Најдобар производител на лаптопи?

Најдобар производител на лаптопи?

• Acer

Гласови: 7 5,0%
  • Apple

Гласови: 26 18,4%
  • Asus

Гласови: 12 8,5%
  • Dell

Гласови: 20 14,2%
  • Fujitsu Siemens

Гласови: 6 4,3%
  • HP

Гласови: 18 12,8%
  • Lenovo

Гласови: 12 8,5%
  • Sony

Гласови: 11 7,8%
  • Toshiba

Гласови: 29 20,6%

• Вкупно гласачи
    141

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Тогаш ќе треба и темата да има друг наслов нели....
True... True... Инаку ако идеме според перформанси и јачина на хардвер внатре зависи од модел до модел и од програм/игра до програм/игра.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Абе ја знам дека има два интел и амд ама не ми е јасно зошто MAC ос не може да се инсталира на обичен компјутер :)
Kernel / Bootloader *GOOGLE*

Гласав за Apple, нормално.

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Моментално имам HP Compaq 6720, но сепак Dell се мои фаворити...

Би гласал за Аpple, ама малце е кисело грозјето....

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Масовна тужба за Dell

Вторник, 09.02.2010 | Хардвер @ Kajgana.com
Федералниот апелационен суд во САД донесе одлука со која го прифаќа барањето за масовна тужба на корисниците против Dell, поради продажба на проблематични преносни компјутери.

Откако еднаш го одби истото барање во 2008. година и предложи индивидуални тужби, американскиот суд ја корегираше својата одлука и дозволи оштетените корисници со здружени сили да се спротистават на Dell.

Во тужбата се вели дека Dell го прекршиле законот за заштита на потрошувачи во Калифорнија со продажба на лаптопи од серијата Inspiron, кои имале несоодветен систем за ладење, проблематично напојување и матични плочи.

Овие проблеми со конфигурациите на Dell предизвикувале исклучување на преносните компјутери без никакво предупредување, неможност за подигнување на оперативниот систем и брзо расипување на целиот систем.

Проблематичните лаптопи поради кои Dell ја "кркна" оваа масовна тужба од неговите фрустрирани корисници се продавале во периодот од јули 2004. до јануари 2005. година. За сега, сеуште нема точна информација колку корисници биле оштетени од проблематичната серија на Dell Inspiron.

--------

Како идеше муабетот дека Dell прават најквалитетни лап-топи?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Одамна трубам јас дека Inspiron серијата им се тешко срање на Dell, ама еве сега и официјално им го ставија:pos2:

Член од
1 април 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
Никој не е рамен со Asus најдобри се и во цените и во перфомансите.

Dell и HP можат само да ставаат високи цени...не викам дека немаат квалитет али за многу помалце кје имаш перфектен лаптоп.

Иначе имам Asus и гласам за Asus,го купив пред Нова Година и цело време е на пунење 24 часа работи и нема гајле и сеуште не ми попуштила батеријата држи до 3 часа.:vozbud:

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
Спрема анкетава ако гледаме, испаѓа дека Fujitsu-Siemens се најлоши, а воопшто не би се сложил. Јас имам Amilo и го користам еве година и пол веќе и немам никакви проблеми до сега и батеријата е истата како и нов кога го зедов, преку 3 саати трае, имаат далеку подобар дизајн од Asus, MSI, Toshiba и ред други...
Познавам и други што имаат Fujitsu-Siemens лаптопи и немале никакви проблеми, а ги користат со години.
Сепак, за најдобри би ги гласал Apple.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Dell секако, имам Dell од Studio серијата и сум ПРЕзадоволен :smir:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
HP се тапа, премногу мака сум видел од нив.
Асус - не ги коментирам пошто се класа подолу од сите тука.
Ејпл, шминкерска работа, проблематично ладење.
Дел добри машини склопуваат, не сум имал многу контакт со овие така да неможам да дадам оценка.
Тошиба - скапи.
Сони - исто скапи.
Леново прават добри машини, добиваш тоа што плаќаш.
Ацер - никаков контакт не сум имал со нив.
Фуџицу сименс - квалитет како Тошиба/Дел/Сони за многу помалце пари, според мене најдобар избор.

Z

zasetko*

Гостин
Spored mene megu najdobrite se Lenovo, Dell i Sony ama sepak imam Acer 5720G veke 2 ipol godini bez nikakov problem i bez nieden BSD. A ako zborime za Asus na dvajca moi drugari im se skrsi plastikatata kaj ekranot nad greenjeto,znaci dva razlicni modeli na Asus lap topi site High End modeli edniot 1200 evra drugior 1400 evra od amerika kupeni. Od iskustvo ke recam Acer No.1 bidejki se najprodavani vo svetot, nudat dobri laptopi so odlicni performansi i dizajn za eftini pari.

Kajgana Shop

На врв Bottom