Македонеро
Домаќин
- Член од
- 15 декември 2008
- Мислења
- 3.491
- Поени од реакции
- 1.872
А ми-28та колку пари чини и дали е докажан на терен-боиште?
e dobro apache e dokazan protiv racni SAM igla i strela se nema sooceno so sa-13 sa9-gaskini ili da receme c-125samoovaa bese srpskamodifikacija pokraj radar tracking i dodadoa infrared mnogumina veruvaat dekazatoa e soboren inaku videoto e napraveno od materijalot ko togasna yugoslavija go isprati vo rusija na ispituvanje(sa-3neva toj go urna steltot a ke vidite kako)А ми-28та колку пари чини и дали е докажан на терен-боиште?
da bese prekinatno po razvojot na novata Cobra moraa da odgovorat i goprodolzija da vidis na youtube samo sopravi toa e cudoКако што наслушнав проектот ми-28 бил прекинат по распаѓањето на СССР.Дали значи тоа дека кога Русија финансиски се опорави пак почна со истиот и која земја освен Русија поседува ми - 28?
Баш напротив, Апачито е еден од најранливите, прилично лесно е да го рокнат кај елисите, а и резервоарот му е тенок.
Можеби.Грешка си напротив гледав скоро како се произведува Апаче и резервоарот му стои во почетокот на опашката и е заштитен со метал низ кој не поминува куршуми само незнам шо метал кажаа. А и е многу лесен и брз и може да заврши мисија за многу краток период. А како што слушав може да нападне и борбен авион
Можеби.
А затоа дека апачито може да нападне борбен авион, тоа нема да биде прецедент. Во Ирано - ирачката војна во 80 - тите, Ми - 24 (не знам чив, на Ирак или на Иран) соборил противнички авион ако не сум грешка Ф - 15, и тоа само со митралески оган.
Neznam za slucajot, ama ne kazi dvapati...Хех за со митралески оган да го собори на сред лет не верувам можеби е полетувал или пак го соборил со ракета
Greska si Iracki mi-24 sobor iranski F-14 no toa se slucuva 1:1000000 slucaiМожеби.
А затоа дека апачито може да нападне борбен авион, тоа нема да биде прецедент. Во Ирано - ирачката војна во 80 - тите, Ми - 24 (не знам чив, на Ирак или на Иран) соборил противнички авион ако не сум грешка Ф - 15, и тоа само со митралески оган.
Па не сум грешка бе, пишав дека не знам чив бил хеликоптерот а чив авионот, е да сум згрешил кај авионот Ф-14 бил, не Ф-15 како јас што мислев :smir:Greska si Iracki mi-24 sobor iranski F-14 no toa se slucuva 1:1000000 slucai
Inaku vo momentov Ka-52 se racuna za najdobar.Proektot MI-28 ne e otkazan i se proizveduva za ruskata armija.Apacito e totalno nedokazana naprava koja posle skoro 20 god vo upotreba ne se istakna vo niedna vojna vo koja ucestvuvase.Ako nekoj slusnal poinaku bas bi sakal da slusnam koga i kade se dokazal.