Најдобар фудбалер за 2010 година - FIFA Ballon d'Or 2010

Кому би му ја доделиле оваа најпрестижна награда?

• Вкупно гласачи
    223

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Инструментал Банд, The Hounds... Сеј не ми кажвај кој си, ке треба да се тепаме...:pos2:
Ајде кога ќе бидат Инструментал пак таму известиме преку пп оти другите сите со учење се зафатија:pos2:..таман да закажиме маса ко луѓе:pos::pos:

се извинувам на офф:smir:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Ајде кога ќе бидат Инструментал пак таму известиме преку пп оти другите сите со учење се зафатија:pos2:..таман да закажиме маса ко луѓе:pos::pos:

се извинувам на офф:smir:
Абе ќе видиме... Шамбата рече дека ќе прај пауза малце, па после одиме во живо...

Имаш...

(Малце Офф не е на одмет, да се растерети темата)

В

Вори

Гостин
:pos2: Топ си....:vozbud::vozbud:

Снајдер ? А зошто тогаш Форлан не беше во потесниот избор ?

Па не туку плачи, тогаш... :smir:
Затоа што Интер освои ЛШ,а Атлетико Куп Уефа.Затоа што Холандија играше во финале на СП,а Уругвај не.
Ебате гзолизачот...

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Секоо чест за Снајдер, неговио добар тим го исфрли на сцена, ама последните 4-5 год, па и наредните 2-3, само 2ца играче можат да га освојат таа награда, Роналдо и Меси, па макар и да спијат по цела сезона! :)

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.904
Поени од реакции
10.484
Офтопик:

Приметивте дека нема ниту еден играч од ЕПЛ во тимот на годината?

Денес беше објавено ова:

1. España 1092,0
2. England 1039,0
3. Italia 1021,0
4. Brasil 982,0
5. Deutschland 932,0
6. France 884,0
7. Argentina 861,0
8. Portugal 789,5
9. Nederland 787,5
10. Ukraine 709,0

source: International Federation of Football History & Statistics

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Офтопик:

Приметивте дека нема ниту еден играч од ЕПЛ во тимот на годината?

Денес беше објавено ова:

1. España 1092,0
2. England 1039,0
3. Italia 1021,0
4. Brasil 982,0
5. Deutschland 932,0
6. France 884,0
7. Argentina 861,0
8. Portugal 789,5
9. Nederland 787,5
10. Ukraine 709,0

source: International Federation of Football History & Statistics
Да не освоеа Интер се тоа што освоија лани, ќе имаше играчи само од Барса и Реал :)

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
FIFA Ballon d'Or Criteria:

Performances in major competitions (Champions League, World Cup, etc.)
Individual and team honours
Individual talent, skill and fair play
Overall career
Personality and charisma

Многу се оптеретувате со наградава, Меси си ја гланца сеа дома вие глумете експерти. :)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ништо посебно, ни пред Марадона, ни за време на Марадона, ни после Марадона... значи не е баш до селекторот. Ги тепаат Шпанија и Бразил во пријателски, ама во званични утакмици губат.
Не е ништо,да ги тепаш Шпанија и Бразил(репрезентации,кои моментално се доста посилни од нив)?
Шпанија беше декласирана,а Меси беше можеби најдобриот на терен,иако глупо ќе биде да се кажува кој беше најдобар,затоа што ги прегазија.
Со Бразил ја одлучи на неколку минути пред крајот....да ништо не направи.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Па убо ви викат Makedonec_7, тој изгледа гледал само една утакмица од Интер, втората утакмица со Барселона, и по еден натпревар заклучил дека Интер играле некаков "анти-фудбал". Која утакмица ја гледал од Интер, ако не ја гледал со Челзи? :toe:

Си го кажав јас своето на темава, немораше Снајдер да е пред Меси или Чави, ама да го стајш зад Иниеста претходната сезона, каде се на се 15натпревари ако изиграл со Барса, жалосно е...

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Знам дека некој назад имаше ставено линкови за тоа кој како гласал, тука ги има издвоено попознатите како гласале и интересно ми е тоа што на пример бразилциве и во двата гласа прв го ставиле Меси (и покрај ривалството со Аргентина), потоа Роналдо како капитен на Португалија првиот глас го дал за Чави, а не за Касиљас кој му е соиграч од Реал. Колку толку постоела некоја објективност, не гласале сите само за свои пријатели и соиграчи, што барем мене ме изненади, затоа што баш од овие што ги има тука (со оглед на тоа дека сите се од големи тимови и нивни соиграчи беа у трка за наградата) очекував да гласаат максимално пристрасно :)

B

Beck's

Гостин
^^ koa sme kaj glasovite Casillas ne mu imase dadeno nitu eden glas na trojkata Messi-Xavi-Iniesta ,zaboravil koi igraci mu ovozmozija da krene svetski trofej,a pak od druga strana mi se izigrava pametnjakovic,izjavuvajki kako toa sakal nekoj spanec da ja dobie nagradata

t.e Casillas Iker Robben Arjen Sneijder Wesley Cristiano Ronaldo

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
^^ koa sme kaj glasovite Casillas ne mu imase dadeno nitu eden glas na trojkata Messi-Xavi-Iniesta ,zaboravil koi igraci mu ovozmozija da krene svetski trofej,a pak od druga strana mi se izigrava pametnjakovic,izjavuvajki kako toa sakal nekoj spanec da ja dobie nagradata

t.e Casillas Iker Robben Arjen Sneijder Wesley Cristiano Ronaldo
не може да дава гласови за свои сонародници, а на Меси не верувам дека би му дал некад :)

Kajgana Shop

На врв Bottom