Најдобар лаптоп

• Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување
Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Не заборавајте само дека моментално најдобри процесори се тие на Intel од генерацијата Core 2, па се што не е Core 2 го сметам за процесор со послаби перформанси. Оваа Toshibava над мене има dual core, што спаѓа во постара генерација на процесори, да не речам античка. Генерацијата во која спаѓа dual core e pentium, после следи Core duo, тука негде се и двојадрените на AMD, и како најдобра генерација денес е Core 2 со процесорите Core 2 duo, Core 2 quad, Core 2 extreme, така да не би ја зел оваа Toshiba, само заради тоа што има слаб процесор, иначе другите делови горе-доле се ок

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Kako prvo ne mi se sviga zosto ima AMD procesor,znaeme deka tie procesori rabotat na visoki temperaturi a vo lap topot se znae kakvo e ladenjeto,ke go stais na krevet ke mu gi pokries kulerite i tolku mu treba na AMD
Ова ама ич нема врска. Вака беше пред 6-7 години, и тоа за десктоп процесори само. Лаптоп процесорите на АМД се топ у температури и потрошувачка на струја, моментално се тепаат со Интел ко нездрави за крал на TDP во лаптоп светот.......

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Јас имам Dell Inspirion со AMD Thurion TL-50 dual core на 1.6 со 1МВ кеш +64 битен со 2 гига рам, 15.4 widescreeen DVD-RW, Wi-Fi, 4xUSB, card reader, 256 ATI Radeon X-press 1150 и 80 HDD... се на се ме фати 700 евра пред 6 месеци. Па сега проценете сами.

Инаку за греење, AMD-то до сега се покажува како подобро од интел. Особено при оптеретување, да работат 3-4 програми наеднаш... Не би го менувал за ништо!

Член од
22 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
0
Kako prvo ne mi se sviga zosto ima AMD procesor,znaeme deka tie procesori rabotat na ....
Sea, toa sto ti ne ti se svigja zosto ima AMD processor e veke licen vkus (go pocituvam toa) a ne merka za kvalitet i performansi, megjutoa odi na customize na HP, TOSHIBA, DELL, SONY ili bilo koj drug laptop i ke vidis deka cenata ne se razlikuva od izborot na Intel ili AMD processor. Na krajot zosto pa HP ili bilo koj drug bi staval AMD ako e ista cenata a so toa bi gubel na kvalitetot na laptopite a so toa i prodazbata, ednostavno bi stavale samo Intel.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
јас пред една недела зедов asus со core duo процесор на 1,7 гхз со 1 гига рам 120 хард диск со вградена 1.3 мегапикселна камера од амц
39 000 денари...
сега засега сум многу задоволен од тоа како се понаша...
winamp+sound forge+firefox(со 5-6 доунлоади во исто време)+virtual dj+msn...
закон работи,не кочи...
батерија држи до кај сат и 40-50 минути...:vozbud:

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Sea, toa sto ti ne ti se svigja zosto ima AMD processor e veke licen vkus (go pocituvam toa) a ne merka za kvalitet i performansi, megjutoa odi na customize na HP, TOSHIBA, DELL, SONY ili bilo koj drug laptop i ke vidis deka cenata ne se razlikuva od izborot na Intel ili AMD processor. Na krajot zosto pa HP ili bilo koj drug bi staval AMD ako e ista cenata a so toa bi gubel na kvalitetot na laptopite a so toa i prodazbata, ednostavno bi stavale samo Intel.
Abe uste od porano go imam slusnato toa so AMD procesorite,tamu kaj so go zemav cicko mi e vraboten i mi go kaza istoto,posle nekoe vreme na rabota AMD procesorite pocnuvaat da digaat temperatura,ne sum imal AMD i ne mozam da tvrdam samo taka imam slusnato od poiskusni,stariot lap top,ovoj i Desktop PC-to mi se so Intel i sum prezadovolen taka da ne go menjam.Kako i da e sakam samo da kazam deka Toshiba ne se preceneti tuku se slicno kako MSI i HP,ja barem gi stavam na isto nivo,duri i za dizajn mi se i poubavi od drugive,nekoj ke rece dizajnot ne e biten ama za mene e,sepak lap top e go nosis nasekade:) pozdrav

Anuskan

~Keep Smiling~
Член од
13 јануари 2008
Мислења
191
Поени од реакции
10
Sony is the best!!! Imam Sony Vaio veke skoro 3 godini i nitu se zagreal, pa kamoli nesto drugo da mu fali. Top e! Iako e bajagiii poskap ama se isplati! Ne planiram use da go menjam! Da go vidam kolku godini remetenje ke moze da izdrzi! Muhaha! :D

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Abe uste od porano go imam slusnato toa so AMD procesorite,tamu kaj so go zemav cicko mi e vraboten i mi go kaza istoto,posle nekoe vreme na rabota AMD procesorite pocnuvaat da digaat temperatura,ne sum imal AMD i ne mozam da tvrdam samo taka imam slusnato od poiskusni,stariot lap top,ovoj i Desktop PC-to mi se so Intel i sum prezadovolen taka da ne go menjam.
Старо информатичко правило: Со стари луѓе за компјутери да не правиш муабет, дури и ако се со долгогодишно искуство и демек махери во својата работа. Ке те ПОЛУДАТ!!!! Од едноставна причина што старите луѓе се многу резистентни на промени особено во информатиката, а сите ние добро знаеме колку брзо се развиват стварите. Денес ке купиш нешто, утре е веќе антика. Стар чоек не го конта ова. Да не го сватиш ова како навреда, напротив, и јас и ти ке бидеме такви за 1-2 декади:smir:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Имам 2 лап топа , еден е HP Pavilion 6000 dv , a drugiot e HP Pavilion 9000 dv. Работата е што не ги користам , а не се разбирам во компјутери . Наскоро имам намера да одам за МК па се мислам да продадам еден или можеби двата . Дали некој може да ми каже кои цени се на овие лап топови.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
јас имам ACER ASPIRE 5630 и сум премногу задоволен со перформаснисте сто ги поседува.го користам како игра4ка конзола и како сервер...

