Најдобар производител на матични плочи?

Најдобар производител на матични плочи?

• ASUS

Гласови: 109 36,5%
  • ABIT

Гласови: 21 7,0%
  • MSI

Гласови: 48 16,1%
  • JWELE

Гласови: 7 2,3%
  • INTEL

Гласови: 50 16,7%
  • GIGABYTE

Гласови: 64 21,4%

• Вкупно гласачи
    299

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.734
Поени од реакции
904
Јас користам ASUS веќе 2 години и сум ПРЕЗАДОВОЛЕН.
Претходно користев ATI и беше Катастрофа. Исто и AMD процесорот ми беше катастрофа. На 2 години (а купен како гејмерска конфигурација што самиот ја праев) веќе мораше се да оверклокувам, имаше катастрофална стабилност (и да не беше оверклокот максимум).

Затоа од тогаш конфигурациите што ги правам и ги препорачувам се комбинација
од следните компании: Intel, ASUS, Kingston, Western Digital, Hitachi/Plextor и со гаранција да бидете рает 4 години (рает мислам на нормално работење после 2 или 3 години, т.е. да неможете да играте на раат најнови игри).

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
...Врска нема, ти носиш заклучок за некој бренд според едно твое единствено искуство со некои просечни компонети што си ги купил не се прави таква споредба се прави споредба на модели со слична цена од ист тип од различен производител.

На пример Амд Феном X4 против Интел Q8300 што мислиш кој е подобар процесор?

Demon_Lord

May the force be with you!
Член од
11 септември 2008
Мислења
428
Поени од реакции
9
ASUS се солидни и имаат прилично солидни интегрирани nvidia графички...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Асус и Гигабајт се број еден за матични поготово во хај енд сегементот,Асус се малце побогати со опции/имплементации/технологии од Гигабајт.

Не постои солидна интегрирана графичка карта сите се ѓубре :)

Demon_Lord

Член од
11 септември 2008
Мислења
428
Поени од реакции
9
Асус и Гигабајт се број еден за матични поготово во хај енд сегементот,Асус се малце побогати со опции/имплементации/технологии од Гигабајт.

Не постои солидна интегрирана графичка карта сите се ѓубре :)
Мислев наспоти другите производители на матични плочи, асус ингрираат nvidia графички, па затоа најсолидни се во тоа поле...

Иначе да, ѓубре се :)

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
1
Мислев наспоти другите производители на матични плочи, асус ингрираат nvidia графички, па затоа најсолидни се во тоа поле...

Иначе да, ѓубре се :)
kako sto gledam mnogu si star pa po tvoeto dolgogodisno iskustvo so hardver (valjda 2 ili 1 kompijuter sto si gi smenil za tie godini ) i duri doagas do vakov zaklucok...hehehe dobar si....
Osvesti se malce..:pos2::pos2:

Sovet:
Kupi HighEnd ploca od Asus ili Gygabite pa daj vakov zaklucok, ili mozebi si imal ploca Asus nekoja od 35eu. i ti se zaebala i sega za tebe ASUS se najlosi kako sto e vo mnogute slucaevi...
Neka ti pomine kroz raka mnogu mnogu hardver pa togas repliciraj, ama vo ovoj del si slab kako sto gledam...

Demon_Lord

Член од
11 септември 2008
Мислења
428
Поени од реакции
9
kako sto gledam mnogu si star pa po tvoeto dolgogodisno iskustvo so hardver (valjda 2 ili 1 kompijuter sto si gi smenil za tie godini ) i duri doagas do vakov zaklucok...hehehe dobar si....
Osvesti se malce..:pos2::pos2:

Sovet:
Kupi HighEnd ploca od Asus ili Gygabite pa daj vakov zaklucok, ili mozebi si imal ploca Asus nekoja od 35eu. i ti se zaebala i sega za tebe ASUS se najlosi kako sto e vo mnogute slucaevi...
Neka ti pomine kroz raka mnogu mnogu hardver pa togas repliciraj, ama vo ovoj del si slab kako sto gledam...
Кај имам речено дека асус и гигабајт не чинат? Иначе сум менил 3-4 компјутери, најчесто ги надоградувам (нов хард диск, повеќе рам, нова графичка, нова матична и процесор) Само еднаш имам купено вејќе направена конфигурација...

И пред да коментираш кизнај шо конфигурации си правел, се движеле од пентиум 4 со 256 мб рам со geforce mx5200, па се до сегашната конфигурација AMD 3800+ ,2 gb ram, 3do 9600GT...

И исто ги имам разгледувано и high end матичните на асус и најверојатно ќе ми бидат избор за некоја моја следна конфигурација...

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.734
Поени од реакции
904
...Врска нема, ти носиш заклучок за некој бренд според едно твое единствено искуство со некои просечни компонети што си ги купил не се прави таква споредба се прави споредба на модели со слична цена од ист тип од различен производител.

На пример Амд Феном X4 против Интел Q8300 што мислиш кој е подобар процесор?
После 17 години искуство со купување и одржување на компјутери, не ја знаам разликата меѓу AMD и Intel, ASUS, ATI, MSI,...??

Плус тоа мешаме баби и жаби со X4 и Intel Q процесорите.

Тоа зависи од модел до модел.

Еве за пример ќе ти претставам

http://www.extremetech.com/article2/0,2845,2282397,00.asp

skywallker77

realen pragmaticar
Член од
1 октомври 2009
Мислења
223
Поени од реакции
28
ASUS SE OK,JAS IMAM I PREZADOVOLEN SUM DO SEGA,A JA KORISTAM VEKE 3 GODINI ja plativ 100 eura ama ok e.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Волксваген,

Прво, ќе ти кажам дека ти беше тој што почна да меша баби и жаби не јас како што можеш да видиш во твојот прв пост.

Друго твоето искуство е во лоу и мид енд сегментот најверојатно затоа твоето мислење не кажува ништо/генерално во поглед на квалитетто на брендовите кои ги наброја.

Трето, после тие 17 години збориш дека Ати се ѓубре? добар виц.

Четврто наброј ги деловите од твојот стар компјутер? Амд платформа што за 2 години не чинел, што е повеќе од нормално ако се знае колку поголем напредок имаше порано во поглед на захтевни програми/игри за разлика од сега (читај конзоли) Дури и сега да купиш добар компјутер за 2 години нема да чини т.е нема да може да се носи со сите нови игри.

Игрите ги спомнувам затоа што ти каже дека се работело за гејминг конфигурација така ?

Пето со кој памет гарантираш дека ако некој купи делови од брендовите што ги наброја, ке ги игра новите игри дури и после 2/3 години без проблем? :pos2: Не се битни брендовите него МОДЕЛИТЕ.

Кои игри? ќе ги игра? дали знаеш дека за едена година кога ќе излезе Сони пс4 и слично ќе има навала на хај енд игри кои ќе бараат јака машина?

Шесто, за да кажеш што чини или не зимаш два модела од иста класа со слична цена и -правиш споредба! не да купиш графичка од 100 евра да не ти ги вози игрите како што треба и да кажеш "Еј ови Ати се катастрофа" Купи пример Ати 4870/4890 и кажи дека се катастрофа?

Извини, но твоиве тврдења,изјави како сакаш наречи ги, во најмала рака се смешни,нерални без факти! поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom