Најдобар саундтрак во филм

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
1.The Mission - best soundtrack ever.!
Indescribably- angels musik and voices....

2. The Da Vinchi Code - genial epic!

3. Romeo end Juliet - perfect!

4. The Mist - excellent!

5. Chariots df Fire - briliant!

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
The Dark Knight Rises - Hans Zimmer

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
„Последниот Мохиканец“ несомнено ја има една од најдобрите филмски музики. Стопати сум го преслушал албумот со саундтракот... Совршен е!

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
1. Sweeney Todd: The Demon Barber Of Fleet Street (2007)
2. Burlesque (2010)
3. Snow White and the Huntsman (2012)
4. Alice In Wonderland (2010)
5. The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
  • Amelie има прекрасна музика. Омилени од целиот филм ми се: La valse d'Amélie , L'autre valse d'Amélie, J'y suis jamais allé, Les jours tristes итн итн....
  • Midnight in Paris на Вуди Ален иако мислам дека повеќето од песните се обработки на стара француска музика. Si tu vois ma mere, Bistro Fada, Parlez-moi d'Amour,. . .
  • Gladiator во целина има прекрасен саундтрак кој мислам дека има огромна заслуга за успехот на филмот! Now we are free, Elysium, Honor him, Sorrow, . . .
  • The Fountain со музиката на Клинт Мансел. Врвно остварување!
  • The Lion King... особено со This Land
  • Before the rain со музиката на Анастасија :cuc:
  • Angels and Demons. Повеќе музиката ја засакав отколку филмот. Може во пакет да оди со The da Vinci Code бидејќи многу елементи се преклопуваат
  • Gorrest Gump
  • Inception
  • Titanic. Ако не најдобар филм, тогаш еден од филмовите со најслушана музика.
  • Хммм поединечно, од Top Gun - Take my breath away (Berlin), Armagedon - I don't wanna miss a thing (Aerosmith), The Graduate - Sound of Silence и Mrs. Robinson (Simon & Garfunkel), True Lies - Por una Cabeza, Pearl Harbor - Tennessee (Hans Zimmer), Chariots of Fire со музиката на Вангелис и стандардно од Godfather и Requem for a Dream.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Оригинално саундтракот е од играта, но истите песни горе доле ги користат и во филмот. Фановите на Сајлент Хил знаат зошто музиката на Акира Јамаока треба да се наоѓа на врвот на било каква листа со филмска музика.

Ниту филмот ниту изведувачот не оставија некаков квалитетен впечаток во забавната индустрија. Но заедно, со додаток на целиот тим кој работел на песната успеаја да создадат ретко квалитетно музичко парче. Видео записот е уметнички убаво склопен затоа што остава носталгично чуство при слушање и гледање. Но ако тргнеме се на страна, песната е безвременска и без размислување една од најубавите ако не и најубава што All Saints ја имаат изведено.

Чед Крогер и Џоуси Скот со нивниот хит Hero само додадоа огин на мегапопуларниот спајдермен.
Текстот и музичкиот амбиент додаваат еден многу убав филозофски шмек на дејствието.

Се разбира не може без ова. Песнава со филм без филм е легендарна сама по себе. Се што е вистински рок/метал потекнува од овие дедовци. Iron man е од нивниот прв ултра легендарен албум. Нумерата му додаде еден неповторлив "кул" елемент на филмот. Џабе трошење зборови, ако не кликнавте на ниту една од овие погоре, тогаш оваа мора да ја чуете...ако не за друго, барем поради култниот статус.

то би континјуд...

Kajgana Shop

На врв Bottom