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Kako prvo ne mi se sviga zosto ima AMD procesor,znaeme deka tie procesori rabotat na visoki temperaturi a vo lap topot se znae kakvo e ladenjeto,ke go stais na krevet ke mu gi pokries kulerite i tolku mu treba na AMD,inaku ja imam Toshiba Satellite A205-S7443:

Full specifications - Toshiba Satellite A205-S7443 - Pentium Dual Core T2310 1.46 GHz - 15.4" TFT
Hide
Manufacturer: Toshiba
Part number: PSAF3U-07P00V General
System Type Notebook
Built-in Devices Stereo speakers, Wireless LAN antenna
Width 14.3 in
Depth 10.5 in
Height 1.5 in
Weight 6 lbs
Localization United States
Notebook type Budget, Thin-and-light (4-6 lbs.)
Office ready Microsoft Office Ready PC
Screen type Wide-screen
Wireless Capabilities 802.11g, 802.11b
Processor
Processor Intel Pentium Dual Core T2310 / 1.46 GHz
Multi-Core processor technology Dual-Core
Data bus speed 533 MHz
Chipset type Mobile Intel GL960 Express
Cache Memory
Type L2 cache
Cache size 1 MB
RAM
Installed Size 2 GB / 4 GB (max)
Technology DDR II SDRAM - 667 MHz
Memory specification compliance PC2-5300
Storage Controller
Storage controller type Serial ATA/IDE
Storage Controller / Serial ATA Interface Serial ATA-150
Storage
Floppy Drive None
Hard Drive 160 GB - Serial ATA-150 - 5400 rpm
Hard drive type Portable
Optical Storage
Type DVD±RW (±R DL) / DVD-RAM - Integrated
CD / DVD read speed 24x (CD) / 8x (DVD)
CD / DVD write speed 24x (CD) / 8x (DVD±R) / 4x (DVD+R DL)
CD / DVD rewrite speed 16x (CD) / 6x (DVD-RW) / 8x (DVD+RW) / 5x (DVD-RAM)
Optical Storage (2nd)
2nd optical storage type None
Card Reader
Card reader type 5 in 1 card reader
Supported flash memory cards Memory Stick, MultiMediaCard, SD Memory Card, XD-Picture Card, Memory Stick Pro
Display
Display Type 15.4 in TFT active matrix
Max Resolution 1280 x 800 ( WXGA )
Widescreen Display Yes
Color Support 24-bit (16.7 million colors)
Features TruBrite
Video
Graphics Processor / Vendor Intel GMA X3100
Video Memory Dynamic Video Memory Technology 4.0
Max Allocated RAM Size 358
Audio
Audio output type Sound card
Audio output compliant standards High Definition Audio
Audio Input Microphone
Notebook Camera
Camera Type Integrated
Input Device(s)
Input device type Keyboard, Touchpad, Multimedia control panel
Telecom
Modem Fax / modem
Max transfer rate 56 Kbps
Networking
Networking Network adapter
Networking / Wireless LAN Supported Yes
Data link protocol Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, Fast Ethernet
Networking standards IEEE 802.11b, IEEE 802.11g
Expansion / Connectivity
Expansion Slots Total (Free) 2 Memory, 1 ( 1 ) x ExpressCard/54
Interfaces 1 x Headphones - Output - Mini-phone stereo 3.5 mm, 1 x Display / video - VGA - 15 pin HD D-Sub (HD-15), 1 x Modem - Phone line - RJ-11, 1 x Network - Ethernet 10Base-T/100Base-TX - RJ-45, 1 x Display / video - S-video output - RCA, 4 x Hi-Speed USB - 4 pin USB Type A, 1 x IEEE 1394 (FireWire), 1 x Microphone - Input - Mini-phone 3.5 mm
Miscellaneous
Compliant Standards EPEAT Silver
Power
Power device form factor External
Voltage Required AC 120/230 V
Battery
Technology Lithium ion
Installed Qty 1
Battery capacity 4000 mAh
Operating System / Software
OS Provided Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows Vista Home Premium
Software type Google Picasa, Google Desktop, Google Toolbar, Toshiba ConfigFree, InterVideo WinDVD 8, Microsoft Works 8.5, Adobe Acrobat Reader, Toshiba Disc Creator, Toshiba Game Console, Yahoo! Music Jukebox, Toshiba Speech System, Toshiba Value Added Package, Sun Java 2 Runtime Environment, Ulead DVD MovieFactory 5 for Toshiba, McAfee Internet Security Suite (Trial), Toshiba Extended Tiles for Windows Mobility Center, Microsoft Office 2007 Home and Student Edition (Trial)
Manufacturer Warranty
Service & support type 1 year warranty
Service & Support Details Limited warranty - Parts and labor - 1 year
Environmental Parameters
Min operating temperature 41 °F
Max operating temperature 95 °F
Operating humidity range 20 - 80%

Seto ova za 650e.
pred 2nedeli go kupiv istiot laptop, dzver e,samo ja go zemav za 629e:)

Kajgana Shop

На врв Bottom