Најдобар производител на матични плочи?

Најдобар производител на матични плочи?

• ASUS

Гласови: 109 36,5%
  • ABIT

Гласови: 21 7,0%
  • MSI

Гласови: 48 16,1%
  • JWELE

Гласови: 7 2,3%
  • INTEL

Гласови: 50 16,7%
  • GIGABYTE

Гласови: 64 21,4%

• Вкупно гласачи
    299

shifty

En Taro Adun, Executor!
Член од
31 август 2009
Мислења
269
Поени од реакции
25
@|Volkswagen| ... штета е доколку имаш 17 год. искуство да даваш толку "плитки" коментари

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Гласав за GIGABYTE пошто неможеше да гласам за две ... Али од оверклокерско искуство а богме и кога се гледа цена према преформанси ... GIGABYTE и MSI според мене .
Не велам дека Асус не вади добри плочи ... Али се поскапи , оверклоковат помалце и како цело MSI и GIGABYTE поке се исплаќат .

Иначе гледам дека дека интел никој не ги пофали ... Изгледа оти кај нас генерално не сме запознати со плочите кои ги произведват ... Али интел си вадат многу солидни плочи .

Е сега немате спомнато некои добри производители ... Кои знат да изват солидни плочи од време на време , како пример Elite Group , JetWay , Biostar , DFI , Sapphire ( Amd - only ) .

И стварно не мешајте муабети од типот ати - нвидиа и интел - амд во темава ... пошто си има теми за тоа ... И волксваген мислам дека споредбата и бенчовите која ја прат на тој сајт таму е скисната од шо е стара , да не зборуваме за фактот дека споредуваат Амд процесор од генерациа која излезе пред интел да ги извади првите квадови . Пошто Х4 феномот е на 65 нано технологиа и е излезен цели 7 месеци пред првото Q кое е на 45 нано ... Такви споредби би биле валидни исто колку што би била валидна споредба на И7 нахалем со пентиум 4 прескот .
Зато ко ке се прај муабет за плочи прајме муабет за плочи а ако мислите да се правите јаки со знаење седнете прво проверетеги податоците на Томс хардвер , ананд тек или некој друг таков сајт за да видите дали сте во право .

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Кажи ми една добра плоча на Интел? Асус се подобори за оверклок од МСИ биди сигурен (зборам за хај енд плочи P5Q PRO,P6T Delux Rampage II extereme итн)

Сафир прават комиње матични,Биоста се ок, ДФИ исто така Гигабајт и Асус се подобри од сите други и тоа доста, зборам за хај енд сегментот не за просечни плочи.Можеби Интел се просечни и ништо друго. Во спроедба со Асус или Гигабјт па и МСИ или Биостар.БТЊ според мене Q серијата на Интел кога збориме за процесори е сеуште подобра од Феном 4-те. Пример Q9550> Феном 4 иако Феномот е понов процесор, за i серијата не ни спонувам.

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Кажи ми една добра плоча на Интел? Асус се подобори за оверклок од МСИ биди сигурен (зборам за хај енд плочи P5Q PRO,P6T Delux Rampage II extereme итн)

Сафир прават комиње матични,Биоста се ок, ДФИ исто така Гигабајт и Асус се подобри од сите други и тоа доста, зборам за хај енд сегментот не за просечни плочи.Можеби Интел се просечни и ништо друго. Во спроедба со Асус или Гигабјт па и МСИ или Биостар.БТЊ според мене Q серијата на Интел кога збориме за процесори е сеуште подобра од Феном 4-те. Пример Q9550> Феном 4 иако Феномот е поново процесор, за i серијата не ни спонувам.
Се мислев да ли да одговорам стварно ... Пошто најсериозно ако те види некој кој има икуство и познавање од хардвер ке се изгази од смење ...
Дај провери си ги фактите и среди си го постот и прочитај што точно напишав во предходниот пост друг пат ( се мисли на делот каде објаснувам дека Феном процесорите се пред интелските 4 јадрени и дека се на 65 нанометарска технолигиа ) НЕ зборувам за Феном 2 туку за обичните феноми (огромна ралзика има мегу едното и другото ) ... Имаш википедиа , Томс хардвер , ананд тек и други сајтови каде можиш да почиташ малце за овие работи за да не се резлиш друг пат .
И ко веке толку скаш споредба мегу интел и амд Еве ти ја темата и до каде сме стигнати
Ајде сега на читање ...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Не велам дека Асус не вади добри плочи ... Али се поскапи , оверклоковат помалце .
Прво, ако сакаш на пониско ниво да збориме нема проблем. Дали знаеш ако некој што има искуство со хардвер го прочита ова тебе што ке ти каже?

