го сваќа...македонска работа:jaj:

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.396
Поени од реакции
1.142
Зашо упропастуеш добар хумор ебаго... Јес дека навиваш за тој тим шо го заебаваат ама прими шала бе, одлика е на големи луѓе!
Не е шала, вистина е.

Барса затоа Реал 5-0 ги тепаше, зошто на овие Адидас им ја прави опремата. Е сега со Арсенал не знам што ќе биде, у Англија од Виетнам им ги праќале, а таму децата не знаеле како од децава од Кина (на Интер што им ја правеа опремата за полуфинале) подлабоки џебови да прават.

Јас мислам дека треба ждребов да се повтори, или во краен случај, да се издејствува Арсенал да излезе со опрема од Адидас.

Најфер ќе биде така, инаку кој ќе го бара Меси после по машини за перење?

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.575
Поени од реакции
8.791
http://www.fifa.com/mm/document/classic/awards/01/36/25/40/ballondor_award_men_player_finalx.pdf

Целосна листа на гласови,има за сите земји како гласале :)
drzava kapiten 5boda 3 boda 1 bod
FYR Macedonia Pandev Goran Sneijder Wesley Maicon Júlio César

прв пат нашите да гласаат како што треба
ама па за тоа селеторот има стручно мислење

FYR Macedonia Jonuz Mirsad и тоа 5 бода за чави
3 Sneijder Wesley и 1 бод Maicon
:tapp:
i eve gi glasovite na mediumite
5boda 3boda 1 bod
FYR Macedonia Timkovski Boro Sneijder Wesley / Netherlands Iniesta Andrés / Spain Forlán Diego / Uruguay

--- надополнето ---

Зашто не пишува како гласала Аргентина?
можеби си гласеле за своите па му се невалидни гласовите како на ван марвик оселекторот од холандија кој нема 5гласа за никој односно не валиден

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.839
Поени од реакции
23.229
Значи македонците како гласале
Пандев: Снајдер-5 бода; Маикон-3 бода; Цезар-1 бод
Јонуз: Чави-5 бода; Снајдер-3 бода; Маикон-1 бод
Тимковски: Снајдер-5 бода; Иниеста-3 бода; Форлан-1 бод

--- надополнето ---

Зашто не пишува како гласала Аргентина?
Нема никаде на листиве, иако имаше изјава уште пред скоро еден месец, Максерано кажа за кој гласал, иако не се сеќавам добро, мислам дека беа Чави, Иниеста и не знам кој друг беше.

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
Кого јас би избирал за Фантази или за фудбал против Марсовци...
Меси и веднаш до него РОНАЛДО...да бидеме реални Меси нее е многу над Рондлдо..
Тука си во право, ама разликата е во тоа што Меси ги задоволува сите критериуми на ФИФА за избор на најдобар фудбалер , за разлика од Роналдо кој задоволува само 1 :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А Роналдињо го задоволуваше криериумот наречен charisma, charm, w/e? :icon_lol:

Член од
11 април 2010
Мислења
348
Поени од реакции
8
^
паааа... незнам...не сум сигурен
напишав ако ги скинеме титулите како ранг за класификација..Роналдо=Меси
и двајцата се генијалци ....
а кои критериуми Роналдо не ги исполнува а ги има Меси???

A

apidrone

Гостин
Тука си во право, ама разликата е во тоа што Меси ги задоволува сите критериуми на ФИФА за избор на најдобар фудбалер , за разлика од Роналдо кој задоволува само 1 :)
Еден од критериумите е и освоените титули. Што освои Меси освен Ла Лига?

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
барем пак освои нешто а плус беше и најдобар стрелец и во Ла Лига и во ЛШ ..зарем ова не е доволно ?

Незнам во кој контекст се спомна Роналдињо тука и шо има врска со темава :toe:

а ме мрзи сега да ги барам критериумите на ФИФА голубов побарај назад некоја страница и ке видиш за што ти зборувам

Kajgana Shop

На врв Bottom