bobi2008
_
- Член од
- 3 декември 2007
- Мислења
- 2.681
- Поени од реакции
- 182
Шо пари е?brat mi isto vakov poraca od Amerika. za laptopov nemam zborovi
Шо пари е?brat mi isto vakov poraca od Amerika. za laptopov nemam zborovi
950 evraШо пари е?
EVE GO MOETO MALO MILO ....GO OCEKUVAM DA STIGNE ZA 10-TINA DENA
HP PAVILION DV6700T series
Processor: Intel(R) Core(TM) 2 Duo Processor T9300 (2.50 GHz, 6 MB L2 Cache, 800MHz FSB)
Display: 15.4" WXGA High-Definition HP BrightView Widescreen Display (1280 x 800)
Memory: 3GB DDR2 System Memory (2 Dimm)
Graphics Card: 256MB NVIDIA GeForce 8400M GS - For Core 2 Duo Processors
Personalization: HP Imprint Finish (Radiance) + Fingerprint Reader + Webcam + Microphone
Networking: Intel(R) PRO/Wireless 4965AGN Network Connection and Bluetooth(TM)
Hard Drive: 250GB 5400RPM SATA Hard Drive
Primary CD/DVD Drive: LightScribe SuperMulti 8X DVD+/-RW with Double Layer Support
Primary Battery: High Capacity 6 Cell Lithium Ion Battery
Види погоре, ист таков од Америка за 950 евра, сигурно и овој е тука некаде.ako mozes da kazes kolku ke te kosta????
ako mozes da kazes kolku ke te kosta????
Во принцип зависи од тоа колку е паметен дизајнот на лап-топ-от. Доколку е доволно паметен да, после полнење, го премости колото “околу“ батеријата, за да не оди напојувањето преку нејзе, нема проблем.абе дечки да ве прашам дали е штетно за батеријата ако се чува нон-стоп уклучен во струја лап топот?
најдобро додека сум на компјутеров да го ваѓам од струја и да си работи на батерија и кога ќе извади лов батери тогаш да го уклучам а кога спијам нека си стои уклучен(мора зш спуштат дури спијам:pos2Во принцип зависи од тоа колку е паметен дизајнот на лап-топ-от. Доколку е доволно паметен да, после полнење, го премости колото “околу“ батеријата, за да не оди напојувањето преку нејзе, нема проблем.
Проблемот е што тоа нема некои големи шанси да го провериш
Јас би ти препорачал да, доколку ти стои долго време уклучен во струја, без потреба од батерија, да ја извадиш батеријата.
Но, доколку на пар денови ти треба мобилност, тогаш не е тоа најпаметно решение... Сепак, lock-системот за батеријата не е дизајниран за секојдневно вадење/ставање и ќе попушти, што би било поголем проблем од интензивно користење на батеријата.
Имам HP DV 6000 Pavillion со скоро исти специфики...Топ машина.Jas si zemav od Amerika HP Pavillion DV6629US za bajagi dzhabe cena, go plativ 750 dolari.
Specifikacii:
15.4 widescreen
AMD Athlon 64bit 1.8ghz dual core
2 gb ddr2 sdram
556mb nvidia geforce onboard graphic card 7150M (128 dedicated)
120gb hdd
Se e super osven Vista ali pa go koristam pretezno za rabota i za na fakultet taka da mn ne mi pravi razlika sto operativen sistem ima.
Si vo pravo, HP i Compaq se posebni marki od edna kompanija. Znaci, HP gi proizveduva i dvata so toa sto Compaq-ot e posiromasna (vo dizajnot i materijalot), so toa i poevtina varijanta. No vo sekoj slucaj podobar i poubav na izgled so ovoj tuka so se nudi kako Pavilion, za Pavilionot i da ne zboram. Oznakata na Compaq-ot e edno golemo crveno Q na kapakot od laptopot.........Исто беше и со Compaq. Compaq си е засебна марка, независна од HP, иако HP e сопственик на двете фирми. HP и Compaq заедно на лап-топ ги нема никаде во светот, освен на компјутерите што се продаваа во Македонија под името HP Compaq.