Второ, ПОВЕЌЕ ОД ЈАСНО Е ДЕКА зборувам за Феном X4 920 а не за старите Феноми! Убаво стои дека викам "Феном X4 се понови процесори од серијата Q"
За жал логиката не ти е појака страна изгледа како мал си пробувал да видиш како се гаси сијалацита у фришидерот кога ја затвараш вратата :pos2:

Трето,линкови од Википедиа не ми требаат ако ти си читаш таму тоа е твоја работа нели? изгледа од таму ти се информациите за горенаведените добри матични од типоѕ на Сафир и Елит груп :pos2:

Четврто, дај ми линк (со помош на Википедиа,се разбира) од твојата фамозна матична од Интел со која што ние нели ние не сме запознаени?

Пето, Томс хардвер во моментов е еден од најслабите форуми за хардвер уште еден доказ колку ти уствари читаш и колку квалитетни информации собираш се разбира со главен збор на Википедиа :toe:

Толку од мене сега можеш да ја продолжиш дискусијата со линкови од Википедиа со некој друг од форумов.

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Прво, ако сакаш на пониско ниво да збориме нема проблем. Дали знаеш ако некој што има искуство со хардвер го прочита ова тебе што ке ти каже?

Второ, ПОВЕЌЕ ОД ЈАСНО Е ДЕКА зборувам за Феном X4 920 а не за старите Феноми! Убаво стои дека викам "Феном X4 се понови процесори од серијата Q"
За жал логиката не ти е појака страна изгледа како мал си пробувал да видиш како се гаси сијалацита у фришидерот кога ја затвараш вратата :pos2:

Трето,линкови од Википедиа не ми требаат ако ти си читаш таму тоа е твоја работа нели? изгледа од таму ти се информациите за горенаведените добри матични од типоѕ на Сафир и Елит груп :pos2:

Четврто, дај ми линк (со помош на Википедиа,се разбира) од твојата фамозна матична од Интел со која што ние нели ние не сме запознаени?

Пето, Томс хардвер во моментов е еден од најслабите форуми за хардвер уште еден доказ колку ти уствари читаш и колку квалитетни информации собираш се разбира со главен збор на Википедиа :toe:

Толку од мене сега можеш да ја продолжиш дискусијата со линкови од Википедиа со некој друг од форумов.

Оф леле .. не заслужваш ни да ти објаснам колку не знаиш .

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
А јас пак ништо не ве разбирам дечки. За што се расправате?

Член од
18 септември 2009
Мислења
49
Поени од реакции
2
MSI i Asus, tuka e i Gigabajt

Сафир прават комиње матични,Биоста се ок, ДФИ исто така Гигабајт и Асус се подобри од сите други и тоа доста, зборам за хај енд сегментот не за просечни плочи.Можеби Интел се просечни и ништо друго. Во спроедба со Асус или Гигабјт па и МСИ или Биостар.БТЊ според мене Q серијата на Интел кога збориме за процесори е сеуште подобра од Феном 4-те. Пример Q9550> Феном 4 иако Феномот е понов процесор, за i серијата не ни спонувам.

Kako sto imam cueno Safir bile mnogu jaki za VGA ATI, mozebi i najdobri.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Не се Сафир најдобри, моментално најдобар бренд за Ати графички е XFX. Дури и за Нвидиа, гаранцијата што ја нудат е досега нешто невидиено на хардвер пазарот општо додека во сегментот на графички карти да не праиме муабет :zver:

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
На трите PC-а што ги имав досега сите имаа Асус матична плоча и нитуедна не ми направи никаков проблем додека го користев компјутерот. Така да јас сум за Асус!

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Каков асус каков оверклок. Кој ве лаже. Јас правам МСИ конфигурација MB VGA и еве еден од овие што гласале и што нон стоп го омаловажуваат MSI нека направи Асус конфигурација . Ќе користиме исти напајања, мемории и процесори, по можност I-7.Викам човек од Клик и правиме споредбен тест. Во споредбениот тест освен основните параметри ќе се земе во предвид и кој прв ќе инсталира Windows. ( познат е асус по своето назадно сетирање)

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Да да, дечките си прават плочи и графички.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
и те како прават плочи и графички!

Kajgana Shop

На врв Bottom