Најдобар производител на лаптопи?

Најдобар производител на лаптопи?

• Acer

Гласови: 7 5,0%
  • Apple

Гласови: 26 18,4%
  • Asus

Гласови: 12 8,5%
  • Dell

Гласови: 20 14,2%
  • Fujitsu Siemens

Гласови: 6 4,3%
  • HP

Гласови: 18 12,8%
  • Lenovo

Гласови: 12 8,5%
  • Sony

Гласови: 11 7,8%
  • Toshiba

Гласови: 29 20,6%

• Вкупно гласачи
    141

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Alienware се заедно со DELL уствари DELL ги држи

не може да се споредува Alienware со Apple ,Alienware само склопуваат а Аpple и склопува и произведува

M

Mussolini

Гостин
До сега сум ги работил само Acer, HP, Sony и Toshiba. За сите тие мислам оти Сони и Тошиба добро се ама тука повеке го плакаш името отколку производот. Acer па нее ни мн добар а нее ни мн лош. добро саа, мош нема име как шо имат сони и тошиба (толку познато име ми беше зборот) ама сепак го препорачувам. НР добри ми стојат и баш ме аресат. за тие шо вие говорате на Apple и Dell, ке се воздржам да коментирам :smir:

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Alienware се заедно со DELL уствари DELL ги држи

не може да се споредува Alienware со Apple ,Alienware само склопуваат а Аpple и склопува и произведува
А што тоа произведува appple, матични, процесори, рам меморија, хард-дискови?

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Има само два производители на процесори. Intel и Amd.
Истите држат 98% од пазарот.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Има само два производители на процесори. Intel и Amd.
Истите држат 98% од пазарот.
Абе ја знам дека има два интел и амд ама не ми е јасно зошто MAC ос не може да се инсталира на обичен компјутер :)

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Mac e обичен PC.
:tv:

А зашто неможе, е друга работа. :)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Епа зошто не може :) освен модификација ако се направи

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
И јас сум пробал па шо.УБО Е!

Заебанција на страна.До сега враце ми паднале лаптопи од ТОЧНО 8 производители (HP,Compaq - исти курац,Fujitsu Siemens,IBM(НЕ Lenovo),Toshiba,Asus,Sony Vaio,Apple MAC BOOK),од секој по 2,3 парчиња,освен од Apple само еден mac book стандарден,13 или 15 инчен не сум сигурен.

СИТЕ ми делувале ко да ги составувале кинези по ОТП или ТО и тоа во неполн школски час од 45 мин кога ќе ги споредиш со APPLE MAC BOOK и со SONY VAIO.

А знаеме дека кај се што постои битен е првичниот впечаток и изглед,па тек после го осознаваме нештото од внатре.Е па богами и од внатре Ваио и Епл се ЅВЕРОВИ и затоа одлуката за гласање ми падна на Apple пошто сеќавањата ми се посвежи :pipi: :smir:

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Малку да се вратам на темата, сакав да кажам дека Apple имаат најдобар дизајн и финиш од сите, ама квалитетот и техничката поддршка им се слаба страна(Пример:не им признале гаранција затоа што биле пушачи, батеријата експлодирала затоа што сте работеле на температура над 35C?!).Од лаптоп што кошта преку 1200$ искрено очекувам повеќе.
И јас.Нема крила,уште тоа му фали :smir:

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
^ Џаба крила, кога на небо е ладнооооо, брррррррр....
А овој пак нејке да работи, во стандардни температурни интервали ....

:tv:

Член од
16 април 2008
Мислења
2.526
Поени од реакции
2.380
Па зошто сите викате дека за Тошиба се плаќа името а не е толку добар?Јас имам Тошиба и сум презадоволен а исто и имам користено и други Тошиба и исто немам некои замерки.За Ејпл нема потреба да се збори пошто сите знаеме дека се најдобри али и најскапи.Во пооследниве години некако Тошиба направи БУМ на светскиот пазар и затоа и се одлучив да купам и искрено не се каам што сум дал повеќе пари отлколку да сум земел Ејсер или Асус за кои и понатаму мислам дека немаат врска.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Од кај знаеш ти дали јас немам тестирано повеќе модели на лаптопи? Проста претпоставка или нечиј комплекс, ха? Сексот бил добра работа, тебе сега тоа ти го кажаа?
Самиот се деградираш со тие ретард мисли, мисли-веројатно твоја етикета во реалниот свет, па сега доаѓаш во виртуелниот да пробаш да дојдеш до израз.

Dell Armada, Dell Latitude, HP Pavilion, Asus K50IN, Asus (постар од претходниот, не ми текиња на верзијата), Apple Mac Book (другарче) и тако даље, претходните се од камено доба. Од овие само со Ејпл не сум добро запознаен, она што го знам е дека коа земаш Ејпл земаш да си фраер во маало, ништо повеќе перформанси и квалитет нема од Делл. Затоа и ги споменав, Делл, Ејпл, па потоа за мене по квалитет иде Асус, а ти тоа не можеш да ми го оспориш. Секое добро.
Бате кога тестираш/работиш на лаптоп го гледаш како единка и основна алатка или како помагало?

Ај врзи го БИЛОКОЈ лаптоп со ова и кажи ми како ќе работи и истиве компоненти врзи ги со MAC BOOK.

Во продолжение одат компонентите:

Сето ова ОСВЕН на MAC BOOK на друга машина нема теорија да тргне,а камоли да работиш стабилно!

А налет овие компоненти има уште еден куп други компоненти што можеш да ги врзиш на firewire port 400/800 а не 1394!

на пример HD камери и слично за кои што е потребна машина што може да рендерира,обработува....ааа ууу...Тешко освен на MAC.

Значи насочуван кон СТАБИЛНОСТ на оперативен систем,а не кон моќ.
Пошто ако земеш ти Alienware споредбата ќе биде надвор од умот пошто куќиштето му е еднакво со тежината на фрижидер или шпорет.Правиме муабет за "нормални" лаптопи :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom