Најдобар саундтрак во филм

T

theTinule

Гостин
Дефинитивно добар саундтрак има The Pianist ! Шопен, во најголема мера ! Царски !
Тука би го ставила и Pulp Fiction, уште ми е свеж и ПРЕдобар саундтрак има. Се изненадив што ги знаев голем број од песните уште пред да го гледам филмов. Најбољи песници има ! xD
Requiem for a dream, исто така. Ептен доловува атмосфера музиката, признавам. Клинт Мансел е мајстор !
Tomcats има добар саундтрак, заради фактот што Блинк 182 ми беа омилена група кога бев 6то/7мо одделение xD И доловуваат атмосфера, плус :)

Да не го заборавам The Lion King <3
Леле мислам дека саундтраков е најдобар на свет !

Neno-WH

Anyone interested?
Член од
21 септември 2008
Мислења
281
Поени од реакции
17
Дабстепот е одличен и ќе беше совршен да имаше барем неколку варијации плус ритамот, а не само три звука и неколкуте ноти се повторуваат, покрај идентичната ритам секција.
Да имаш право малку е монотон(можеби баш поради ова ми се допаѓа) ама моќна е музиката и ти прави mindblow :D
Ringtone си ја имам ставено

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
YANN TIERSEN
CLINT MANSELL
CRAIG ARMSTRONG!

Што и да одберете од нив (soundtracks) нема промашај.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.740
Поени од реакции
18.486
Сите филмови со музика од Мориконе, Dead Can Dance, Badalamenti. Се разбира и оние на Тарантино, fucking brilliant!

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
A ова бе сине?

:pos: :pos:

--- надополнето ---

>.<

KilerBee

Русалка
Член од
13 април 2011
Мислења
57
Поени од реакции
85
Omen (стариот - Демијан) од Џери Голдсмит, и СЕ од Ханс Зимер и Џон Вилијамс, а и по некој од Мориконе...

Член од
8 јуни 2012
Мислења
16
Поени од реакции
7
There are three movie sondtracks that have really impressed me. I think the best soundtrack ever might be for "Underworld" and (especially) "Underworld: Evolution". One example of the former here, and of the latter here. Also, it should come as no surprise that I really liked the soundtrack of "Елегија за тебе"... Because for example this one is a really beautiful song. When watching the film, I also concentrated on the music quite a lot, since I didn't understand much of what was spoken :D

Kajgana Shop

На врв Bottom