Најдобар воен хелихоптер

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.491
Поени од реакции
1.872
А ми-28та колку пари чини и дали е докажан на терен-боиште?

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
На денешно време најдобар воен хеликоптер без сомнение е [FONT=arial,sans-serif][SIZE=-1]AH-64 Apache.[/SIZE][/FONT]

R

RAYTHEON23

Гостин
mi 28 e 12,6 milioni evra no nosi poveke oruzje od apache i slicno kako ka-52 opremeni se so superkompjuter i inteligentni sistemi apache e razvivan vo80-tite ka-52 pred10 god isto i mi-28 znaci novi materijali(iza dvata vazi)potivki minimiziran toploten odrazi vo slucajna soboruvamje pilotot prezivuva a iskusen pilot vredi istotaka ka-52 moze da leta i bez zadnata elisa epaplease reconsider inaku apci e 18milioni ama dolari znaci tuka negde im e cenata ama mi-28-mt e pobrz ikako mi 24 skoro ima raspon kako krila na avion(malce pokratki)

А ми-28та колку пари чини и дали е докажан на терен-боиште?
e dobro apache e dokazan protiv racni SAM igla i strela se nema sooceno so sa-13 sa9-gaskini ili da receme c-125samoovaa bese srpskamodifikacija pokraj radar tracking i dodadoa infrared mnogumina veruvaat dekazatoa e soboren inaku videoto e napraveno od materijalot ko togasna yugoslavija go isprati vo rusija na ispituvanje(sa-3neva toj go urna steltot a ke vidite kako)

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.491
Поени од реакции
1.872
Како што наслушнав проектот ми-28 бил прекинат по распаѓањето на СССР.Дали значи тоа дека кога Русија финансиски се опорави пак почна со истиот и која земја освен Русија поседува ми - 28?

R

RAYTHEON23

Гостин
Како што наслушнав проектот ми-28 бил прекинат по распаѓањето на СССР.Дали значи тоа дека кога Русија финансиски се опорави пак почна со истиот и која земја освен Русија поседува ми - 28?
da bese prekinatno po razvojot na novata Cobra moraa da odgovorat i goprodolzija da vidis na youtube samo sopravi toa e cudo

M

Mario Gómez

Гостин
Па долго време е апаче но незнам каква технологија се развива во овој момент...!!

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Баш напротив, Апачито е еден од најранливите, прилично лесно е да го рокнат кај елисите, а и резервоарот му е тенок.

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
Баш напротив, Апачито е еден од најранливите, прилично лесно е да го рокнат кај елисите, а и резервоарот му е тенок.

Грешка си напротив гледав скоро како се произведува Апаче и резервоарот му стои во почетокот на опашката и е заштитен со метал низ кој не поминува куршуми само незнам шо метал кажаа. А и е многу лесен и брз и може да заврши мисија за многу краток период. А како што слушав може да нападне и борбен авион

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Грешка си напротив гледав скоро како се произведува Апаче и резервоарот му стои во почетокот на опашката и е заштитен со метал низ кој не поминува куршуми само незнам шо метал кажаа. А и е многу лесен и брз и може да заврши мисија за многу краток период. А како што слушав може да нападне и борбен авион
Можеби.
А затоа дека апачито може да нападне борбен авион, тоа нема да биде прецедент. Во Ирано - ирачката војна во 80 - тите, Ми - 24 (не знам чив, на Ирак или на Иран) соборил противнички авион ако не сум грешка Ф - 15, и тоа само со митралески оган.

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
Можеби.
А затоа дека апачито може да нападне борбен авион, тоа нема да биде прецедент. Во Ирано - ирачката војна во 80 - тите, Ми - 24 (не знам чив, на Ирак или на Иран) соборил противнички авион ако не сум грешка Ф - 15, и тоа само со митралески оган.

Хех за со митралески оган да го собори на сред лет не верувам можеби е полетувал или пак го соборил со ракета

Член од
21 ноември 2008
Мислења
61
Поени од реакции
0
Можеби.
Greska si Iracki mi-24 sobor iranski F-14 no toa se slucuva 1:1000000 slucai

Inaku vo momentov Ka-52 se racuna za najdobar.Proektot MI-28 ne e otkazan i se proizveduva za ruskata armija.Apacito e totalno nedokazana naprava koja posle skoro 20 god vo upotreba ne se istakna vo niedna vojna vo koja ucestvuvase.Ako nekoj slusnal poinaku bas bi sakal da slusnam koga i kade se dokazal.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Greska si Iracki mi-24 sobor iranski F-14 no toa se slucuva 1:1000000 slucai

Inaku vo momentov Ka-52 se racuna za najdobar.Proektot MI-28 ne e otkazan i se proizveduva za ruskata armija.Apacito e totalno nedokazana naprava koja posle skoro 20 god vo upotreba ne se istakna vo niedna vojna vo koja ucestvuvase.Ako nekoj slusnal poinaku bas bi sakal da slusnam koga i kade se dokazal.
Па не сум грешка бе, пишав дека не знам чив бил хеликоптерот а чив авионот, е да сум згрешил кај авионот Ф-14 бил, не Ф-15 како јас што мислев :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom