Vespertine
The Ugly Duckling
- Член од
- 22 септември 2009
- Мислења
- 2.932
- Поени од реакции
- 3.387
Добро ај твоја е боље. :|
ЗнамДобро ај твоја е боље. :|
Интел добро нема што перформансе ама квалитет 100ка =)ASUS се докажани и со квалитет и со перформанси... Intel?
Мислев наспоти другите производители на матични плочи, асус ингрираат nvidia графички, па затоа најсолидни се во тоа поле...Асус и Гигабајт се број еден за матични поготово во хај енд сегементот,Асус се малце побогати со опции/имплементации/технологии од Гигабајт.
Не постои солидна интегрирана графичка карта сите се ѓубре
kako sto gledam mnogu si star pa po tvoeto dolgogodisno iskustvo so hardver (valjda 2 ili 1 kompijuter sto si gi smenil za tie godini ) i duri doagas do vakov zaklucok...hehehe dobar si....Мислев наспоти другите производители на матични плочи, асус ингрираат nvidia графички, па затоа најсолидни се во тоа поле...
Иначе да, ѓубре се
Кај имам речено дека асус и гигабајт не чинат? Иначе сум менил 3-4 компјутери, најчесто ги надоградувам (нов хард диск, повеќе рам, нова графичка, нова матична и процесор) Само еднаш имам купено вејќе направена конфигурација...kako sto gledam mnogu si star pa po tvoeto dolgogodisno iskustvo so hardver (valjda 2 ili 1 kompijuter sto si gi smenil za tie godini ) i duri doagas do vakov zaklucok...hehehe dobar si....
Osvesti se malce..:pos2::pos2:
Sovet:
Kupi HighEnd ploca od Asus ili Gygabite pa daj vakov zaklucok, ili mozebi si imal ploca Asus nekoja od 35eu. i ti se zaebala i sega za tebe ASUS se najlosi kako sto e vo mnogute slucaevi...
Neka ti pomine kroz raka mnogu mnogu hardver pa togas repliciraj, ama vo ovoj del si slab kako sto gledam...
После 17 години искуство со купување и одржување на компјутери, не ја знаам разликата меѓу AMD и Intel, ASUS, ATI, MSI,...??...Врска нема, ти носиш заклучок за некој бренд според едно твое единствено искуство со некои просечни компонети што си ги купил не се прави таква споредба се прави споредба на модели со слична цена од ист тип од различен производител.
На пример Амд Феном X4 против Интел Q8300 што мислиш кој е подобар процесор?