Се мислев да ли да одговорам стварно ... Пошто најсериозно ако те види некој кој има икуство и познавање од хардвер ке се изгази од смење ...Кажи ми една добра плоча на Интел? Асус се подобори за оверклок од МСИ биди сигурен (зборам за хај енд плочи P5Q PRO,P6T Delux Rampage II extereme итн)
Сафир прават комиње матични,Биоста се ок, ДФИ исто така Гигабајт и Асус се подобри од сите други и тоа доста, зборам за хај енд сегментот не за просечни плочи.Можеби Интел се просечни и ништо друго. Во спроедба со Асус или Гигабјт па и МСИ или Биостар.БТЊ според мене Q серијата на Интел кога збориме за процесори е сеуште подобра од Феном 4-те. Пример Q9550> Феном 4 иако Феномот е поново процесор, за i серијата не ни спонувам.
Прво, ако сакаш на пониско ниво да збориме нема проблем. Дали знаеш ако некој што има искуство со хардвер го прочита ова тебе што ке ти каже?Не велам дека Асус не вади добри плочи ... Али се поскапи , оверклоковат помалце .
Прво, ако сакаш на пониско ниво да збориме нема проблем. Дали знаеш ако некој што има искуство со хардвер го прочита ова тебе што ке ти каже?
Второ, ПОВЕЌЕ ОД ЈАСНО Е ДЕКА зборувам за Феном X4 920 а не за старите Феноми! Убаво стои дека викам "Феном X4 се понови процесори од серијата Q"
За жал логиката не ти е појака страна изгледа како мал си пробувал да видиш како се гаси сијалацита у фришидерот кога ја затвараш вратата :pos2:
Трето,линкови од Википедиа не ми требаат ако ти си читаш таму тоа е твоја работа нели? изгледа од таму ти се информациите за горенаведените добри матични од типоѕ на Сафир и Елит груп :pos2:
Четврто, дај ми линк (со помош на Википедиа,се разбира) од твојата фамозна матична од Интел со која што ние нели ние не сме запознаени?
Пето, Томс хардвер во моментов е еден од најслабите форуми за хардвер уште еден доказ колку ти уствари читаш и колку квалитетни информации собираш се разбира со главен збор на Википедиа
Толку од мене сега можеш да ја продолжиш дискусијата со линкови од Википедиа со некој друг од форумов.
Кажи ми една добра плоча на Интел? Асус се подобори за оверклок од МСИ биди сигурен (зборам за хај енд плочи P5Q PRO,P6T Delux Rampage II extereme итн)
Сафир прават комиње матични,Биоста се ок, ДФИ исто така Гигабајт и Асус се подобри од сите други и тоа доста, зборам за хај енд сегментот не за просечни плочи.Можеби Интел се просечни и ништо друго. Во спроедба со Асус или Гигабјт па и МСИ или Биостар.БТЊ според мене Q серијата на Интел кога збориме за процесори е сеуште подобра од Феном 4-те. Пример Q9550> Феном 4 иако Феномот е понов процесор, за i серијата не ни спонувам.